След малко ( в 11.00 часа) ще започне извънредното заседание на парламента за дебатите за вота на недоверие срещу правителството на Кирил Петков. Още преди да е започнало мога да си представя какви кални борби ще се водят, както се изрази президентът Румен Радев. Ясно е, че няма как да пропусна такова зрелище нищо, че ако не е жалко щеше да е наистина смешно, защото много падна нивото на нашата политическа сцена. Основната причина това да се случва е повече от ясно или поне за мене е така. Сменят се партиите и все излизат нови политически проекти с нови и красиви идеи пълни с полпулизъм. Но участниците в тези партии са едни и същи до втръсване писнали ни муцуни, които се въртят в политиката от началото на прехода през вече далечната 1989 година. Това вече наистина е много жалко и вероятно затова така буксува нашата държава. Верно е, че се появиха и нови лица, които са ни съвсем непознати, нови, млади и съвсем логично неопетнени както е прието да се казва. Това никак не е лошо и ето, че в новия политически проект Продължаваме промяната е пълно с такива нови за политиката и млади хора. При това са добре образовани. За голямо съжаление престижното образование не е достатъчно за да се успее у нас в политиката. Причината е, че повечето нови хора са доста неопитни и дори на моменти наивни и лесно попадат в капаните на опитните стари политици предимно от партиите Герб и Дпс. Сега например те подлъгаха и партията Има такъв народ да излезе от коалицията да тръгне да сваля правителството на Кирил Петков. Така наречените кукловоди също са едни и същи. Аз не ги знам дори кои са, но почерка им си личи през годините и няма как да се сбърка. Все пак имам някакво предварително очакване, че този вот на недоверие може да не мине и правителството да оцелее. Макар че с тази крехка подкрепа ще му е трудно да доизкара пълен мандат. Нека не избързваме и да видим какво ще стане на практика.