• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Общи теми за Форекс пазара
    • Защо във форекс се допуска участие на дребни трейдъри?

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Защо във форекс се допуска участие на дребни трейдъри?

+ Отговор в тема
    Страница 2 от 2 ПървиПърви Предишно 1 2
    Резултати от 11 до 15 от общо 15
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 08-10-2022 10:47 #11 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Моля, изберете категория: - Откажи
      ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от GeorgiRR Виж мнението
      За да станеш голям, най напред требе да си дребна риба. И какво по добро от това, да ти се даде възможност още като ученик, студент да започваш да навлизаш в материята. Всеки си носи кръста. Едни ще се откажат без изобщо да са навлезли в същноста на търговията, за други ще си остане тръпка за цял живот. Като при рибарите, ловците, иманярите, златарите и какви ли още не. Само по себе си форекса е бизнес ниша, която води до преразпределение на капитали, данъци върху печалби, в това число и печалбите на брокерите, съответно и формиране на БВП. Пазарна икономика! Стига вече сме строили заводи за живота нов!! Преди време, при ковид кризата даваха репортажи как еди кой си пристигнал от чужбина, и щял да работи от хоум офиса си за чужда фирма, мернах мониторите зад гърба му и ми стана ясно каква ще му е работата. Те дори и журналистите дет даваха репортажа не разбираха за какво иде реч. Та отношението ми към форекса и дребните риби е напълно сериозно и нека не подценяваме труда на хилядите ДР. От тях може и да се пръкнат няколко големи акули, въпрос на време, упоритост, последователност. И който иска да се занимава с тази дейност, съвета ми е, бъдете по сериозни, не подценявайте дадената ви възможност. Все пак си е една възможност да докажеш себе си, да се пребориш със себе си, да победиш страховете, малодушието вътре в себе си. Понеже с пазара няма как да се бориш, ти се бориш през цялото време със себе си, със своите недостатъци, със своите трески за дялане.
      Аз в нито един момент не подценявам труда на дребните трейдъри и това е повече от ясно, защото на практика и аз съм един от тях. При това съм в незавидното положение да започна не от нулата, а от под морското равнище ако мога така да се изразя. В смисъл, че не разполагам с никакъв собствен капитал за търгуване за разлика от голяма част от другите дребни трейдъри, които все пак започват с по някоя хилядарка в зелено. Особено тези трейдъри, които са в чужбина и тма при техния доста висок стандарт и доходи е напълно в реда на нещета да извадят по 3-5 К за трейдинг. Тука в България това е много по-трудно да се получи и аз лично ако имах толкова пари свободни за форекс щях да се чувствам като пълен богаташ. Преди писах някъде и сега го повтарям тука, че много се радвам от възможността да търгувам на валутния пазар. Не ми е лесно и не мога да кажа, че сега в началото съм кой знае колко успешен, но се надявам с много труд, дисциплина, търпение и упоритост постепенно да се подобрявам.

Цитирай Първоначално написано от balcon Виж мнението
      Учениците май нямат много стимул да навлизат в материята тъй като до уши са нагазили в матрицата. Наскоро четох, че Уорън Бъфет бил започнал да търгува на 10 г. възраст. Роден е 1930 г. и ми е много чудно къде точно и какво е търгувал. До реална борса едва ли е имал достъп на тази възраст. Да е ползвал брокери също ме съмнява. Както и да е. Важното е, че и той е бил някога дребна риба допусната по някакъв начин до пазара, която обаче се е родила на правилното място, в правилното време и плува по течението вече 82 г. Като трейдър У. Бъфет не е нито най-находчивия, нито най-преуспелия. Единственото качество, с което е известен обаче е неговото търпение и постоянство.
      Сещам се и за друг пример, за друг сополанко дребна риба - пак в САЩ, преди и по време на Втората световна война. Случката е описана в романа "На изток от рая". Спекулация с цената на боба, но след съвет от подходящ близък приятел, носи малко състояние на сина на един от главните герои, който преди това се е опитал да закара салати от Калифорния до Ню Йорк с влак. Нямало е хладилни вагони. Използва лед. Влака се бави след предполагаема намеса на нелоялен конкурент. Загубите са огромни, плащат се и неустойки. Дребната риба печели, за да помогне на фалиралия си баща, който губи, въпреки че много внимателно е пресметнал всичко. Целият роман се върти около парични суми спечелени по честен и не толкова честен начин. Извода е, че можеш да си дребна риба и да успееш, но много по-лесно ако попиеш от опита на някой ментор.
      Днес е лесно. Интернет с неговите форуми, социални мрежи и купища безплатна информация е ментора, който знае всичко. Можеш да станеш пазарна акула, стига само да имаш време и желание за това.
      Аз също не знам с какво е започнал да се занимава в ония години Бъфет и какво е търгувал, но все си мисля, че тогава е било не по-лесно, но е имало и предимства. В смисъл, че сега много напреднаха вискоите технологии, които обаче са прекалено скъпи и не всеки може да си ги позволи. Това създава голяма неравностойност на валутния пазар или аз поне така си го представям. Например един човек, който разполага предварително с много пари може да си поръча готови роботи за търгуване и аз трудно ще се меря с него с моето ръзно скалпиране. Отделно в момента е много важно когато се занимаваме с форекс да имаме достъп до важните новини преди останалите участници. Това също е много скъпо и малцина могат да си позволят подобен платен абонамент. А иначе си прав, че всяко следващо поколение получава всичко все повече на готово и сдъвкано, както се изразяваше един познат. Друго е да си блъскаш главата, да смяташ наум и да помниш и съвсем по-лесно е за всяка дреболия да се допитваш до компютъра. Вероятно все по-малко хора се занимават с ръчна търговия на валутния пазар. Това си личи от самото движение на котировките почти през целия ден и много затруднява нашето участие за съжаление.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

ИнстаФорекс е надежден наръчник за света на финансите и инвестициите.

2. Следните 9 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (8), kypa (08-02-2024)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 08-02-2024 12:45 #12 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Не знам дали успяхме да намерим отговор на въпроса защо се допуска участието на дребни трейдъри във форекс, но както се казва бяхме длъжни да опитаме. Връщам темата на първа страница, защото в последно време нещата на финансовия пазар се обръщат срещу дребните трейдъри или поне на мене така ми се струва. Преди време имаше голямо затягане на условия за регулираните в Европа брокери и това засегна сериозно трейдърите-европейци. Става дума, че драстично беше намален ливъриджа и това ограничи участието на хора, които разполагат с малки суми на валутния пазар. За съжаление почти изчезнаха така наречените центови сметки или ако ги има условията не са от най-прималивите. Казвам го като човек, който две години търгува предимно с малки суми на центови акаунти и съм отлично запознат с тази ниша при форекс брокерите. Преди около година се появи нов шанс за дребните трейдъри и това се дължеше на бума на компании, които предлагат свои пари за управление. Няма да влизам в детайли, защото в други теми това сме го обсъждали. В момента в рамките на седмица с различни оправдания спряха дейност две от проп фирмите с голяма клиентска маса и съответно висок рейтинг. Преди време беше спряна от американските регулатори компанията с най-висок рейтинг и още тогава се заговори за края на този сектор от финансовия пазар. Между другото много спорен отрасъл, който на практика няма никакви регулации и може да си прави каквото си иска за да генерира печалба за себе си. Не знам дали собствениците на тези фирми се напечелиха, но явно някои от тях решиха, че е време да "сгъват цирка". Аз лично съм жестоко потърпевш от това развитие на нещата, защото тъкмо съвсем кротко си минах предварителните проверки докато чаках за финансиран акаунт фирмата взе, че пусна кепенците. Не знам дали помните, че преди нова година при друга подобна фирма изгорях с 1300 долара, които те просто не ми платиха. Аз че съм си кърък за пари си го знам, но все се надявах да изкарам някой долар от форекса. За голямо мое съжаление ситуацията за дребните трейдъри не се развива никак позитивно и на този етап най-малкото ще се наложи да си дам почивка от форекса поради липса на финансови средства.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

ИнстаФорекс – всеки може да печели.

5. Следните 7 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

kypa (08-02-2024), Нерегистриран (6)

6. 08-02-2024 20:04 #13 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      kypa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      kypa не е на линия
      Централна банка
      Suka Mengoceh

kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите Аватара на kypa
      Начислени плащания
      31,523.51 USD
      Благодарности
      235 416
      Благодарили са му 74 322 Пъти в
      22 961 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey7,
      X
      Според мен участието на дребни трейдъри в т. нар. форекс се допуска предимно с цел отвличане на вниманието ни от важните неща в живота ни, пристрастяване и в крайна сметка прибирането на паричните им (ни) средства. Всеки един човек, който е проявил интерес към т. нар. валутна търговия е загубил нещо - някой време, друг пари, трети - близки хора, а някои - всичко. Хората, които в крайна сметка успяват да надвият пазарите и себе си са малко, съществуващи предимно като легенди в различни форуми.

Претекстът, който банкери и регулатори дават за разрешаване не само на достъпа на обикновени хора до валутни, стокови, фондови и други пазари, а също така за рекламирането на последните по всевъзможни начини, съвсем не всички от които честни е съществуването на т. нар. свободна икономика - че в условията на пазари със свободен достъп всеки може да участва и това регулира икономиката по естествен път, а липсата на пряка намеса от страна на държавни институции означава, че никой не ги манипулира. Това, разбира се, не се споменава в статии за ОПЕК (картелното споразумение за манипулиране пазара на петрол, включващо най-тоталитарните политически режими на планетата). Нито пък в контекста на Федералният Резерв на САЩ (частна централна банка, собственост на групировка от частни търговски банки, която печата най-употребяваната валута на света и диктува условията по емитиране на държавен дълг на САЩ, икономическата система на които не може да функционира без постоянно подхранване с такъв). Нито пък при т. нар. обратно изкупуване на акции от страна на корпорации, чиито акции се търгуват на фондови борси.

Сред основните причини, поради които търговията на т. нар. форекс е разрешена за обикновените хора трябва да споменем и "информацията", която последните имат за структурата на пазарите и т. нар. технически анализ от т. нар. специализирана литература - с практически никаква стойност, в много случаи целенасочено заблуждаваща.
      Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
      Одобрена

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

7. Следните 11 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:

minkov (08-02-2024), Нерегистриран (9), ontar (27-02-2024)

8. 09-02-2024 14:13 #14 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Quiven
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Quiven не е на линия
      Старши дилър
      Не е зададено настроение

Quiven има блестящо бъдеще Quiven има блестящо бъдеще Quiven има блестящо бъдеще Quiven има блестящо бъдеще Quiven има блестящо бъдеще Quiven има блестящо бъдеще Quiven има блестящо бъдеще Quiven има блестящо бъдеще Quiven има блестящо бъдеще Quiven има блестящо бъдеще Quiven има блестящо бъдеще Аватара на Quiven
      Начислени плащания
      487.17 USD
      Благодарности
      310
      Благодарили са му 2 128 Пъти в
      732 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      "Защо във форекс се допуска участие на дребни трейдъри?"

Има ли значение "защо"? Имам мнение по въпроса и мога да го обоснова, но това не е важно.
      За мен е по-важно следствието на това допускане, а именно, че и аз мога да търгувам.

Търгувайте комфортно! Преминете към ИнстаФорекс и печелете пари от дома си.

9. Следните 8 потребители изказват благодарности на Quiven за полезния пост:

minkov (09-02-2024), Нерегистриран (7)

10. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    11. 27-02-2024 15:36 #15 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от kypa Виж мнението
      Според мен участието на дребни трейдъри в т. нар. форекс се допуска предимно с цел отвличане на вниманието ни от важните неща в живота ни, пристрастяване и в крайна сметка прибирането на паричните им (ни) средства. Всеки един човек, който е проявил интерес към т. нар. валутна търговия е загубил нещо - някой време, друг пари, трети - близки хора, а някои - всичко. Хората, които в крайна сметка успяват да надвият пазарите и себе си са малко, съществуващи предимно като легенди в различни форуми.

Претекстът, който банкери и регулатори дават за разрешаване не само на достъпа на обикновени хора до валутни, стокови, фондови и други пазари, а също така за рекламирането на последните по всевъзможни начини, съвсем не всички от които честни е съществуването на т. нар. свободна икономика - че в условията на пазари със свободен достъп всеки може да участва и това регулира икономиката по естествен път, а липсата на пряка намеса от страна на държавни институции означава, че никой не ги манипулира. Това, разбира се, не се споменава в статии за ОПЕК (картелното споразумение за манипулиране пазара на петрол, включващо най-тоталитарните политически режими на планетата). Нито пък в контекста на Федералният Резерв на САЩ (частна централна банка, собственост на групировка от частни търговски банки, която печата най-употребяваната валута на света и диктува условията по емитиране на държавен дълг на САЩ, икономическата система на които не може да функционира без постоянно подхранване с такъв). Нито пък при т. нар. обратно изкупуване на акции от страна на корпорации, чиито акции се търгуват на фондови борси.

Сред основните причини, поради които търговията на т. нар. форекс е разрешена за обикновените хора трябва да споменем и "информацията", която последните имат за структурата на пазарите и т. нар. технически анализ от т. нар. специализирана литература - с практически никаква стойност, в много случаи целенасочено заблуждаваща.
      Твоите коментари винаги ги чета с интерес и трябва да си призная, че научавам много неща от тях. Вероятно на базата на твоя дългогодишен опит на финансовия пазар ти си се добрал до много информаци и си осъзнал много истини ако мога така да се изразя. Това за отвличането на вниманието звучи доста добре, но не мисля, че е точно това целта. Аз не знам дали има точна статистика колко хора се занимават с търгуване на валутния пазар, но предполагам, че едва ли са чак толкова много. Имам предвид, че хората които злоупотребяват с алкохол, опиати и други от т.н. вредни навици вероятно са в пъти повече от форекс трейдърите. Не случайно няма или поне аз не съм чувал за клуб на анонимните трейдъри. Рекламирането на трейдването също в последно време доста западна или по-скоро изчезна от медийната среда. Тия дни например аз се опитвах да търся форекс брокер по специфични мои критерии и не успях да открия нищо подходящо. За последните две години работих с няколко форекс брокери, но с времето условията и ситуацията така се промениха, че вече няма как да съм техен клиент. Самите рейтингови сайтове в момента предлагат много по-беден избор на форекс брокери и това може би опровергава тезата, че за дребните трейдъри има добри условия за търгуване. Вече с 50 и дори 100 долара е почти невъзможно да се търгува на валутния пазар. Ако мина на брокери с ливъридж едно към 30 (каквато е масовата практика) ще ми трябват минимум 5 бона мои пари, които няма как да си ги осигуря. Като говорим за капитал много пъти съм се чудил защо не се отпускат евросубсидии за такива свободни професии като трейдърството например? Веднага мога да отговоря, че основната причина е разбирането на повечето хора за форекса. В смисъл, че те смятат това за хазарт, а съответно дребните трейдъри за хазартни типове. Всъщност дори думата спекулант не звучи никак добре в публичното пространство и нейното споменаване вади представата за измамник или дребен мошеник? Аз съвсем логично не съм съгласен с такива крайни оценки за форекса и трейдърите, но дали моето мнение има някаква тежест изобщо?

Одобрена

Започнете да печелите пари с ИнстаФорекс.

12. Следните 6 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (6)

+ Отговор в тема
    Страница 2 от 2 ПървиПърви Предишно 1 2
    Бърза навигация Общи теми за Форекс пазара   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти