Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Binance.US е изключена от банковата система на САЩ. Реално това означава фалит на американското подразделение. Не виждам как ще продължат да съществуват в тази ситуация. Очаквам закриването (фактически фалит, което няма да бъде обявено като фалит, а преструктуриране) да се случи след затварянето на пазарите.
Натиска обаче върху цената на крипто валутите ще е минимален. Мисля, че тази новина е до голяма степен вече в цената.
Въпроса е ще издържи ли Кайманската Байнанс на финансовия натиск. Ако издържи до понеделник, аз лично ще закупя малко Етериум в понеделник късния следобед. Ако забелязвате вече не се захласвам по алткойни като Солана, Кардано, Атом. Причината - горния ми пост. След като Комисията за Ценни Книжа и стокови борси на САЩ ги смята за ценни книги, неизбежно е да тръгне и срещу тях. Както и срещу всяка борса на която се търгуват. Хубавото е, че то в САЩ май не остана крипто борса освен Койнбейз, Робинхуд до известна степен, пък и срещу Койнбейз в момента се води дело.
Т.е., хубавото е, че американските власти задушават крипто пазара постепенно. (Един съфорумец усети нещата още преди половин година и спря да държи крипто.) Ако удара беше рязък, цената на криптото щеше да се срине. Това леко задушаване до пълно умъртвяване се приема почти без проблеми от пазара. Тези малки процентни спадове, които след това постепенно се възстановяват след няколко дни, не са проблем при положение, че САЩ са най-големия крипто пазар. Или поне бяха. Не знам каква е последната статистика.
Етер ще закупя в понеделник заради добрите (негативни) данни за инфлацията в САЩ които чакам да излязат идната сряда, но само при положение, че Байнанс САЩ вече са обявили фактически фалит и пазара напълно е приел новината.
https://ca.finance.yahoo.com/news/bi...YT9uS1ovG648b2
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Преди малко Робинхуд съобщиха, че спират търговията със Солана, Кардано, Матик на Полигон от 27-ми юни..
Аз съм шокиран. Шокиран съм, казвам ви...
1-ви и 2-ри по големина брокери на крипто в САЩ де факто спират търговията, но на пазара не му пука.
https://finance.yahoo.com/news/robin...141524761.html
Между 2,5 и 3,5 милиарда долара са изтеглени от Банйнас за 1 седмица. Все пак Binance оцеля (поне за сега) и според мен е време да се купува крипто в предвид предстоящите данни за инфлацията в САЩ. Ако данните са добри, заседанието на Фед по-късно в сряда също ще се окаже позитив.
https://cointelegraph.com/news/binan...hange-outflows
ontar (14-06-2023)
Важни данни за инфлацията в САЩ днес. Едни нулеви стойности на месечна база ще предизвикат едно мини-рали при криптото. От друга страна 0,3-0,4% на месечна база, каквито са очакванията на анализаторите, няма да предизвикат срив.
Събитието е диспропорционално в полза на рали. Имам малко Лайткойни закупени вчера.
ontar (14-06-2023)
Още едно диспропорционално, възможно позитивно, събитие според мен.
"Документите Хинман" ще бъдат разкрити днес от Комисията за Ценни книжа и Стокови борси.
Ще се разбере коя крипто-валута може да бъде счетена за "достатъчно децентрализирана" за да не се счита от Комисията за Ценна книга.
Демек ако наистина излязат добри данни за инфлацията (ниска цифра), аз ще продължа да държа Лайткойните и след данните.
https://cointelegraph.com/news/rippl...worth-the-wait
Данните не са лоши, макар че можеше и по-добре да излезе основната инфлация.
Ще продължа да държа Лайткойн още малко. Даже мисля да ги обърна в Етери и да стейкна за 24 часа. Отдавна не съм държал толкова дълго крипто. Цели 12 часа до сега.
Чакам "Документите Хинман". Ако и от там изскочи нещо добро за Рипъл и за целия крипто свят, ще държа и до утре. Ако и Фед утре се постресне малко от инфлацията днеска и каже, че сме вече "Достатъчно рестриктивни"..
ontar (14-06-2023)
Затворено на малка загуба. Трябваше да използвам еуфорията около данните за инфлацията и да затворя на печалба.
Данните би трябвало да бъдат позитивни, а криптото връща. От вчера засякох и няколко прехвърляния на Етери за по 50 милиона долара към Койнбейз от Китовете. Поне 3*50. Някой ще продава или вече продава. Щом продава има информация която аз нямам.
Ще преглътна 7 евро загуба и ще следя какво се случва без позиция.
ontar (14-06-2023)
Американски съд е разпоредил на Комисията за Ценни Книжа и стокови борси на САЩ и Байнас да намерят компромис и да не се стига до замразяване на средствата на Binance, каквото е и искането на комисията.
Една позитивна новина според мен. Струва си няколко процента нагоре на крипто пазара. Само да мине Фед довечера.
https://cointelegraph.com/news/sec-b...l-asset-freeze
Ако питаш мене това да се спира търговията с определени криптовалути е съвсем нормален процес. На времето когато биткойнът правеше върхове след върхове доста комбинативни хора и компании се възползваха от криптоманията и пуснаха в обръщение какви ли не криптовалути. Вероятно бяха са стотици и все с екзотични имена и обещаваща реализиция (ако мога така да се изразя) с единствената цел да се привлече повече финансов капитал. Колко ли ментета е имало между този рояк от криптопари дори не смея да попитам, защото по-лесния въпрос е дали изобщо са отговаряли на условията да бъдат криптовалута? Предполагам, че доста хора и фирми са се напечелили от тези криптосхеми и сега вече кешират. Факт е, че парите вложени в криптопазара все повече намаляват и това е видимо по слабата ликвидност. Не разбирам какво точно те е шокирало в цялата тази история? Сигурно ти е странно, че на пазарът не му пука? Ами какво да направи освен да се опита да минимизира загубите си или аз поне така ги разбирам нещата.
Интересно ми е как може да се наблюдават подобни прехвърляния, защото тази информация би била много полезна. Особено ако човек може да я получава в реално време. Между другото в събота и неделя следях движенията на биткойна и забелязах, че и в двата почивни дни почти по едно и също време (вечер около 20 часа по наш часовник) имаше силни движения нагоре. В смисъл, че биткойнът поскъпна с 300-500 долара за минута-две и при сегашните слаби движения си прави впечатление. Предположих, че голям играч по това време прави някакви сериозни покупки на биткойни, но както вече стана дума аз не знам как мога да проследя подобни големи плащания. Другото за което си мислех тези дни е дали може да се манипулира криптопазара с трансфери на големи обеми от определена криптовалута от една борса към друга такава? Просто при този задрямал курс на биткойна тези, които все още държат капитали там сигурно търсят начини да раздвижат котировките и така да спечелят повече.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (4)