Един трейдър дето познавам, си чертае още на ръка с транспортирче,ама срещу него да тичам не мога го стигна........
Един трейдър дето познавам, си чертае още на ръка с транспортирче,ама срещу него да тичам не мога го стигна........
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
100 гледай да ти обясня
Toва съм го писал началото на ноември 2011 и все още е валидно
Дивергенция най-общо казано е разликата в динамиката на няколко суинга. Това е всичко. Например имаш 20 бара със средна амплитуда от 20-25 пипса. След това имаш един спад от 10 бара и последващ ъп от 50 бара бележещ по-висок връх, но със средна амплитуда на баровете от 15 пипса, като в края на ъп суинга баровете започват да стават все по-малки. Ето в тази ситуация индикатора отчита дивергенция. Обратният вариант е ясен. Та, къде са тънкостите ? И индикатора ли ни казва какво ни показва цената или самата цена, а индикатора може да се използва просто по-бързо да забележим една такава ситуация ? Eто и една картинка. Баровете са различен брой, но да схванеш за какво ти говоря по-лесно. С картинки винаги е по-добре. Стандартно CCI от метата на едночасова графика на евро долар. Ако си ме разбрал, няма да имаш нужда от индикатора да ти покаже очевидното и да се водиш по индикатора. А като и ако го използваш, вече ще гледаш цената и дали дадената стойност на индикатора е в действителност резонна или не.
http://prikachi.com/images/374/3444374Y.gif
Е точно това имах предвид, като си писах поста, отлично знам как се образува дивергенция и на повечето места знам къде има и къде няма. Обаче освен да се правим на най-добрите трейдъри можем да си хвърлим по едно око на индикатора. Отделно и да знаеш че имаш дивергенция няма да знаеш къде е точно и как изглежда графично, много трудно ще се ориентираш къде точно са ти прекупените нива и т.н. Протата си ползват по един индикатор винаги. Както казах вече мога и без хидравлика ама предпочитам да я има![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
И сега последно кое е ?
Та така де, с индикатор е по-лесно. Затова и аз използвам МА-тата.![]()
Такъв е израза или наистина използва транспортир ?
Защото той транспортира се използва за определяне градуса на ъгъл. А на графиката ъгъла е....странен фактор за взимане под внимание. При графиката няма фиксирани скали по подразбиране.![]()
Абсолютно наистина.................................. ................без майтап, управлява за наште представи огромни суми.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
бих ги инвестирал в злато 10 милиона и след 5 10 години и малко късмет ще съм добре![]()
Еее сегаПоследно виждаш ги, но не винаги, не веднага и не в такива детайли каквито предлага графичното представяне. И се изказах двусмислено защото дори да ги виждаш е много трудно да си представиш колко точно далеч или дали са в прекупената зона примерно, това е много важно за мен и е част от правилото ми за дивергенция. С две думи индикатора е задължителен...и хидравликата
![]()
сега като се замисля ако имам 10 милиона май първо ще се посъветвам с няколко финансиста