Първоначално написано от
K_W
И аз да попитам за приятел, ти правиш ли си анализ на техническите прогнози, които използваш, каква успеваемост имаш в сделките? Трябва да е съвсем лесно да кажеш точни или приблизително точни цифри? Мисля, че в последните месеци имаше доста прогнози за нови дъна и къси на BTC. А на графиката гледам, че цената на BTC се върти около 19-20 к от близо половин година вече.
Интересно ми е и ти на кой фундамент точно разчиташ и по кой фундаментален анализ търгуваш, тъй като на база постовете ти човек лесно може да заключи, че не виждаш бъдеще в крипто валутите и приложението им?
Трябва да има фундамент защото, ако беше чисто технически трейдър щеше да си неутрален и да имаш и дълги BTC, тъй като очевидно сме в рейндж и то от доста време. Освен ако не си позишън трейдър и не гониш дългосрочни трендове, за което да се базираш на месечна и седмична графика, а ти май не си такъв.
Имаше доста добри възходящи технически сигнали на малките Тайм фреймове, включително силни импулси, които са може би най-добрата възможност за правене на пари на база техника.
Колкото до мен и това което следя относно крипто пазара, това са нови и тенденции свързани със развитието и бъдеща адопция. В момента крипто пазара е все още много малък около трилион пазарна капитализация, под стойността на единична компания от SP500. При положение, че крипто валутите са хиляди и заявката е за подмяна и ъпгрейд на глобалната финансова система, с това не е просто някакъв блян или заблуда и се разпознава, като тенденция и заплаха за самите тях, от големите централни банки сме наистина рано. Аз се базирам на тези новини и тенденции, за да направя дългосрочна инвестиция с хоризонт месечна и годишна графика, като гледам да се възползвам от фундамента който подтиска ръста в момента, а именно политиката на FED, които вече започват да осъзнават, че прекаляват, войната в Украйна, липсата на регулации в посока които се работи активно и които ще бъдат катализатора за следващият бичи пазар.
В крайна сметка предимството на това, да инвестираш в условията на опасност от глобална ядрена война е че или няма да се случи и ще им ръст, или ако се случи парите и инвестициите вече няма да имат значение и смисъл.