Последните седмици доста билбордове на Nexo из София гледам, а знам, че наемът им не е евтин.
Ако някой знае да споделя.
Та да не опуснем далаверата
Последните седмици доста билбордове на Nexo из София гледам, а знам, че наемът им не е евтин.
Ако някой знае да споделя.
Та да не опуснем далаверата
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
minkov (09-05-2022), gambletrade (09-05-2022), REDA (09-05-2022), Нерегистриран (2), Lucky13 (11-05-2022), kypa (19-01-2023)
Ми де да знам - големите рекламни кампании на сравнително нови компании са последвани или от голяма далавера или от голям срив, в повечето случаи окончателен.
В техните сайтове се пише за някакви супер иновативни идеи, без световен аналог и т.н., ама аз нещо не успях да оценя иновациите в тях.
А за далаверата - едва ли ще изтървем нещо, щото те не търсят съдружници/инвеститори, та да се надяваме да споделим евентуалните печалби.
Търсят персонал - вероятно за някой с повече акъл може и да му дойде някоя далавера ако се класира, ама на мен ми е малко акъла за да им върша работа.
Като потенциален клиент, не видях каква голяма и уникална далавера мога да направя.
В общи линии предлагат някакъв техен си токен, който може да се разменя срещу друго крипто - нещо което би могло да се свърши и без тяхна помощ.
Просто една платформа, която се е разрастнала достатъчно за да е някакъв фактор, ама не чак толкова голям фактор, че да е наложително да се ползва. Има доста не по-лоши алтернативи.
Някакъв мотив да се ползват е патриотичното чувство, защото все пак са българска компания, ама само това, нещо кой знае колко атрактивно не видях.
Относно токена, който предлагат - никой не знае, може да поскъпне, може и да не поскъпне - като всичкото останало крипто, т.е. инвестиция със спорен ефект и при всички положения доста рискова.
Моите наблюдения са, че такива токени рядко правят някакви открояващи се поскъпвания на фона на базовите криптовалути. Обикновено се държат като кросове на етера, а понякога и на биткойна.
Аз лично съм по по-предвидимите инвестиции, ама ако има по-екстремно настроени инвеститори, може и да се пробват.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ако става въпрос за Nexo.io, защото аз други Nexo-та също знам, че на това в сайта му пише, че някакъв Антони му е собственик/основател, да ви кажа малко съм скептичен, защото Ружа Игнатова все още обикаля по светя, и телом, и духом. Тези, които са и дали пари, сигурно я благославят честичко.
И затова си мисля, че това може да е следващата "Ружа", но в мъжки вариант. Просто съм си скептичен към всичко и всеки.
Всичко ново и иновативно, е добре забаравено и излъскано старо. В случая, на един от най-старите занаяти в всета,( даването на пари, на лихва ) са му добавили крипто нюанс и го представят като нещо нечувано и невиждано. След кратко ровене в гугъл, се оказа, че нексо е създадена от creddissimo, което поне според мен, ги легитимира до някаква степен.
Естествено въможността всичко да се сгромоляса тихо и бързо, въобще не е за пренебрегване. Имат си някакъв техен токен, с някаква цена, която е невъзможно да разбереш как се определя, на пазарния принцип на търсене и предлагане, или на нещо друго.
Имам познат който работи в крипто.ком, и ми разясни от къде им идва печалбата, предполагам бизнес модела на нексо ще е почти същият, плюс лихвите които ще прибират по отпуснатите заеми обезпечени с крипто.
В общи линии тези компании са конкуренти на големите картови оператори, структурирани са по сходен начин и печалбите им, идват от едно и също място, таксите.
Предлагат някоя друга благинка, като безплатни акунти в нетфликс, спотифай и т.н., кешбек, стейкване, което въпреки големите проценти обявени от компаниите, е лимитирано, до определени суми, превишат ли се, процентите рязко спадат.
Обшо взето, голяма далавера не виждам, тя евентуално остава за собствениците и съдружниците. ПОкрай случващото се с крипто пазара последните седмици, може и за тях да не остане нищо.
Ако съдя от споделеното ми, от моя познат за крипто.ком, условията за работа са прекрасни, заплатите са доста добри и се работи главно дистанционно. Така че, ако някой си хареса някоя от позициите за работа, да напада смело.
Ами на булеварда на който работя има 4 билборда на Нексо и точно до нас е този който рекламира nexo.careers, та влязох и разгледах. Значи нещо от рода на 60+ свободни места се анонсираха. И то с доста разнообразни профили - изглеждат като даса баси-му-мамата-и-корпорацията с някаква супер диверсифицирана структура. Според сайта им и наличните служители са нещо като 400 +, което прави едно доста сериозно перо за ФРЗ. Отделно и разходите за работно място на огромния екип, който се анонсира предполагат доста сериозни приходи гарантиращи сериозно надвишаване на разходите, че да има смисъл връткатаВсичко ново и иновативно, е добре забаравено и излъскано старо. В случая, на един от най-старите занаяти в всета,( даването на пари, на лихва ) са му добавили крипто нюанс и го представят като нещо нечувано и невиждано. След кратко ровене в гугъл, се оказа, че нексо е създадена от creddissimo, което поне според мен, ги легитимира до някаква степен.
Естествено въможността всичко да се сгромоляса тихо и бързо, въобще не е за пренебрегване. Имат си някакъв техен токен, с някаква цена, която е невъзможно да разбереш как се определя, на пазарния принцип на търсене и предлагане, или на нещо друго.
Имам познат който работи в крипто.ком, и ми разясни от къде им идва печалбата, предполагам бизнес модела на нексо ще е почти същият, плюс лихвите които ще прибират по отпуснатите заеми обезпечени с крипто.
В общи линии тези компании са конкуренти на големите картови оператори, структурирани са по сходен начин и печалбите им, идват от едно и също място, таксите.
Предлагат някоя друга благинка, като безплатни акунти в нетфликс, спотифай и т.н., кешбек, стейкване, което въпреки големите проценти обявени от компаниите, е лимитирано, до определени суми, превишат ли се, процентите рязко спадат.
Обшо взето, голяма далавера не виждам, тя евентуално остава за собствениците и съдружниците. ПОкрай случващото се с крипто пазара последните седмици, може и за тях да не остане нищо.
Ако съдя от споделеното ми, от моя познат за крипто.ком, условията за работа са прекрасни, заплатите са доста добри и се работи главно дистанционно. Така че, ако някой си хареса някоя от позициите за работа, да напада смело.
Реално по организацията им не ми стана ясно къде се формира печалбата - всички звучат като да са обслужващи дейности. А като им гледаш стойките за снимките - минимум по два до пет биткойна на монети има всеки един от тях в джоба си.
Аз първоначално (и все още естествено) си мисля, че си е някаква форма на съвременно понзи (а-ла Ружа Игнатова) - ама като видях, че си имат "Head of Blockchain " и се поуспокоих - явно за разлика от Ружа имат блокчейн, а този човечец контролира екип, които денонощно следи блокчейна, да не му изтече конпресията, да е пресен избръснат и лъснат
С това обяснение за свързаност с кредисимо обаче нещата придобиват някаква яснота - демек както ти казваш лихварската схема в модерен офис и през ненужни врътки с някакво крипто, колкото за залъгва рибЕтата, че не теглят скъп кредит а са част от криптопазара
Ясно - с интерес ще наблюдаваме развитието на световните крипто банкери.
ааааа и докато ровех в коинмаркеткап мярнах токън със същото име и лого )
Нексо. Ново 20 с гръмки приказки, обещания и реклама, точно за хващане на рибки и "шаранчета". Големи думи и празни обещания на този етап. По-нататък ще стане ясно , за сета са новички. Иначе се титолуват /но сами де/ като водещаэинстутиция за управление на дигитални активи в света. Е хубаво ама в кой свят? Че даже ние трейдърите още се питаме какво е аджеба това нексо? Яде ли се , пие ли се . Иначе създадено у нас. На местна почва в България. Че и като си се знаем какви сме тарикати и хитреци е как да ви имаме доверие бе , хора от самото начало? Ми то трябва да се докажете първо. Иначе се пишат за голяма иновация , за изграждане на първи по рода си продукти и услуги в крипто екосистемата. Че и това ли е еко, био, мио...ти да видиш. Явно някой е измислил нещо и очаква големите пари, ама то си трябва и късмет за тая работа , пък и хора дето да финансират . Дали ще им се вържат и дари ще успеят или ще е както горе описахте, поредната измама , времето ще покаже. На тоя етап нексо не търгуваме. Да си се занимаваме с доказани във времето неща. Като татрупат опит и стаж, ще ги видим какво ще приказват и какви реклами ще си правят. Иначе казват , че имали 80 +млд , обработени транзакции. Е да де ама на кой го приказват това? Лошо няма , нека опитат, и да се надяват да им се получи. В крайна сметка, всеки започва от някъде.
Ами тази сутрин навсякъде по новините се тиражира, че в офисите на тази криптобанка Нексо са влезли служители на МВР и прокуратурата и явно се провежда доста мащабна акция. Нямам идея в какво ги обвиняват, но разбрах, че дори е имало специален брифинг по темата, в който са взели участие Сийка Милева като говорител на Гешев и също така шефа на отдел "Киберпрестъпност" Светослав Василев. Тези хора са говорили, че въпросната акция е свързана с неутрализиране на незаконната престъпна дейност на НЕКСО, което звучи доста сериозно и стряскащо. В същото време сайта на тази криптоборса все още си работи и аз лично се убедих в това. За първи път влизам там и видях, че повечето хора от ръководния екип са българи и обещават все хубави неща най-общо казано. На сайта на Нексо специално е подчертано, че са фирма лицензирана и регулирана от ЕС, но дали наистина е така нито съм проверявал, нито знам как се прави. От думите на прокуратурата разбирам, че тази компания е създала някаква платформа, където се обменят криптовалути и дори се дават заеми за тази дейност. Дали не става дума за търговия с криптовалути на марджин не мога да знам, защото не съм им ползвал услугите? Уж платформата била международна, но основната дейност е на територията на България и то организирана от българи, което все повече ми напомня за Ружа Игнатова и се замислих дали тази компания Нексо не пере нейните пари? А за пране на пари си помислих когато я чух говорителката на главния прокурор Милева да говори за така модерните в наше време кухи фирми, които били част от престъпната схема. Не е шега работата щом с разследването и претърсването на офисите на Нексо са се заели над 300 души между които следователи, хора от ДАНС, от жандармерията и разбира се служители на СДВР. Превъртяни през тази криптобанка са над 94 милиарда долара (леле това са страшно много пари за нашата държава) и хората от Нексо ги подозират, че са организирана престъпна група, която се занимава с пране на пари най-вече. На второ място казаха и за възможни данъчни престъпления, банкиране без лиценз и компютърни измами. Черешката на тортата във всичко това е, че клиент на платформата финансира терористични актове и за това вече имало нужните доказателства. Не знам какво да кажа освен, че тази фирма Нексо както е обявила на сайта си набиране на персонал може да прати част от сегашните си служители на трудовата борса, а някои от шефовете вероятно в ареста.
Последна редакция от ontar : 12-01-2023 на 13:57
Преди малко и в централните емисии видях новината и ми изглежда малко като PR кампания на прокуратурата. Накрая пак нищо няма да излезе. Дори се майтапихме тук наскоро, че Тракия е в техни билбордове и е въпрос на време да влязат под мушката
Все повече изглежда, че тази акция не е пиар на българската прокуратура, защото тук е намесена и Германия. В смисъл, че има международно разследване за злоупотреба с криптовалути, което се провежда поне в няколко държави и с участието на германски полицаи. Поне така пише в медиите, а страните, на територията на които се прави това международно разследване са България, Сърбия и Кипър (последната е сигурно заради офшорните правила там). Вече са повдигнати обвинения на четирима българи, свързани с тази компания Нексо, но не им се споменават имената. Единственото, което се разбира за тях е, че са много неприлично богати и се говори за яхти, скъпи имоти и дори картини на известни художници. В това време обаче биткойнът и останалите криптовалути не спират да поскъпват и явно този скандал не им се отразява отрицателно, което мене в известна степен ме изненадва. Оказа се също така, че няколко от основателите на Нексо са хора, които преди това са се занимавали с политика и дори са били депутати от Реформаторския блок. Тръгна слух, че тези хора са много близки с депутати от партията Продължаваме промяната и дори в момента от Герб са започнали проверка дали тази криптоборса не спонсорира ПП. Най-интересното от всичкото говорене е, че според един анонимен свидетел бившия финансов министър Асен Василев се е срещал с хора от криптосредите и се е лансирала идея за въвеждане на крипторазплащания в България или нещо от този род. Това изобщо не ме учудва, защото този лидер на Продължаваме промяната има силен нюх къде са многото пари и къде може да се врътне някоя делавера. Дали обаче тези срещи на Асен Василев е криптоиграчите в България излиза от рамките на закона тепърва ще чакаме да видим какво ще каже прокуратурата.
Нерегистриран (2), kypa (19-01-2023), ndimitrov73 (27-01-2023)
PR-ът на ГЕРБ в действие - Любен Дилов - син. NEXO в прав текст е наречена пирамида, която финансира българска политическа партия. А какво щеше да стане ако същата тази крипто борса беше финансирала ГЕРБ?
https://www.youtube.com/shorts/R0ND7yc9FGU
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
minkov (18-01-2023), kypa (19-01-2023), ndimitrov73 (27-01-2023)