Само да попитам:" Ти имаш ли деца? И всичко различно ли им позволяваш? Много ми е интересно. Това сравнение с преди 89 може да прави само човек роден след 89 и е чел за тези времена по книжките.![]()
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Нерегистриран (1), kypa (11-07-2023)
Имам деца, добре възпитани и всичко различно им позволявам. И преди '89 съм роден. Ти да не помниш цветуща демокрация тогава?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
kypa (11-07-2023)
Лично за мен това са две взаймно изключващи се величини ама това е мое мнение. Защото убиистово, лъжите и т.н. аз ги включвам към различното и необичайното. Ама това е пак мое мнение подчертавам. Всеки сам определя различното.
Аз пък съм на друго мнение. Не обичам да давам оценка на децата си. Предпочитам друг да дава оценка на възпитанието на децата, но аз определено ги ограничавам и не позволявам всичко различно на всяка цена. Въпрос на гледна точка.
Десетте Божи заповеди
Седемте смъртни гряха
Последна редакция от ndimitrov73 : 11-07-2023 на 14:49
Роналд Рейгън
kypa (11-07-2023)
От днес Франция започва доставка на далекобойни ракети СКАЛП (250 км. обхват) на Украйна.
Французите казват, че украинците няма да използват ракетите извън територията на Украйна. При всички положения това е значителна ескалация на конфликта.
За мен лично Русия не може да бъде победена, но пък и девет страни може да продължат борбата до пълно изтощение с подобни доставки.
https://www.reuters.com/article/nato...-idAFL8N38X361
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
kypa (11-07-2023)
Виж, влизаме във философски разговор, а аз не съм такъв, предполагам и ти. Затова ще се опитам да го кажа с думи прости. Виждам, че споделяш християнските ценности и добродетели и това още повече ме кара да се чудя, как оправдаваш разврата и падението, което върви от запад на изток. Аз мисля, че възпитаният човек (когото днес се опитват да представят като демоде) може сам да направи разликата между добро и зло, правилно и грешно. Може ли да сгреши? Разбира се. Тогава трябва да му се обясни, а не да му се забранява. Забраните не водят до промяна, а до резистенция и стремеж към нарушаването им. Поне е така при хората със свободен дух.Лично за мен това са две взаймно изключващи се величини ама това е мое мнение. Защото убиистово, лъжите и т.н. аз ги включвам към различното и необичайното. Ама това е пак мое мнение подчертавам. Всеки сам определя различното.
Аз пък съм на друго мнение. Не обичам да давам оценка на децата си. Предпочитам друг да дава оценка на възпитанието на децата, но аз определено ги ограничавам и не позволявам всичко различно на всяка цена. Въпрос на гледна точка.
Десетте Божи заповеди
Седемте смъртни гряха
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
kypa (11-07-2023)
Забравили са да споменат и над 5 милиона приютени в Русия. И тук се сетих, че по нашите телевизии гледаме постоянно за колко милиарда оръжие и боеприпаси заминават за Украйна, а по руските дават стотици тонове хранителни и нехранителни продукти, медикаменти и вода които се изпращат в освободените територии.
Нерегистриран (2), kypa (11-07-2023)
Човек не може да живее без забрани или ограничения. Затова е писано още в Стария Завет със забраната да се откъсне ябълката от Рая. В момента имаме законови държави и т.н. и т.н. без ограничения и забрани преминаване в анархия. Няма нужда да обяснявам това. Та истината е някъде там посредата. Така, че не ми говори за всичко е позволено и свободния дух. Защото по твоите разсъждения Невални нямаше да е в затвора. Между другото като стана въпрос за свободен дух гледа ли филма Невални? Просто питам от любопитство.Виж, влизаме във философски разговор, а аз не съм такъв, предполагам и ти. Затова ще се опитам да го кажа с думи прости. Виждам, че споделяш християнските ценности и добродетели и това още повече ме кара да се чудя, как оправдаваш разврата и падението, което върви от запад на изток. Аз мисля, че възпитаният човек (когото днес се опитват да представят като демоде) може сам да направи разликата между добро и зло, правилно и грешно. Може ли да сгреши? Разбира се. Тогава трябва да му се обясни, а не да му се забранява. Забраните не водят до промяна, а до резистенция и стремеж към нарушаването им. Поне е така при хората със свободен дух.![]()
Роналд Рейгън
kypa (11-07-2023)
Ами въпрос на гледна точка. Оръжията трябват за да се отхвърли агресора. Освободени територии звучи някакви много объркващо. От кого са освободени от Украйна ли? Значи дс приемем, че Турция навлезе в Българските земи и ги освобождава така ли да разбирам. И когато запада изпраща оръжия да ни помогне да изтласкани агресора е гадно, а Турция когато изпраща помощи за населението "от освободените територии" е добре. Просто образно го описвам за да разбереш какво си писал. Дано не се окажем в същата ситуация защото явно много хора не правят разлика между държави, граници, агресор, жертва и т.н. и т.н. преди да пишете мислете първо какво пишете и какво искате да кажете.Забравили са да споменат и над 5 милиона приютени в Русия. И тук се сетих, че по нашите телевизии гледаме постоянно за колко милиарда оръжие и боеприпаси заминават за Украйна, а по руските дават стотици тонове хранителни и нехранителни продукти, медикаменти и вода които се изпращат в освободените територии.
В този ред на мисли освободените се разбира завладяните.
Последна редакция от ndimitrov73 : 11-07-2023 на 16:21
Роналд Рейгън
kypa (11-07-2023)
Има разлика между забрани и правила. Нямам предвид правилата, които пазят от анархия.Човек не може да живее без забрани или ограничения. Затова е писано още в Стария Завет със забраната да се откъсне ябълката от Рая. В момента имаме законови държави и т.н. и т.н. без ограничения и забрани преминаване в анархия. Няма нужда да обяснявам това. Та истината е някъде там посредата. Така, че не ми говори за всичко е позволено и свободния дух. Защото по твоите разсъждения Невални нямаше да е в затвора. Между другото като стана въпрос за свободен дух гледа ли филма Невални? Просто питам от любопитство.
А на пропагандни филми какво да им гледам. Не ми е интересен животът на някакъв осъден за финансови престъпления.
kypa (11-07-2023)
Не мисля, че аналогът с Турция е уместен. Както казваше проф. Божидар Димитров, лека му пръст, "България от всякъде граничи със себе си". България може да влезне да освобождава румънски, гръцки, турски или македонски земи. Не обратното.Ами въпрос на гледна точка. Оръжията трябват за да се отхвърли агресора. Освободени територии звучи някакви много объркващо. От кого са освободени от Украйна ли? Значи дс приемем, че Турция навлезе в Българските земи и ги освобождава така ли да разбирам. И когато запада изпраща оръжия да ни помогне да изтласкани агресора е гадно, а Турция когато изпраща помощи за населението "от освободените територии" е добре. Просто образно го описвам за да разбереш какво си писал. Дано не се окажем в същата ситуация защото явно много хора не правят разлика между държави, граници, агресор, жертва и т.н. и т.н. преди да пишете мислете първо какво пишете и какво искате да кажете.
В този ред на мисли освободените се разбира завладяните.
п.п. И пак той спомена в едно интервю, че " в Европа има две измислени държави, Македония и Украйна"
kypa (11-07-2023)