" ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
minkov (04-06-2022), gambletrade (04-06-2022), Jack (05-06-2022), kypa (24-06-2022)
Тази коалиция, ако мога така да я нарека повече ми прилича на чудовището на Франкенщайн. А ПП ги олицетворявам с Ицо Хазарта който показва среден пръст от народното събрание. И като гледам политиката която води това правителство май този пръст е за българския изберател. Който за съжаление не мога да скрия, че може би си го заслужава всичко това.И както Описа нещата Тошко от ИТН България е чакат трудни години.
П.С. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
Всяка коалиция в над 90% от случаите е предварително обречена, действа се в много от случаите, като баснята за орел и рак и щука и всеки дърпа към себе си. Всяка партия се стреми да се добере и спечели някоя и друга държавна поръчка на завишени цени или някоя друга благинка за нея и приближените й фирми, всяка партия се стреми. ако може да е по велика от другите коалиционни партньори, като задоволи в някаква степен някой обществен интерес, за което е избрана и от привържениците си и излезе с едни гърци пред останалите, но това е капка в морето от предварителните предизборни обещания, готова е да клекне пред останалите партии в коалицията, пренебрегвайки своите обещания и идеали, компромиси наистина трябва да се правят но те трябва да са много добре премерени, а не на всяка цена с условието да се съ храни коалицията и тази партия, пък и останалите в случая, да се задържат колкото се може повече във властта и да се облагодетелстват от нея. Коалицията според мен може да се разглежда в два аспекта. От една страна може да се разглежда позитивното в нея, че участват няколко партии в нея , всяка със своите виждания и решения по важни за обществото, като цяло проблеми, като всяка смята, че нейната програма е най-подходяща и правилна и я защитава на общите съвещания в коалицията и при този вътрешен сблъсък вътре в коалицията се ражда истината, взима се най-вярното и правилно решение за хората.От друга страна тя се явява спасителна и единствена възможност на по-малки партии да се обединят с по-голяма или по-големи партии и да влязат през задният вход в управлението на държавата, което не е честно спрямо по-големи партии, с по-голям електорат и имащи правото те да прокарват своите идеи в управлението.
Не съм напълно съгласен и с мнението ти, че българският избирател си заслужава средният пръст, визирайки Ицо Хазарта. Българският избирател е достатъчно лъган през годините на прехода на т. н. демокрация от деветдесетте години на миналия век, когато имаше едва две, три партии и в годините след тях винаги е залагал на новите появили се партии с надеждата , че именно те ще го измъкнат от блатото, така беше и с царя и с ГЕРБ и със избора на партията на Слави, а сега и с ПП на Кирил Петков и Асен Василев. А от друга страна, защо тези , които са гласували за различна от участващите в сегашната коалицията партии, заслужават среден пръст, след като техните избраници се явяват опозиция и не биха могли да оказват съществена роля при приемане на решенията в Парламента, с какво точно те са виновни.Тук ми намирисва повече на реваншизъм и злорадство от твоя страна, защото,както всички знаем си върл привърженик на ГЕРБ, а те са опозиция, доколкото знам в момента. Нищо лично, това е твоят избор. бъди жив и здрав.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Много се вдига шум около въпросното селфи и е по добре да питат Ицо хазарта за кого е въпросния среден пръст. Отново се акцентира върху някакви битовизми за отклоняване на вниманието от сериозните проблеми на днешния ден. Целия свят и България имат завишена инфлация и е нужно да бъдат компенсирани адекватно доходите на всички с минимум 30 % за да няма спад в покупателната способност. Най бедните трябва да бъдат най силно компенсирани защото основните хранителни стоки и горивата имат ръст от над 30 %. В световен мащаб се очертава хранителна криза и правителството е длъжно да вземе някакви изпреварващи мерки за защита на населението. Също така трябва да се разследва изкуственно създадената паника с олиото и горивата и съответните извършители да се накажат както е по закон. 12 години нишо не се прави и това вече от мнозина се приема за нормално но има и таки който не са съгласни и виждат, че така повече неможе. Предполагам за мнозина е ясно, че ДПС и ГЕРБ /по правилно е да се наричат ГРОБ / са про турски партии и водят анти българска политика. Това, че днес са загубили голяма част от своето влияние ги прави още по агресивни към своите опоненти и ги карат да се държат още по не адекватно в ситуацията в която се намират. Изобщо не разбирам как може да се видга шум около едно селфи като 12 години Тиквата охеше напред назад и си правеше селфита с различни политици от цял свят. На практика друго не видяхме от него. Днес едно от най важните неща е актуализацията на бюджета. Хубаво е да се помисли и за референдум относно еврозоната защото тя видимо е тръгнала към своя си разпад и точно сега да ставаме нейни челене е крайно не разумно.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не съм съгласен с твоето твърдение, че всяка коалиция е на 90 процента обречена. Предполагам, че визираш българските политически нрави без да съм напълно сигурен. В много страни от чужбина управлението е в ръцете на различни коалиции и те почти винаги изкарват пълния си мандат. С едно много важно уточнение, че говоря за напълно демократичните държави, защото има и страни с еднолична власт или еднопартийност, но България е далече от подобни режими. Ако се замислим в България след идването на демократичните промени през 1989 година почти винаги на власт са били коалиции. Не съм сигурен дали все пак нямаше един случай на еднопартийно управление на БСП по времето на Жан Виденов, но знаем от практиката, че социалистите винаги влизат в парламента в комплект от няколко партии. Така че въпроса за коалициите предполагам, че го изчистихме. Мога да допълня, че няма как вече да спечели и съответно да дойде на власт една партия, която и да е тя. Това е така по простата причина, че хората станаха много различни и всеки има разнообразни интереси. Няма как да се появи партия с чак толкова общозначима кауза, че тя да привлече мнозинството от избирателите. Дори когато имаше масови протести срещу Герб това пак не обедини хората да гласуват за една партия. Отделно все повече хора се отвращават от политиката и изобщо не им е до гласуване и това намалява драстично избирателната активност и същевременно дава шанс на малки партийки да се докопат до парламента. Почти е сигурно, че на следващите избори за Народното събрание (независимо дали са предсрочни или редовни) ще има още по-голямо разпарчетосване на партийки и групички по интереси. Те няма как да управляват самостоятелно и на практика всяко бъдещо управление е обречено да бъде коалиционно. Такива са реалностите на сегашната демокрация и това няма как да бъде променено. За сегашната коалиция много пъти съм се изказвал и повечето пъти съм ги критикувал. Не само защото правят купища гафове, не само че сами си създават проблеми и си генерират скандали, а най-вече защото им липсва коалиционна култура.На времето когато в България беше на власт така наречената Тройна коалиция нещата бяха много по-добре уредени и имаше работещи механизми за изчистване на проблемите. Сега такова нещо за съжаление напълно отсъства и това може да доведе до неизпълнение на цял мандат на настоящото правителство.Всяка коалиция в над 90% от случаите е предварително обречена, действа се в много от случаите, като баснята за орел и рак и щука и всеки дърпа към себе си. Всяка партия се стреми да се добере и спечели някоя и друга държавна поръчка на завишени цени или някоя друга благинка за нея и приближените й фирми, всяка партия се стреми. ако може да е по велика от другите коалиционни партньори, като задоволи в някаква степен някой обществен интерес, за което е избрана и от привържениците си и излезе с едни гърци пред останалите, но това е капка в морето от предварителните предизборни обещания, готова е да клекне пред останалите партии в коалицията, пренебрегвайки своите обещания и идеали, компромиси наистина трябва да се правят но те трябва да са много добре премерени, а не на всяка цена с условието да се съ храни коалицията и тази партия, пък и останалите в случая, да се задържат колкото се може повече във властта и да се облагодетелстват от нея. Коалицията според мен може да се разглежда в два аспекта. От една страна може да се разглежда позитивното в нея, че участват няколко партии в нея , всяка със своите виждания и решения по важни за обществото, като цяло проблеми, като всяка смята, че нейната програма е най-подходяща и правилна и я защитава на общите съвещания в коалицията и при този вътрешен сблъсък вътре в коалицията се ражда истината, взима се най-вярното и правилно решение за хората.От друга страна тя се явява спасителна и единствена възможност на по-малки партии да се обединят с по-голяма или по-големи партии и да влязат през задният вход в управлението на държавата, което не е честно спрямо по-големи партии, с по-голям електорат и имащи правото те да прокарват своите идеи в управлението.
Не съм напълно съгласен и с мнението ти, че българският избирател си заслужава средният пръст, визирайки Ицо Хазарта. Българският избирател е достатъчно лъган през годините на прехода на т. н. демокрация от деветдесетте години на миналия век, когато имаше едва две, три партии и в годините след тях винаги е залагал на новите появили се партии с надеждата , че именно те ще го измъкнат от блатото, така беше и с царя и с ГЕРБ и със избора на партията на Слави, а сега и с ПП на Кирил Петков и Асен Василев. А от друга страна, защо тези , които са гласували за различна от участващите в сегашната коалицията партии, заслужават среден пръст, след като техните избраници се явяват опозиция и не биха могли да оказват съществена роля при приемане на решенията в Парламента, с какво точно те са виновни.Тук ми намирисва повече на реваншизъм и злорадство от твоя страна, защото,както всички знаем си върл привърженик на ГЕРБ, а те са опозиция, доколкото знам в момента. Нищо лично, това е твоят избор. бъди жив и здрав.
Именно българщината, отношенията на партиите вътре в коалицията в нашата страна през годините имам предвид, че в повечето случаи са обречени, защото не са достигнали още, ако мога така да се изразя зрелостта на партиите в наистина доколкото можем да говорим за демокрация , в истинската й същност страни. В България я няма тази истинска загриженост и целеустременост на партиите да решат проблемите на обществото и да му осигурят един достоен живот.Разбира се, че това не може да се направи с магическа пръчка, както на всички ни се иска, но колко години още ще трябва да бъдем лъгани и все да се надяваме.Не съм съгласен с твоето твърдение, че всяка коалиция е на 90 процента обречена. Предполагам, че визираш българските политически нрави без да съм напълно сигурен. В много страни от чужбина управлението е в ръцете на различни коалиции и те почти винаги изкарват пълния си мандат. С едно много важно уточнение, че говоря за напълно демократичните държави, защото има и страни с еднолична власт или еднопартийност, но България е далече от подобни режими. Ако се замислим в България след идването на демократичните промени през 1989 година почти винаги на власт са били коалиции. Не съм сигурен дали все пак нямаше един случай на еднопартийно управление на БСП по времето на Жан Виденов, но знаем от практиката, че социалистите винаги влизат в парламента в комплект от няколко партии. Така че въпроса за коалициите предполагам, че го изчистихме. Мога да допълня, че няма как вече да спечели и съответно да дойде на власт една партия, която и да е тя. Това е така по простата причина, че хората станаха много различни и всеки има разнообразни интереси. Няма как да се появи партия с чак толкова общозначима кауза, че тя да привлече мнозинството от избирателите. Дори когато имаше масови протести срещу Герб това пак не обедини хората да гласуват за една партия. Отделно все повече хора се отвращават от политиката и изобщо не им е до гласуване и това намалява драстично избирателната активност и същевременно дава шанс на малки партийки да се докопат до парламента. Почти е сигурно, че на следващите избори за Народното събрание (независимо дали са предсрочни или редовни) ще има още по-голямо разпарчетосване на партийки и групички по интереси. Те няма как да управляват самостоятелно и на практика всяко бъдещо управление е обречено да бъде коалиционно. Такива са реалностите на сегашната демокрация и това няма как да бъде променено. За сегашната коалиция много пъти съм се изказвал и повечето пъти съм ги критикувал. Не само защото правят купища гафове, не само че сами си създават проблеми и си генерират скандали, а най-вече защото им липсва коалиционна култура.На времето когато в България беше на власт така наречената Тройна коалиция нещата бяха много по-добре уредени и имаше работещи механизми за изчистване на проблемите. Сега такова нещо за съжаление напълно отсъства и това може да доведе до неизпълнение на цял мандат на настоящото правителство.
Всичко идва от това, че в България на практика има само две партии ако говорим за структури и организация по места. Говоря за Българската социалистическа партия и Граждани за европейско развитие на България и предполагам, че за всички е ясно защо е така. Тези две партии са много напред пред всички останали политически проекти и финансово и организационно. Разполагат с голяма банка от хора почти във всички градове на страната. Това се дължи на това, че са били достатъчно много време на власт, за да създадат облаги за определени фирми и хора. Вероятно във всички ешалони на управлението на България има техни верни кадри, които могат да се активират по всяко време и да пречат на сегашните управляващи. А защо смятам, че няма други партии? Ами поне според мене всичко останало в политиката е набързо сформирани някакви партийни проекти с основна цел да се намърдат в парламента и толкова. Бързо изгряват и още по-бързо залязват. Сигурно не е нужно да се дават примери, защото всички знаят за какво става дума. Истината е, че за да имаме нормален политически живот в България са ни нужни много добре обучени професионални политици, каквито обаче за съжаление нямаме. Не съм и сигурен дали има подобно обучение в нашите университети. Иначе имаме едни и същи номеклатурчици (ако мога така да се изразя), които са се намърдали в политиката, защото те друго не могат да работят. Та същите тези хора се местят от партия в партия от партиен проект в друг партиен проект и винаги много добре напипват къде е келепира. Няма как да се очаква от тях, че ще направят важни реформи или ще проявят загриженост за българските граждани. Не на последно място има големи съмнения, че нашите родни български партии и политически проекти се сформират и финансират от чужди държави и контролират от чужди посолства. Може да се каже, че който им плаща той им казва какво да правят или поне такива слухове се ширят за нашата политическа действителност. Скоро един депутат от българска партия се разпозна в руски прякор и много се обиди, което не звучи никак добре. При това положение няма как да очакваме нашите български политици да се загрижат за интересите на държавата ни и за проблемите на българските граждани.Именно българщината, отношенията на партиите вътре в коалицията в нашата страна през годините имам предвид, че в повечето случаи са обречени, защото не са достигнали още, ако мога така да се изразя зрелостта на партиите в наистина доколкото можем да говорим за демокрация , в истинската й същност страни. В България я няма тази истинска загриженост и целеустременост на партиите да решат проблемите на обществото и да му осигурят един достоен живот.Разбира се, че това не може да се направи с магическа пръчка, както на всички ни се иска, но колко години още ще трябва да бъдем лъгани и все да се надяваме.
Последна редакция от ontar : 05-06-2022 на 18:49
Аз нямам против коалиционните правителства. Но коалиции най-малко от партии с еднаква визия и политика. Не може десни партии да се обединяват с леви. Още по интересно е, че нито ИТН нито ПП предизборно не заявиха, че ще правят коалиция с БСП. Много от гласувалите за тези партии съм почти сигурен, че са противници на БСП. За ДП няма какво да споменавам въобще. До сега управление на БСП било то еднопартиино или в коалиция е било винаги пагубно, болезнено и катастрофално за България. Не случайно и резултатите от изборите доказва и настроението на българския избирател. БСП влиза в парламента единствено защото има ниска избирателна активност последните избори. Вдигне ли се избирателната активност БСП ще плува около нивото на оцеляване. Още един факт който не е за изпускане тук е точно изказването на Профсъюзите, че
отново всичко плаща за изгъзиците на това правителство бедния българин. Едрите мастити олигарси под закрилата на правителството пак си цигулка на сенчица. Пример Унгария наложи здрави такси на едрия бизнес който се бръкна да помага в тези трудни времена на държавата. Има още много да казвам и да показвам ама няма да ме разберете. Българина е свикнал там където му казваш "Не, не го прави" той точно това да прави за да провери. Е ми пак ще си изгори ръцете до следващите избори.
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Защо отричаш фактите??? Факте е че можеАз нямам против коалиционните правителства. Но коалиции най-малко от партии с еднаква визия и политика. Не може десни партии да се обединяват с леви. Още по интересно е, че нито ИТН нито ПП предизборно не заявиха, че ще правят коалиция с БСП. Много от гласувалите за тези партии съм почти сигурен, че са противници на БСП. За ДП няма какво да споменавам въобще. До сега управление на БСП било то еднопартиино или в коалиция е било винаги пагубно, болезнено и катастрофално за България. Не случайно и резултатите от изборите доказва и настроението на българския избирател. БСП влиза в парламента единствено защото има ниска избирателна активност последните избори. Вдигне ли се избирателната активност БСП ще плува около нивото на оцеляване. Още един факт който не е за изпускане тук е точно изказването на Профсъюзите, че
отново всичко плаща за изгъзиците на това правителство бедния българин. Едрите мастити олигарси под закрилата на правителството пак си цигулка на сенчица. Пример Унгария наложи здрави такси на едрия бизнес който се бръкна да помага в тези трудни времена на държавата. Има още много да казвам и да показвам ама няма да ме разберете. Българина е свикнал там където му казваш "Не, не го прави" той точно това да прави за да провери. Е ми пак ще си изгори ръцете до следващите избори.Съгласен съм, че Соросойдите от ДБ трябва да са в опозиция НО реалностите са такива каквито са без значение на кого това му харесва и на кого не.
п.п. Да отричаме реалностите е някакъв медицински проблем във възприятията.
Фактите са, че още когато идваха на власт много подробно описах това управление. Актуализации на бюджет, физиците и заеми. Друго комунистите не могат. Жан Виденов и зими и т.н.Както върви и мандата няма да изкарат ама надгробните лайка ще са малко повече от колкото очаквах. Постараха се управляващата върхушка. Ама по нагло е, че се подиграват и с бедния и все повече обеднява български човече. И украинците вече бягат от тези земи. Статистиката го доказва. Повече избягали от колкото пристигнали. Щом хора бягащи от война не харесват нашата държава ситуацията е плачевно. Къде е Чашков нещо мълчи като мушната гайда. Поне той ме размиваше в тези времена. Вече и неговите скечове и шеги не радват народа.
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Много правилно разсъждаваш относно това, какви партии би трябвало да са съставните части на една коалиция. Само че гледайки нашата политическа действителност това няма как да се получи и причините са много. Можем да направя един бърз анализ на тази четворна коалиция и надявам се да ти бъде интересно. В своята същност тези четири партии са много различни като идеологически разбирания. На практика всъщност това са три коалиции и една партия, защото Българската социалистическа партия, Демократична България и Продължаваме промяната се явиха на избори като сбор от няколко партии в тях. Само партия Има такъв народ се оказа самостоятелен партиен проект, макар и с лидерски привкус, защото там Станислав Трифонов изглежда взима всичките или поне важните решения. Какво ги събра в една коалиция веднага след изборите? Всичките дойдоха в Народното събрание с голямото желание да попречат на партията на Бойко Борисов Герб да продължи да управлява. Техните лидери не спираха да говорят и обещават демонтиране на модела Герб от управлението. Имаше и по-груби изрази като изчегъртване или дори вкарване на бивши управленци в затвора. Нищо от това не се е случило на практика, макар че техни депутати продължават да размахват средни пръсти срещу Герб и дори да им предричат влизане в затвора. Само че в демократичните общества точно така не е правилно да се постъпва и от всичко това дърлене рейтинга на партиите от четворната коалиция непрекъснато пада. Няма начин в този наш парламент да се получи коалиция между партии със сходна идеология, защото нямат нужния брой депутати, с които да управляват.Аз нямам против коалиционните правителства. Но коалиции най-малко от партии с еднаква визия и политика. Не може десни партии да се обединяват с леви. Още по интересно е, че нито ИТН нито ПП предизборно не заявиха, че ще правят коалиция с БСП. Много от гласувалите за тези партии съм почти сигурен, че са противници на БСП. За ДП няма какво да споменавам въобще. До сега управление на БСП било то еднопартиино или в коалиция е било винаги пагубно, болезнено и катастрофално за България. Не случайно и резултатите от изборите доказва и настроението на българския избирател. БСП влиза в парламента единствено защото има ниска избирателна активност последните избори. Вдигне ли се избирателната активност БСП ще плува около нивото на оцеляване. Още един факт който не е за изпускане тук е точно изказването на Профсъюзите, че
отново всичко плаща за изгъзиците на това правителство бедния българин. Едрите мастити олигарси под закрилата на правителството пак си цигулка на сенчица. Пример Унгария наложи здрави такси на едрия бизнес който се бръкна да помага в тези трудни времена на държавата. Има още много да казвам и да показвам ама няма да ме разберете. Българина е свикнал там където му казваш "Не, не го прави" той точно това да прави за да провери. Е ми пак ще си изгори ръцете до следващите избори.
Тук също си прав, че сегашната четворна коалиция прекалява с харченето на бюджетни средства и взимането на заем. Всъщност това е нещо много типично за американската икономика или поне на мене така ми се струва. Нищо чудно, че става така след като финансовият министър и премиерът са рожби на американски университети. Възможно е и от там да получават инструкции как да управляват, колкото и да е грешен подобен подход за нашите български условия. Основната причина е, че ние сме малка страна и освен това нашата национална банка няма право да печати и раздава неограничено пари.Фактите са, че още когато идваха на власт много подробно описах това управление. Актуализации на бюджет, физиците и заеми. Друго комунистите не могат. Жан Виденов и зими и т.н.Както върви и мандата няма да изкарат ама надгробните лайка ще са малко повече от колкото очаквах. Постараха се управляващата върхушка. Ама по нагло е, че се подиграват и с бедния и все повече обеднява български човече. И украинците вече бягат от тези земи. Статистиката го доказва. Повече избягали от колкото пристигнали. Щом хора бягащи от война не харесват нашата държава ситуацията е плачевно. Къде е Чашков нещо мълчи като мушната гайда. Поне той ме размиваше в тези времена. Вече и неговите скечове и шеги не радват народа.
Нерегистриран (4), ndimitrov73 (06-06-2022), Jack (13-06-2022), kypa (24-06-2022)