12 членове на Федералния резерв очакват още едно вдигане на лихва до края на годината.
Продължавам да си почивам без позиция.
12 членове на Федералния резерв очакват още едно вдигане на лихва до края на годината.
Продължавам да си почивам без позиция.
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Нещо което ми е убягнало вчера.
Фед прогнозира само 2 сваляния на лихва догодина. При предишните прогнози те очакваха 4 сваляния на лихва през 2024-та. Това също тежи на пазара.
Все пак ако Биткойн успее до събота да се задържи над 26 500$ ще си взема сатошитата обратно.
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Много лоши данни за индекса на потребителските цени в САЩ. Утре данните за инфлацията вероятно ще са лоши.
Биткойн и целия крипто пазар надолу през следващите 24 часа. Таргет при Биткойна - 26 900$.
Това би трябвало да е върха и при златото освен ако няма някаква допълнителна ескалация в Близкия Изток.
Много лоши данни за инфлацията в САЩ. Не трябваше да взимам моите 0,0031 Сатошита обратно. Както и да е. Сумата е малка и не ме притеснява особено.
Вероятността Фед да вдигне лихва на 1-ви ноември се повиши значително. Може би вече е 50/50.
Това в комбинация с очаквана сухопътна операция в Ивицата Газа от Израел, ще срине Биткойн до 26 500$ до понеделник сутрин.
Златото също трябваше да се срине, но втората причина, поради по-голяма значимост, вероятно ще го вдигне до 1900$. Интересна ситуация в която двата актива вървят в различни посоки.
Тримесечната осреднена инфлация даже показва 5%, т.е. инфлацията последните месеци не се забавя, а се ускорява.
Време е Фед да действа. Джером Пауъл ако иска да покаже, че е мъж, трябва да вдигне лихвата на 1-ви.
Дългите ми евра са обречени да им замине стопа. Дългите Биткойн ще се потопят още, но пък поне там няма левъридж и не ми пречи колко време ще ги държа.
![]()
Израелската армия пуска флаери над Ивицата Газа с предупреждение жителите и да напуснат веднага.Много лоши данни за инфлацията в САЩ. Не трябваше да взимам моите 0,0031 Сатошита обратно. Както и да е. Сумата е малка и не ме притеснява особено.
Вероятността Фед да вдигне лихва на 1-ви ноември се повиши значително. Може би вече е 50/50.
Това в комбинация с очаквана сухопътна операция в Ивицата Газа от Израел, ще срине Биткойн до 26 500$ до понеделник сутрин.
Златото също трябваше да се срине, но втората причина, поради по-голяма значимост, вероятно ще го вдигне до 1900$. Интересна ситуация в която двата актива вървят в различни посоки.
Според мен сухопътната операция ще започне в 00:12 часа българско време. Така ми го дава.
Златото ще отвори с Гап в понеделник на 1899,99$.
Въпроса сега е защо не купих вчера след данните за инфлацията когато имаше лек спад.
REDA (18-10-2023)