Образованието е нужно за тези които искат да учат за да постигнат нещо в живота,но има и такива,които ходят на училище за само за да вземат диплома,щото си мислят че дипломата ще им помогне в живота.
Образованието е нужно за тези които искат да учат за да постигнат нещо в живота,но има и такива,които ходят на училище за само за да вземат диплома,щото си мислят че дипломата ще им помогне в живота.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
това е проблем в образователната система и мисля, че си много прав- има държави, в които от ранна ученическа възраст ги насочват към определени области на знанието, защото децата са проявили интерес или са показали дадени умения-и според мен това е правилен подходТе са някакво изключение от правилото, аз има предвид по-скоро годините пред висшето. Учиш от всичко по малко и нищо, което да ти даде насока какво те чака в живота, а вече си на 18 примерно. Прекалено насадена е идеята, че трябва да учиш за да си намериш хубава работа и да успееш. Повечто ми съученици с една камара дипломи работят за 6-700лв 10 години по-късно. Просто образователната система и възпитанието, което получават децата от малки все още, е че на-сигурния път в живото е да учиш, после да си намериш сигурна работа и да си подсигурен за цял живот. И оттам тръгва цялата трагедия...
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Можеш ли от контакт с даден човек да прецениш дали има диплома?
За това се съгласихме вече, но за съжаление положението в бг е такова, че ни кара да бъдем цинични спрямо доста неща...
----------
Абсолютно, възхищавам се на хора, които развиват даден свой талант още в ранна възраст, трябва да бъдат поощрявани и в училище и вкъщи и да им се даде шанс поне...това е проблем в образователната система и мисля, че си много прав- има държави, в които от ранна ученическа възраст ги насочват към определени области на знанието, защото децата са проявили интерес или са показали дадени умения-и според мен това е правилен подход
При нас се учат прекалено много неща,повечето от които излишни, в никоя страна не е така, хората избират в каква насока искат да се развиват и учат специализирано само това, а тук се опитват да те направят специалист по всичко
Svilen (17-09-2013)
Няма излишно знание,човешкият мозък е изключително адаптивен и високопроизводителен.Няма проблем да се набляга на това,което е нужно,но никога не се знае,кога може да ти потрябва и нещо съвсем "странично"![]()
А трябва и амбиция .. за всяко нещо в живота за да постигнеш .. нищо не става само с диплома или само със стоене ... затова образованието е относителна величина , ако я няма амбицията е безполезно според мен , не напълно , но е губене на време
predator (17-09-2013)
Образованието дава някаква основна база данни и общоприетите алгоритми за работа с тях.
Интелект и трудолюбие не се наливат![]()
Svilen (17-09-2013)
в повечето професии , наученото в университета , колкото и да е останало в главата , не е необходимо , просто си има един процес на работа , който се повтаря ден след ден и се свиква с него
Напротив ако искаш да си добър специалист в една област, и ако почнеш да си пълниш главата със знания от области ,които нямат нищо общо с твоята, до колко информация ще можеш да поемеш, без да ти изпуши мозъка . Няма как да си професор по всичко.
----------
От това което си учил в Университета, в повечето случаи, ползваш много малка част при професионалната си реализация....................
мисля, че това е системата на бъдещето- към всяко дете индивидуален подход, мисля че това е правилен методМожеш ли от контакт с даден човек да прецениш дали има диплома?
В общия случая да, но не бива да си виря носа- едва ли някой ще си купи диплома за средно образование, и там мисля, че мога да преценя, но при висшето е друго, така че тук бих могла да сгреша
За това се съгласихме вече, но за съжаление положението в бг е такова, че ни кара да бъдем цинични спрямо доста неща...
Както казах има много недостатъци, но как да ги коригираме
----------
Абсолютно, възхищавам се на хора, които развиват даден свой талант още в ранна възраст, трябва да бъдат поощрявани и в училище и вкъщи и да им се даде шанс поне...
----------
това е много относително, мисля че не можем да кажем това, ако специалността ти е тясно свързана с бъдещата ти професияНапротив ако искаш да си добър специалист в една област, и ако почнеш да си пълниш главата със знания от области ,които нямат нищо общо с твоята, до колко информация ще можеш да поемеш, без да ти изпуши мозъка . Няма как да си професор по всичко.за да можеш да започнеш работа винаги изискват завършено образувание- ако то е по- високо и имаш повече квалификации шанса за реализация е по- голям, освен ако не развиваш личен бизнес
----------.;
От това което си учил в Университета, в повечето случаи, ползваш много малка част при професионалната си реализация....................