jivko78 моята цел не е да Ви убеждавам в каквото и да е или да Ви настройвам положително или отрицателно относно идеология или кауза. Наслушал съм се вече на спорове "кой крив и кой прав". Войната е война и винаги е грозна и трагична. След ВСВ светът е имал шанса да живее в мир няколко години (броят се на едната ръка). За какво всъщност по дяволите ни е ООН тогава???
Ако си обърнал внимание на поста ми за дезинформацията, подчертавам че тя е от двете страни и "добрите" и "лошите". Няма да навлизаме в подробности кои кои са, защото и гледните точки и аршинът са различни. Ако погледнем през очите на "нецивилизованият" свят то войната в Украйна е освободителна и носител на демокрация. По същият начин както "цивилизованият" свят гледаше на десетките войни разпалени от САЩ. Гледна точка и аршин.
Това в което вярвам и желая аз е мир. Един простичък и небесносин МИР.И ако все още има наивници вярващи, че това се постига с огромен потенциал въоръжение, то явно главите им е миш-маш и е време да се разчовъркат в историята. ВОЙНАТА НЕ СЕ ПЕЧЕЛИ НА БОЙНОТО ПОЛЕ ОТ ВОЙНИЦИТЕ И ГЕНЕРАЛИТЕ! Там се печелят или губят битки. ВОЙНАТА СЕ ПЕЧЕЛИ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ! Затова и милата ни Родина България малко по малко се е стопявала през съществуванието си. Заради недалновидни или продажни решения на политиците ни.
Оставяйки в калта цялата злост и преднамерено разделение което съществува между човеците днес си зададох няколко въпроса. Искам ли да живея добре? Искам ли да живея свободно? Искам ли да се жертвам за чужди интереси? Искам ли да загина или да погреба баща си, синът ми, прителите си убити в защита на чужди интереси? Е в отговорите на въпросите никъде не успях да включа думичката ВОЙНА.