Наистина са много напусналите Украйна , но и много хора са останали там . И това са възрастните хора, който не са склонни да напускат домовете си и не виждат никакво бъдеще извън страната си. А и наистина се очертава тази война да продължи доста дълго време и сигурно ще е години наред. В момента си намерих една козметичка от която съм доста доволна и тя е Украинка . По -точно е бесарабска Българка момичето, та тя ми разказа от първо лице какъв кошмар са преживели когато е започнала войната и наистина е било кошмарно. А баща и е полицай там. Та една седмица преди това са го извикали на работа по спешност и въобще не се е бил прибирали, само са му носели храна. /Мобилизация или не знам как се казва/, но по това са усетили че ще става нещо няколко дни преди да започне всичко.А след това е било кошмар, докато спрели през нощта към 3ч са започнали да обстрелват. Казва че са били в шок всички.Самолети и тътени от бомби. Само тя с мъжът си са дошли тук , но той е от киргизите републики. Иначе баща и , и брат и нямат право да напускат страната . Съответно майка и си е останала там и не иска да бяга. Сега наскоро тя си ходи за две седмици. Ами тежко им е положението на тия хора. И всеки ден са в някакъв страх за близките си. Но пък имат и близки в Русия и за това им е много мъчно. Не искат да се случва това и упрекват двамата си президенти за цялата тази ситуация.