• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Общи теми за Форекс пазара
    • Какво се случва с форекс в последно време? Може ли да се каже, че залязва?

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Какво се случва с форекс в последно време? Може ли да се каже, че залязва?

+ Отговор в тема
    Страница 5 от 5 ПървиПърви Предишно ... 3 4 5
    Резултати от 41 до 47 от общо 47
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 13-11-2023 21:22 #41 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Звездолин2
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Звездолин2 не е на линия
      Прохождащ
      Не е зададено настроение

Моля, изберете категория: - Откажи
      Звездолин2 е недостатъчно известен Аватара на Звездолин2
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4
      Благодарили са му 30 Пъти в
      4 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Значи, колеги, края на играта ще е в близките няколко години.
      Щото тогава, ще го хване липсата тока..., а без ток нема на кво да цъкаме.

Ама свиркайте си, това е по малкият проблем, по големият е че тока ще го хване липсата, защото ще падат атомни бомби!

Та, колеги, един приятелски съвет в тази връзка...
      Инвестирайте печалбите си в запаси с храна, вода и подходящ подслон!

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Авторът на тази публикация търгува с ИнстаФорекс. Защо не се регистрирате?

2. Следните 8 потребители изказват благодарности на Звездолин2 за полезния пост:

Нерегистриран (7), Novak (03-04-2024)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 07-12-2023 12:47 #42 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      stuser,
      X
      Факт е, че валутният пазар непрекъснато се променя и тази тенденция по моя преценка не е към добро. Всъщност сам разбирам, че това е въпрос на гледна точка и вероятно за хора с огромни форекс сметки тези промени са удобни. Сигурно е, че с роботи и други от така наречените автоматизирани системи за търговия също лесно се работи в сегашните условия на финансовия пазар. Дребните трейдъри с малки суми в сметките, към които се числя и аз обаче сегашното положение при форекса едва ли ги устройва ако мога да се изразя така по-меко. Какво не ми харесва на валутния пазар ще споделя сега за да стане по-ясно като едва ли ще бъда напълно изчерпателен, защото темата е дълга. Едно от нещата е липсата на силни движения при финансовите инструменти през голяма част от времето. Все се чакат някакви новини или речи на централни банкери и затова на пркатика търговията е вяла и всички инвеститори и трейдъри са крайно предпазливи. Не знам как един дребен трейдър може да печели при движение от 5-10 пипа в рамките на часове? Гледаш и буквално дремеш пред графиката и чакаш да се мръдне нещо. Ако човек търгува с големи обеми сигурно може да се спечелят пари, но аз не спадам към тази категория хора за съжаление. Когато най-после се появи силно движение при даден финансов инструмент, то в повечето случаи трудно може да се улови с ръчна търговия ако нямаш бързи рефлекси, Имам предвид, че например цената прави заход нагоре 20-30 пипа и още в границите на първата свещ се връща в начално положение. Тъкмо се надяваш да хванеш нещо по-сериозно, а накрая ти удря нулевия стоп (ако си имал време да го поставиш) и ако има слипидж (което е често явление при някои брокери) дори излизаш на загуба. Няма как да е приятно да се търгува при тези условия. Най-неприятния момент е когато с часове чакаш някакво движение пред графиката и точно когато се махнеш за 5 минути и то вземе, че се материализира. Има моменти когато имам чувството, че някой следи как търгувам и кога ме няма пред графиката за да удари точно тогава. Не съм фен на теориите на конспирациите, но при тези напреднали технологии вече всичко трябва да очакваме. Давам си добре сметка, че на този валутен пазар си е една корида и всеки долар трябва да си го отвоюваш. Толкова ще напиша сега, че този коментар се проточи много.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Влезте в света на онлайн търговията и печелившите транзакции с ИнстаФорекс.

5. Следните 7 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (7)

6. 20-02-2024 19:18 #43 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Скоро бях на поредното онлайн обучение по форекс и там първата работа на преподавателят беше да акцентира колко огромен е дневния оборот в този бизнес. Не знам как се изчислява този оборот, но аз имам чувството, че има някакво изтегляне на пари от валутната търговия. Няма как да съм сигурен и може да греша, но е факт, че дневните движения при финансовите инструменти, които следя все повече се стесняват. Волатилността намалява, което аз не го оценявам като нещо полезно за трейдинга. Логично е, че липсата на силни движения многкратно намалява възможностите за печалба на участниците на финансовия пазар. В същото време има някакво засилване на движенията при биткойна и другите криптовалути и човек се пита дали паричните потоци не се насочиха натам. Няма как да съм сигурен разбира се, но вероятно има логика в моите предположения. Няма да кажа, че форексът запада, но има факти, които наклоняват везните точно в тази посока. Например все по-осезателно ми се набива липсата на нови трейдъри, които искат да се научат да търгуват. Следя изкъсо и почти денонощно медийната сфера на форекса и там наистина се забелязва, че новото поколение не го вълнува това. В същото време има много хора от вече опитните търговци, които се опитват да спечелят пари продавайки сигнали за търгуване. След като се провали с гръм и трясък проп трейдинга сега сила набира копитрейдинга. Знам че и преди е имало някакви системи за копиране на сделки тип ПАММ или нещо подобно, но сега с напредването на технологиите нещата са много променени и осъвременени. Търсех си подходяща проп компания от малкото оцелели в една социална мрежа и получих от две места за включване в някаква схема за копиране на сделки. Обещанията бяха, че по този начин много се печелело и при това имало специален софтуер, който ти предпазва сметката от загуби. Може би съм старомоден, но аз предпочитам да си цъкам ръчно форекс, отколкото да се доверявам на непознати програми. Дали това обаче е бъдещето на валутната търговия не смея дори да си го представя, защото ми е абсолютно непознато и никак не ми харесва.

Одобрена

Лесно е да печелите пари, без да напускате дома си. Открийте сметка в ИнстаФорекс.

7. Следните 8 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (8)

8. 20-02-2024 20:51 #44 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 993
      Благодарили са му 45 412 Пъти в
      12 212 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от ontar Виж мнението
      Скоро бях на поредното онлайн обучение по форекс и там първата работа на преподавателят беше да акцентира колко огромен е дневния оборот в този бизнес. Не знам как се изчислява този оборот, но аз имам чувството, че има някакво изтегляне на пари от валутната търговия. Няма как да съм сигурен и може да греша, но е факт, че дневните движения при финансовите инструменти, които следя все повече се стесняват. Волатилността намалява, което аз не го оценявам като нещо полезно за трейдинга. Логично е, че липсата на силни движения многкратно намалява възможностите за печалба на участниците на финансовия пазар. В същото време има някакво засилване на движенията при биткойна и другите криптовалути и човек се пита дали паричните потоци не се насочиха натам. Няма как да съм сигурен разбира се, но вероятно има логика в моите предположения. Няма да кажа, че форексът запада, но има факти, които наклоняват везните точно в тази посока. Например все по-осезателно ми се набива липсата на нови трейдъри, които искат да се научат да търгуват. Следя изкъсо и почти денонощно медийната сфера на форекса и там наистина се забелязва, че новото поколение не го вълнува това. В същото време има много хора от вече опитните търговци, които се опитват да спечелят пари продавайки сигнали за търгуване. След като се провали с гръм и трясък проп трейдинга сега сила набира копитрейдинга. Знам че и преди е имало някакви системи за копиране на сделки тип ПАММ или нещо подобно, но сега с напредването на технологиите нещата са много променени и осъвременени. Търсех си подходяща проп компания от малкото оцелели в една социална мрежа и получих от две места за включване в някаква схема за копиране на сделки. Обещанията бяха, че по този начин много се печелело и при това имало специален софтуер, който ти предпазва сметката от загуби. Може би съм старомоден, но аз предпочитам да си цъкам ръчно форекс, отколкото да се доверявам на непознати програми. Дали това обаче е бъдещето на валутната търговия не смея дори да си го представя, защото ми е абсолютно непознато и никак не ми харесва.
      Едва ли точно копитрейдинга е бъдещето. Не за друго, а за да има откъде да се копира трябва да има някой да търгува, че от него да се копира.
      Иначе копи трейдинга много се рекламира, ама едвали много се ползва. Поне моите наблюдения са такива.
      За справка - в MQL.COM има регистриррани 3-4 хиляди сигнала, като поне 1000 изглеждат примамливо като показатели и от ваичките тези публикувани сигнали абонаменти имат някъде около 100 сигнала, като поне половина са с до 4-5 абоната и има само десетина сигнала със смислено число абонати.
      Мога да кажа, че според моите разбирания за качествен трейдинг много абонати не са даже на системите с най-добри показатели, а отделно от това има и системи с направо отлични показатели, които нямат никакви абонати.
      Прави ми впечатление, че и при копитрейдинга от копиращите се предпочитат несигурни и рискови стратегии, които обаче са успели да генерират бързи печалби, което ще рече, че хазартните играчи са такива и при трейдинг и при копиране на сделки.
      Явно е и въпрос на маркетинг от страна на продавачите на сигнали и някои успяват по-качествено да рекламират продукта си и съответно трупат абонати, а други, въпреки, че предлагат качествени системи явно не успяват да привлекат вниманието на купувачите.
      Аз даже не съм обмислял да купувам сигнали.
      Опитвам се да продавам ама не ми се получава - нямам нито един абонирал се да копира.
      Трябва да си призная, че не съм и правил опити да си рекламирам сигнала, просто е сложен там и ако някой много си го хареса да се абонира.
      Гледяам, че има всякакви маркетинг ентусиасти, които ползват всякакви канали за реклама - фейсбук, телеграм, видеоканали в тик-ток и тубата и пак не им се получава кой знае колко добре - явно търсенето не е много голямо.

Одобрена

ИнстаФорекс – печелете пари с надежден брокер!

9. Следните 9 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

ontar (22-02-2024), Нерегистриран (8)

10. 22-02-2024 13:02 #45 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Не знам дали копитрейдинга има бъдеще и какво е то. Факт е, че в момента световните процеси са много динамични и може винаги става дума за пари, то е логично точно на финансовите пазари промените да са най-осезателни. За съжаление тези промени удрят най-много така наречените дребни трейдъри, за които има все по-малко възможности да се задържат на валутния пазар. Аз бях доста учуден, когато лично собственик на просперираща проп компания от Сащ ми предложи доста агресивно да се включа в някаква система за копитрейдинг. Той ми прати линк към подобен сайт и ми препоръча да се регистрирам там и да внеса от 1000 до 5000 долара. След това той щял да ме обучава как стават нещата. Като показах лека незаинтересованост той дори ми прати някакви доказателства как при него са свързани над 300 трейдъри и някои печелят по 25 000 долара седмично. Беше странно, че уж е собственик и СЕО на една от малкото незасегнати от кризата проп фирми, но не ми предложи услугите й. Дори след като му писах, че проявявам интерес към финансиране от проп компания, защото имам под 100 долара той дума не обели за своята фирма. Стана още по-агресивен и взе да ме убеждава, че и със 100 долара мога да спечеля 500 за една седмица. Обеща да ми даде пари назаем след време, но първо да съм депозирал свои пари. Нямам идея каква им е делаверата на тези от копитрейдинга, но тази арогатност на този американец ми дойде малко в повече и се усъмних, че има нещо гнило. Накрая като видя, че няма да приема условията му и не искам да се включа в неговата група за копитрейдинг този човек стана направо груб. Не отива на преуспял собственик на проп фирма (вероятно милионер) да обижда човек без пари с някакви каруцарски лафове. Аз съм видял 2 и 200 и вече не се стряскам толкова лесно от хорската грубост, но автентичната реакция на този американец ме навеждат към определени изводи за тази схема за копитрейдинг. Оставям ги за себе си, но само ще кажа, че дори да разполагам с пари не бих участвал.

Одобрена

Печелете пари бързо чрез търговия, изберете ИнстаФорекс..

11. Следните 10 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (10)

12. 29-03-2024 10:24 #46 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Продължавам да твърдя, че интересът към форекса драстично спада и не го казвам със задоволство. Дори мога да кажа, че ми е много мъчно, че така се получава с валутната търговия, защото за мене тази дейност е шанс да се занимавам с нещо. Последните повече от две години следя процесите при форекса много изкъсо да не кажа почти денонощно и добре виждам негативните тенденции. Последното е от тези дни когато две големи компании, които дават пари за търгуване на трейдъри обявиха, че дават на пауза всички свои операции. Защо го правят има много просто обяснение и то е, че няма приток на нови желаещи, които да плащат такси към тези фирми. На всички ни е ясно по какви схеми работят тези компании. Няма да ги критикувам и дори ги разбирам, защото целта на всеки икономически обект е да печели, а условията на валутния пазар все по-малко го позволяват. Не защото има голяма конкуренция, а поради драстичен спад на участниците. Факт е, че много форекс брокери намалиха услугите и промоциите си, а други тихомълком свиха и дори прекратиха своята дейност. За огромното намаляване на интереса на хората към форекса може да се съди и по форумите и социалните мрежи. Факт е, че там активността и броя на редовно пишещите са се свили в пъти през последните месеци. Просто животът стана прекалено динамичен и натоварен и на младите хора не им е интересно да се занимават с форекс. Отделно нямат време да висят с часове пред графиките, а знаем че това е важно условие за да се успее на валутния пазар. Казах вече за намалелия брой на форекс брокерите и ще добавя, че тези които все още работят с клиенти вече не предлагат допълнителни възможности за своите клиенти. Имам предвид, че не се организират демо състезания с награди и няма никакви без депозитни бонуси или други подобни екстри, които останаха като хубав спомен от миналото. Следя и онлайн обученията на малко останалите ентусиасти и виждам, че там попадат малко хора, които бързо губят интерес към форекса. Всичко това е много жалко, но такива са фактите и сме длъжни да се съобразим с тази реалност, в която живеем. Ето в този форум дават добри бонуси, но колко души пишат по бонусната програма и дали скоро някой нов човек се е присъединил? Аз сам си пиша на практика и където и да погледна попадам само на мои коментари и няма други активни потребители, с които да обменим лаф или дори да поспорим. Такива са тенденциите и безпристрастната статистика показва, че в началото на 2023 година е имало над 40 активно коментиращи, а сега през 2024 са около 10. За една година четирикратно намаление вероятно не изглежда добре. Пак повтарям, че няма вина на брокерите, а просто такова е положението на валутния пазар и уж се говори как там се въртят милиарди всеки ден, но дали е истина можем доста да се съмняваме.

Одобрена

Започнете да печелите пари с ИнстаФорекс.

13. Следните 10 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (10)

14. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    15. Вчера 14:04 #47 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      unclebg
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      unclebg е на линия
      Новак
      Не е зададено настроение

unclebg скоро ще бъде известен Аватара на unclebg
      Начислени плащания
      75.46 USD
      Благодарности
      39
      Благодарили са му 82 Пъти в
      18 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Видях тази тема и реших и аз да споделя:
      Занимавам се професионално с търговия от около 20 години, определено не съм от играчите с 1к за спорта.
      Действително преди 10 години форумите се пръскаха на тази тема, но пазарът беше много по различен, подчиняваше се на някои закономерности. След промяната му обаче явно са останали хората, които успяхме да се пригодим към новото нормално и да си напаснем системите да работят и в тези условия.
      Сега пак има хиляди сайтове с информация, сигнали и т.н. но вече хората, които са изгубили пари знаят за какво става въпрос и може би не се и опитват вече.

Допълнителни печалби с ИнстаФорекс

16. Следните 6 потребители изказват благодарности на unclebg за полезния пост:

Aquila (Вчера), heavencloser (Вчера), minkov (Вчера), REDA (Вчера), gambletrade (Днес), balcon (Днес)

+ Отговор в тема
    Страница 5 от 5 ПървиПърви Предишно ... 3 4 5
    Бърза навигация Общи теми за Форекс пазара   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти