Разбира се, че ще по-успешен. Спредът е много по-малка част спрямо средната вола на суинговете. Съответно разходите на сделка са по-малки. Има по-голяма доходност на сделка в пипове.
Ако се смятат % доходност на интервал време, то малкият фрейм е по-добре.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Бомбе чао и на тебепффффффф не оставяте Човек да почива
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
bombe (23-11-2013)
Че половин-един пип, разход ли е ? То си е направо пренебрежимо малко в разглежданият случай.
Така, но впредвид многократно по-големия потенциален брой сигнали можеш просто да редуцираш обема с примерно 1/10 и пак да бъдеш в пъти по-печеливш имайки повече сделки. В интерес на истината потенциала за Х време е толкова по-голям на 15мин спрямо 1час примерно, че дори не ми хрумва да помисля за спреда. Още един момент много важен се сещам - ако трябва да си управляваш позицията отново малкия фрейм прави нещата в пъти по-лесни, няма как да седиш 3 дни през пс-то, но 2-3 часа може.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
час....най много два е
щото гринуич минаваше надоле някъде по шпанско.....![]()
<< ordo ab chao >>
....от всички зеленчуци....най-обичам СУДЖУЦИ....
Половин един пип е само при големите брокери. При бенча например е рекламиран 1п., но ефективно е между 1.5 и 2.5 пипа. Това е евро долар. Всички останали инструменти са с по-висок ефективен спред. Аз за тестовете съм си определил 2п. разход. Но съм тествал с един пип. За една година доходноста се изменя в пъти. Пък ти после ми обеснявай, че еди пип е пренебрежим
----------
100, аз казах абсолютно същото във второто изречение, което си извадил от цитата.Така, но впредвид многократно по-големия потенциален брой сигнали можеш просто да редуцираш обема с примерно 1/10 и пак да бъдеш в пъти по-печеливш имайки повече сделки. В интерес на истината потенциала за Х време е толкова по-голям на 15мин спрямо 1час примерно, че дори не ми хрумва да помисля за спреда. Още един момент много важен се сещам - ако трябва да си управляваш позицията отново малкия фрейм прави нещата в пъти по-лесни, няма как да седиш 3 дни през пс-то, но 2-3 часа може.
В интерес на истината потенциала за Х време е толкова по-голям на 15мин спрямо 1час примерно, че дори не ми хрумва да помисля за спреда.
Спредът е основния разход в търговията. Наистина не рабирам как може двама доста напреднали трейдъри да го омаловажават такаНо няма да споря. Това е все едно да доказвам лема
![]()
Е прав си, че спреда е най-големия разход, но идеята ми беше, че когато един бизнес по един начин (15мин) може да бъде много по-печеливш отколкото по друг начин (1час), за Х време, то с радост ще си плащам този допълнителен разход![]()
bombe (23-11-2013)
Спрямо всички сигнали които се изпущат, то един пип е наистина неоснователен фактор.
Не помня показвал ли съм ти по план и на тест какви резултати изкарвам, но на живо, не успявам да взема и 30% от всичките сигнали. Като от както започнах да прилагам това което ми каза преди търговия, резултата се подобри значително. Но пак ми бе нужно много време, че и още ми трябва. ,
А да мисля за 1пип на сделка повече или по-малко, при положение, че средният профит от сделките е от 10 или повече, то е безсмислено.
Идеята е да се взимат сигналите, защото те са тези които карат акаунта да расте в стабилни темпове, а не ниският спред
И да, работеща система, която е с ясни правила и не се налага чудене, това сигнал ли е или не![]()
bombe (23-11-2013)