Ти нали беше инженер, къде се нареди и ти при икономистите?
Димитров големи глупости пишеш за неща които не разбираш...
Оправи си поне клавиатурата да не дописва след тебе, че до дето не е много умно, на места звучи и комично, като ти го допише автокоректора...
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
gambletrade (12-06-2022), Jack (13-06-2022), Нерегистриран (3), Emil Enchev (13-06-2022), skrasi (14-06-2022), kypa (24-06-2022)
Определено четворната коалиция е светлинни години по добрия вариант за България и ако трябва да ги сравняваме с крайно малоумното управление на тиквата който е толкова прост, че дори не научи един език и като щъкаше по света освен да ги прегръща като борец и после да си прави селфи ... спирам да тук, че да си припомням тези времена е като да си причинявам болка за да си припомня колко гадно може да бъде.Икономиката никога не е била в толкова добро състояние от 1989-та година насам. Даже по-скоро бих казал 1981-ва.
Да, инфлацията е висока, но правителството нито може да влияе на цената на петрола на световните борси, нито може да накара г-н Пауъл и гжа Лагард да спрат, да печата пари.
Работя в сферата на услугите. Много добре усещам пулса на икономиката, и за това съвсем смело казвам – никога до сега в хората не е имало толкова пари, колкото има в момента.
Такъв оборот в моя бизнес до сега не е имало. Никога.
Никога не съм чел за толкова много нови заводи пред откриване. Никога не съм чел, че България е на 3-то място в Европа по продадени тежкотоварни автомобили.
Никога не сме имали толкова малко безработни. На практика безработица няма.
Корупцията от друга страна ми се струва, че е поне едно ниво надолу. Поне такива ми са впечатленията от ежемесечни контакти с администрацията.
Това желание на маса хора да се върне Бойко Борисов на власт не го разбирам.
Забравихме 600 000 изселели се българи, арогантна администрация, калпави пътища, стагнация и едвам кретащи нагоре доходи.
Дори и Бойко Борисов да е наистина толкова невероятен политик, здравословно беше поне малко да остане извън властта. Да се разплете малко възела от фирми и срастването на тези фирми с властта.
Не го разбирам.
Не разбирам и говоренето срещу еврото. Ето ви една валута която улеснява търговията, вдига доходите. Ето ви едни 12 милиарда евро да се справите с последствията от пандемията. Ето ви едни 1,5 милиарда евро всяка година (чисти над това което даваме да уточня, щото веднага тук някой ще ме контрира), отделно, да си правите проекти.
Ще ви махнем и граничните пунктове тук до година и половина с 30 страни (ЕС +ЕИП), за да може като ходите на почивка в Гърция, да не ви бавят на границата.
Не, не искаме. Искаме си Бойко. Искаме си лева.
Хубавото в случая е че при евентуални нови избори про турските партий ДПС и ГЕРБ / по правилно е да се нарича ГРОБ/ ще имат още по малка подкрепа съответно още по малко представители в парламента. Аз лично най много бих се радвал ако имаме нова четворна коалиция с участието на Възраждане и ако бъдат изпълнени условията за влизане във въпросната нова коалиция. Редно е да се помисли за предстоящата зима която видимо ще е много трудна и е напълно възможно отново да си измислят повод за да ни затворят по домовете.
Да си призная за мене няма никакво значение ще имаме ли нови избори след 3-6 месеца защото си давам кристално ясната равносметка, че се намираме в изключително турболентни времена и каквото и да е правителство трудно може да изкара цял мандат. Почти нищо не решаваме на месна почва и правителствата се сменят защото са настъпили промени на много по високи места.
Относно говоренето против ЕЗ и изнудването което ни налагат от Брюксел и НАТО да се откажем от българската история в полза на Македония. Няма как да се откажа от историята си само защото ще получим някакви пари от Брюксел по добре да теглим заеми но да си продаваме историята е недопостимо.
п.п. Старая се да използвам меки изразни средства но въщност псувам и анатемосвам ЕС и Тиквата да ни предлагат 30 сребърника за да се отречем от историята /тук следват най лютите и най каруцарски псувни до девето коляно/.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Слави Трифонов изтегля министрите си......
Нещо смислено да видя тази сутрин. По-добре така отколкото да ги изрита народа. Та пак си дойдохме на приказката, че едно е да критикуваш управлението друго е да управляваш и да носиш отговорност. Народа пак ще си плати за грешката и после ще се чуди ама защо така сме все в дъното на класацията по всичко. Ами много е просто когато задраскаш всичко и всеки път започваш от нула няма как да вървиш напред и да гониш другите. И със футбола е същото. Хайде до скоро и до нови избори. До Пабло явно не са били толкова добри щом не можаха да издържат и половин мандат да не говоря за един, два или три. Най-доброто за България направи Слави шапка му свалям. Голяма агония беше и голяма мъка. Пък и парите в бюджета ги изпапаха или пръснаха за глупости. Явно и тази тема ще се затвори ама не можа да стигне обема на другата сродна тема за У правлението на ГЕРБ е кой колкото може не може да се сърдим за това.
Не виждам, какво е толкова смислено, в това да подадеш оставката си, при потъващ кораб, по скоро спасяване на собствената си кожа и бягане от отговорност пред тези , които са гласували за теб, в стремежа си поне да запазиш по-голяма част от електората си, за сметка на останалите партии в коалицията. Това е по-скоро предателство , както спрямо задругата от ПП ДБ и БСП от една страна, така и предателство спрямо самата държава и нейният народ. Слави Трифонов за пореден път показа, че политиката е голям залък за неговата уста и не му се удава толкова, колкото би му се искало. В една коалиция винаги има сблъсъци на интереси и различни виждания при решаване на конкретни проблеми и това е нормална практика, но бягството от нея не е решение, по този начин няма да се решат проблемите в държавата.Ако всяка партия се държи, като партията ИТН и нейният едноличен лидер и влиза и излиза за по някой месец в коалиция. какво ще стане, цикъл от избори след избори, служебни правителства и поредният хаос в държавата. Кой ще носи отговорност за похарчените средства за поредните избори и кой ще плаща накрая сметката. За отговорността никой няма да плати, ама сметката винаги се плаща от народа, така винаги е било и така ще бъде и занапред.
Не знам какво иска Слави в политическо отношение,много лесно е да си опозиция и да критикуваш управляващите, а когато заемеш тяхното място се сгромолясваш много бързо и виждаш , че не всичко , което хвърчи се яде.Какво направи неговата партия , като беше първа политическа сила на изборите и властта беше в ръцете й , нищо, отново избяга, искаше целият пай за себе си и след като не го получи се отказа и отново предаде избирателите си, защо не се постара още тогава да сформира коалиционно правителство, където щеше да бъде първа цигулка и да води хорото, а след това влезе в коалиция с партията на Кирил Петков и Асен Василев , ПП и се примири да е втора цигулка, това за какво говори, за безидейност и безсилие на политическата сцена.
Не виждам и защо народа да е виновен за избора си, но си прав, че пак той ще плати сметката накрая.Хората,както и друг път сме дискутирали,бягат от избора на статуквото и търсят нещо ново, което ще им осигури по-добър живот, надяват се както винаги, че ще видят най-сетне бялата лястовица и това дългогодишно чакане ще приключи. А какво според теб трябваше да бъде техният избор. може би БСП или ГЕРБ, то ако някоя от тях си беше свършила работата, както трябва, щеше още да управлява и нямаше да има нужда да се търсят нови играчи на политическият хоризонт.
Последна редакция от Jack : 13-06-2022 на 04:02
А защо сега говорим, че държавата е потъващ кораб според тебе? Нали тези от партия Продължаваме промяната дойдоха с големите обещания и бяха най-знаещите и най-можещите. Аз поне имам достатъчно свободно време, защото съм в дълготраен болничен (което не е никак за завиждане и не ви го пожелавам) и така поне мога да следя всички действия на политиците. Редовно гледам заседанията на Народното събрание и не пропускам различните интервюта на всякакви политици, социолози, политолози и каквото се сетите по медиите. Спокойно мога да кажа, че тези новите хора от партията Продължаваме промяната са много зле в политиката. Завършили са престижни образования в чужбина и там са работили известно време. Сега връщайки се в България смятат, че те са най-умните и най-способните и гледат на нас българите отгор и с пренебрежение. Един вид ние тука сме някакви аборигени а те великите гении са дошли да ни оправят и измъкнат от калта. Извинете ме за израза, но дори на моменти си личи, че ги е гнус да общуват с нас. Опасяват се, че ще ги окаляме. Създават силното впечатлението, че не изпитват никакви топли чувства към България и народа й, а просто целта им е да си начешат егото колко са велики и да вземат едни пари естествено. Направиха я тази коалиция, защото сами нямаше как да управляват, но на практика те се опитват да взимат всички важни решения за държавата и останалите коалиционни партньори са само за украса на практика. Това да имаш престижно образование в чужбина не те прави добър политик. Аз лично се нагледах на разни съвсем неадекватни да не кажа малоумни изказвания от новите политици с физиономии и мислене на абсолютни зубъри. Повечето изобщо не са наясно с нашата българска история и говорят абсолютни глупости в ефир. Често използват груби думи и направо обидни квалификации по адрес на своите политически опоненти и не само, че не им пука, но и са нагли, защото смятат, че за тях тука нашите закони не важат. Самият премиер Кирил Петков наруши закона и конституцията, но нито си разбра грешката нито му се случи нещо. Аз ако попълня и подпиша какъвто и да е документ с невярно съдържание дали няма да понеса тежки последствия? За хората от ПП това обаче не важи, защото те са великите спасители и за тях законите не важат. Освен това те са способни и да прегазят всички морални норми само и само да се задържат в управлението. Например като се срещат с депутати по разни офиси и лаборатории и ги убеждават да предадат своята партия за да подкрепят правителството.Не виждам, какво е толкова смислено, в това да подадеш оставката си, при потъващ кораб, по скоро спасяване на собствената си кожа и бягане от отговорност пред тези , които са гласували за теб, в стремежа си поне да запазиш по-голяма част от електората си, за сметка на останалите партии в коалицията. Това е по-скоро предателство , както спрямо задругата от ПП ДБ и БСП от една страна, така и предателство спрямо самата държава и нейният народ. Слави Трифонов за пореден път показа, че политиката е голям залък за неговата уста и не му се удава толкова, колкото би му се искало. В една коалиция винаги има сблъсъци на интереси и различни виждания при решаване на конкретни проблеми и това е нормална практика, но бягството от нея не е решение, по този начин няма да се решат проблемите в държавата.Ако всяка партия се държи, като партията ИТН и нейният едноличен лидер и влиза и излиза за по някой месец в коалиция. какво ще стане, цикъл от избори след избори, служебни правителства и поредният хаос в държавата. Кой ще носи отговорност за похарчените средства за поредните избори и кой ще плаща накрая сметката. За отговорността никой няма да плати, ама сметката винаги се плаща от народа, така винаги е било и така ще бъде и занапред.
Не знам какво иска Слави в политическо отношение,много лесно е да си опозиция и да критикуваш управляващите, а когато заемеш тяхното място се сгромолясваш много бързо и виждаш , че не всичко , което хвърчи се яде.Какво направи неговата партия , като беше първа политическа сила на изборите и властта беше в ръцете й , нищо, отново избяга, искаше целият пай за себе си и след като не го получи се отказа и отново предаде избирателите си, защо не се постара още тогава да сформира коалиционно правителство, където щеше да бъде първа цигулка и да води хорото, а след това влезе в коалиция с партията на Кирил Петков и Асен Василев , ПП и се примири да е втора цигулка, това за какво говори, за безидейност и безсилие на политическата сцена.
Не виждам и защо народа да е виновен за избора си, но си прав, че пак той ще плати сметката накрая.Хората,както и друг път сме дискутирали,бягат от избора на статуквото и търсят нещо ново, което ще им осигури по-добър живот, надяват се както винаги, че ще видят най-сетне бялата лястовица и това дългогодишно чакане ще приключи. А какво според теб трябваше да бъде техният избор. може би БСП или ГЕРБ, то ако някоя от тях си беше свършила работата, както трябва, щеше още да управлява и нямаше да има нужда да се търсят нови играчи на политическият хоризонт.
Димитров, излъгах те, че сме добре.
Наистина стагнацията е голяма. Хората са масово без работа и стоят на двора по пейките. Малкото пък които имат работа едвам си позволяват по 1 хляб и кутия маргарин. Някой даже се палят от отчаяние. Младите са задръстили терминал 2 и масово напускат.
Пътища не се строят, нови сгради няма. Нови бизнеси няма. Инвестициите, местни и чуждестранни, са на нулата. Инфраструктура няма и не се строи.
Дано Бойко Борисов по бързо се върне на власт. При него такива работи нямаше.
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Нерегистриран (4), ndimitrov73 (13-06-2022), minkov (13-06-2022), ontar (16-06-2022), Jack (20-06-2022), kypa (24-06-2022)
Принципно не ми се меси в разговорите , но и ти не си лекар , нито имунолог или вирусолог, но оспорваше мнението ( без да даваш и грам научна обосновка, защото и да искаш не можеш да я направиш ) на лекари и професори по медицина относно ковид , ваксини и прочее , като пишеш неща които са твои собствени интерпретации .
Така , че къде точно в случая е проблема, че някой който не е икономист е решил да даде мнение по икономически въпрос ?
https://dariknews.bg/novini/bylgarii...dinata-2313738"БСП остава в коалицията, иска управленска програма до края на годината"
А БСП, които отдавна не са виждали власт и ако се разпадне кабинета, може и скоро да не видят, очевидно ще се натискат до край за властта
То и на мен не ми се отговаря на твоите неадекватни коментари, ама аз никъде не съм писал изречения от рода на "аз и други лекари мислим..."Принципно не ми се меси в разговорите , но и ти не си лекар , нито имунолог или вирусолог, но оспорваше мнението ( без да даваш и грам научна обосновка, защото и да искаш не можеш да я направиш ) на лекари и професори по медицина относно ковид , ваксини и прочее , като пишеш неща които са твои собствени интерпретации .
Така , че къде точно в случая е проблема, че някой който не е икономист е решил да даде мнение по икономически въпрос ?
https://dariknews.bg/novini/bylgarii...dinata-2313738
А БСП, които отдавна не са виждали власт и ако се разпадне кабинета, може и скоро да не видят, очевидно ще се натискат до край за властта
Продължаваме промяната загубиха битката за на практика най-важния пост в държавата според българската конституция. Става дума за председателят на Народното събрание Никола Минчев, който беше свален почти за нищо. Този човек може и да е допуснал някакви грешки, но съдаваше ведра атмосфера с позитивното си държание и добре се справяше дори в напрегнати ситуации. Не съм почитател за този нов политически проект, но малко ми дожаля за Никола Минчев, защото не заслужаваше подобна участ. Вижда се, че в парламента след разпадането на четворната коалиция се заформя ново мнозинство. То е малко странно, защото в него са партии, които до скоро не можеха да се гледат като Герб и Има такъв народ. Отделно в тази нова парламентарна колаборация са партия Възраждане, от които всички партии страняха до скоро. Четворката се допълва от Движението за права и свободи, за което всички се сещат когато се чуе израза "обръчи от фирми". Всичко около това заседание на Народното събрание беше много нервно и напрегнато, защото се явява нещо като генерална репетиция преди вота срещу правителството на Кирил Петков. Аз се хванах за главата когато видях, че в пленарната зала бяха се събрали 239 народни представители. Няма да се учудя ако дори при учредителното заседание на този парламент са били по-малко присъстващите депутати. Сега единствения отсъстващ от заседанието беше народният представител от ДПС Делян Пеевски, който обикновено рядко се весва в Народното събрание. В подкрепа на Никола Минчев се беше изсипало цялото правителство начело с премиера Кирил Петков и разбира се Асен Василев до него. Станаха много скандали и по принцип нивото на дебатите беше по-ниско от махленско сборище на пияници и затова не струва дори да се обсъжда. За историята ще остане само факта, че още един председател на Народното събрание беше свален. Това е знак към Кирил Петков и неговото правителство, че дните са му преброени, защото другата седмица ще се гледа и гласува вота на недоверие. Новото мнозинство показа голяма сплотеност и има стабилни 125 гласа, но все пак не трябва да се бърза с изводите. Така си мисля, защото едно е смяната на председателя на парламента с друг, а съвсем друго е свалянето на правителството. Второто ще доведе почти на сто процента до нови избори, в които не всички партии и депутати в тях са сигурни, че ще влезнат отново в Народното събрание. В този ред на мисли може да има изненади при гласуването на вота и част от депутатите да се отметнат от сегашната си позиция срещу Продължаваме промяната. Иначе след изборите предполагам, че този нов политчески проект ще бъде втора, а защо не и трета политическа сила в парламента. Нищо че сега хора от тази партия се пъчат как отново ще спечелят изборите.
Не виждам ново мнозинство. Просто опозицията на това правителство стана малко повече. Слави отдавна започна да критикува това правителство и закономерно го напусна. Та просто Слави стана дълновиден и напусна кораба преди народа да го е потопил. Сега всички ще ревнат за новия бюджет за да се налапад преди да се разпадне всичко. Както и президента ревеше за актуализацията на бюджета. Нищо ново под слънцето. Комунистическо управление все разходите не стигат и все актуализации за лапане. Бая я ушмулиха тази държава и бюджет. Асенчо и Кирчо се оправиха за 10 живота както и царските юпита. А народа пак ще плаща всичко пак както обикновенно. Еми това е комунист на власт инфлации обедняване на населението и задлъжняване на държавата. Кумунистите си преизпълниха плана за 6 месеца. Не ми се мисли за цял мандат до къде щеше да стигне всичко това. Въобще не ме изненадаха пак както казах след спечелване на Радев какво ще стане. А сега увеличавай пенсии до пупка той друг ще ги плаща. Трагедия като след комунистическо управление.Продължаваме промяната загубиха битката за на практика най-важния пост в държавата според българската конституция. Става дума за председателят на Народното събрание Никола Минчев, който беше свален почти за нищо. Този човек може и да е допуснал някакви грешки, но съдаваше ведра атмосфера с позитивното си държание и добре се справяше дори в напрегнати ситуации. Не съм почитател за този нов политически проект, но малко ми дожаля за Никола Минчев, защото не заслужаваше подобна участ. Вижда се, че в парламента след разпадането на четворната коалиция се заформя ново мнозинство. То е малко странно, защото в него са партии, които до скоро не можеха да се гледат като Герб и Има такъв народ. Отделно в тази нова парламентарна колаборация са партия Възраждане, от които всички партии страняха до скоро. Четворката се допълва от Движението за права и свободи, за което всички се сещат когато се чуе израза "обръчи от фирми". Всичко около това заседание на Народното събрание беше много нервно и напрегнато, защото се явява нещо като генерална репетиция преди вота срещу правителството на Кирил Петков. Аз се хванах за главата когато видях, че в пленарната зала бяха се събрали 239 народни представители. Няма да се учудя ако дори при учредителното заседание на този парламент са били по-малко присъстващите депутати. Сега единствения отсъстващ от заседанието беше народният представител от ДПС Делян Пеевски, който обикновено рядко се весва в Народното събрание. В подкрепа на Никола Минчев се беше изсипало цялото правителство начело с премиера Кирил Петков и разбира се Асен Василев до него. Станаха много скандали и по принцип нивото на дебатите беше по-ниско от махленско сборище на пияници и затова не струва дори да се обсъжда. За историята ще остане само факта, че още един председател на Народното събрание беше свален. Това е знак към Кирил Петков и неговото правителство, че дните са му преброени, защото другата седмица ще се гледа и гласува вота на недоверие. Новото мнозинство показа голяма сплотеност и има стабилни 125 гласа, но все пак не трябва да се бърза с изводите. Така си мисля, защото едно е смяната на председателя на парламента с друг, а съвсем друго е свалянето на правителството. Второто ще доведе почти на сто процента до нови избори, в които не всички партии и депутати в тях са сигурни, че ще влезнат отново в Народното събрание. В този ред на мисли може да има изненади при гласуването на вота и част от депутатите да се отметнат от сегашната си позиция срещу Продължаваме промяната. Иначе след изборите предполагам, че този нов политчески проект ще бъде втора, а защо не и трета политическа сила в парламента. Нищо че сега хора от тази партия се пъчат как отново ще спечелят изборите.
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Абе има си ново мнозинство. Днес всички важни гласувания ги печелеха Герб, ДПС, Има такъв народ и Възраждане с техните 125 гласа. Ако не се случи нещо непредвидено тази странна (макар и временна коалиция) ще свали правителството и после ще си избере шеф на парламента. Вероятно се отива на предсрочни избори, но преди това може да направят Любомир Каримански шеф на БНБ и да променят изборния кодекс, в който да върнат хартиените бюлетини като опция за гласуване.Не виждам ново мнозинство. Просто опозицията на това правителство стана малко повече. Слави отдавна започна да критикува това правителство и закономерно го напусна. Та просто Слави стана дълновиден и напусна кораба преди народа да го е потопил. Сега всички ще ревнат за новия бюджет за да се налапад преди да се разпадне всичко. Както и президента ревеше за актуализацията на бюджета. Нищо ново под слънцето. Комунистическо управление все разходите не стигат и все актуализации за лапане. Бая я ушмулиха тази държава и бюджет. Асенчо и Кирчо се оправиха за 10 живота както и царските юпита. А народа пак ще плаща всичко пак както обикновенно. Еми това е комунист на власт инфлации обедняване на населението и задлъжняване на държавата. Кумунистите си преизпълниха плана за 6 месеца. Не ми се мисли за цял мандат до къде щеше да стигне всичко това. Въобще не ме изненадаха пак както казах след спечелване на Радев какво ще стане. А сега увеличавай пенсии до пупка той друг ще ги плаща. Трагедия като след комунистическо управление.
ndimitrov73 (16-06-2022), Нерегистриран (2), Jack (20-06-2022), kypa (24-06-2022)