• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Общи теми за Форекс пазара
    • Митове за търговията на финансовите пазари

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Митове за търговията на финансовите пазари

+ Отговор в тема
    Страница 3 от 4 ПървиПърви Предишно 1 2 3 4 Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 21 до 30 от общо 31
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 25-04-2022 11:55 #21 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

Моля, изберете категория: - Откажи
      K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      Благодарили са му 21 251 Пъти в
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 3
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Цитирай Първоначално написано от ontar Виж мнението
      Аз също съм чел за много митове за валутната търговия, но мога да кажа, че на нито един от тях не съм повярвал. Основната причина за този мой скептицизъм по отношение на всякакви митове и други твърдения се дължи на моя критичен поглед върху нещата от живота. Това се отнася почти за всички неща и особено за тези, с които се сблъсквам за първи път и логично са ми напълно непознати. Форексът все още минава за нещо, което ми е крайно непознато независимо, че го следя повече от година. А защо се отнасят с такова недоверие към митовете и легендите? Ами честно казано не знам със сигурност, но вероятно се дължи на моето възпитание. На така наречените първи седем години, когато съм израстнал в среда на учени хора и са ми внушили, че всяко нещо трябва да подлагма на съмнение и да го анализирам и опознавам през своя поглед. Както е прието да се казва аз съм на принципа "око да види, ръчичка да пипне". Все пак не мога да отрека, че с голям интерес и дори респект изучавам някои от митовете за търговията на финансовите пазари. Например има един мит, че форекс брокерите не искат техните клиенти да печелят и се стремят всячески да им попречат в това отношение. Стига се до такива крайности в някои твърдения по форекс форуми, че едва ли не има специални софтуери направени да мамят и ограбват клиентите на брокерите. Аз с това изобщо не съм съгласен и всичките ми впечатления от брокерите до този момент са добри. Знам че стават грешки и може в определен момент човек да бъде ощетен, но чак това да е политика на брокера и да го прави нарочно категорично не смятам за истина. Друг мит е за това колко са важни стоповете и как без тях всеки трейдър е обречен да губи и дори да фалира. С това твърдение също не съм съгласен изобщо. Тука нещата опират до собствена преценка. Верно е, че има моменти когато е полезно да се сложи стоп, но много често стоповете пречат на търговията на финансовите пазари. Трети мит се отнася за това колко лесна е валутната търговия. Напълно грешно твърдение според мене. Да, привидно изглежда лесно, но това е така по-скоро защото е много достъпна дейсност. Можеш да се включиш на финансовия пазар бързо и лесно от в къщи и всяко място на планетата. Само че за да печелиш ти трябват много лични качества и други допълнителни неща. Така че няма как да е вярно, че е лесен бизнес. Има и други митове, но за тях ще говоря друг път.
      Що се касае до брокерите, да 90%+ им изнася да губиш и искат да губиш, те са от другата страна на сделките ти защото много малко до нищо от обемите се изнасят към доставчици на ликвидност, което значи, че печалбата за трейдъри е загуба за брокера и обратното. Софтуер, който помага на брокера да ти прибере парите има най-разнообразен. Най-популярният е Мета Трейдър 4, това не е шега или някоя иронична закачка. Мета трейдър платформата е създадена с такива цели и има точно такива функции за брокера, там лесно може да променяш спредове и котировки, както и да влошаваш условията на изпълнение за избрани клиенти. Брокерите също така имат и специални отдели, казват се риск мениджмънт, дори и в българските сайтове за работа често има обяви, че се търсят такива служители (риск мениджъри). Работата на отдела и служителите в него е да следят денонощно клиентите и позициите им и да прилагат тактики, с които да увеличават печалбата на брокера и да намаляват рисковете му от загуба. Тези неща често са в разрез с интересите на клиентите. Има коректни брокери, коректните брокери не помагат на клиентите да губят а ги чакат да направят това сами, като Форекс трейдърите се справят доста добре и без помощ. Когато се появи някой печелещ клиент, той може да бъде пренасочен към друг доставчик на ликвидност или дори изгонен.
      Некоректните брокери се намесват активно и помагат на трейдърите да губят по- бързо с различни тактики.
      Това, че брокера е срещу теб не е мит.
      Мит тук обаче има и той е свързан с един баяс, а именно спот лайт ефекта, всеки мисли, че точно той е таргетиран и брокера прецаква точно него. Реално това може да е така само ако си с доста голяма сметка и печелиш много. В останалите случаи, брокерите слагат трейдърите под общ знаменател и нямат ресурс и време да обръщат внимание на индивидуални трейдъри, особено с дребни сметки.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

2. Следните 13 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

minkov (25-04-2022), Нерегистриран (9), Jack (26-04-2022), ontar (04-02-2024), Lucky13 (05-02-2024)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 04-02-2024 14:11 #22 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      stuser,
      X
      Един от големите митове за търговията на валутната търговия е използването на така наречените технически индикатори. Отварям една скоба, за да спомена, че аз имам едно любимо занимание и то е да посещавам редовно всички възможни онлайн форекс обучения. Колкото и да съм вече на "ти" с теорията на валутната търговия мога да кажа, че винаги научавам нещо ново. При последното си онлайн обучение аз отново прибавих нови детайли към броеницата си от форекс познания. Едното беше категоричното твърдение на преподавателят, че индикаторите не са полезни и той не ги използва при своето търгуване. В интерес на истината той обясни, че в началните си стъпки като трейдър е изучавал и ползвал индикатори и се е убедил лично, че не му носят добавена стойност. За този човек мога да кажа категорично, че не само си разбира от материята, но и от десетина години търгува активно за собствена сметка и последната година е имал около 80 процента доходност. Обаче той не използва индикатори и стратегиите му се базират изцяло на ценовите движения или така наречения "прайс екшън". Аз съм съгласен с този преподавател по форекс, защото ако погледнем фактите те говорят преди всичко, че над 80 процента от участниците на финансовия пазар са губещи, което е жалко разбира се. А повечето от тях използват поне по два индикатора, които са така достъпни и в повечето случаи напълно безплатни. Самата платформа ни ги предлага толкова любезно и натрапващо се, че аз веднага се замислих дали целта е всички трейдъри да печелим? На практика така ни се казва, но е ясно, че няма как всички участници на този пазар да печелят при сегашното разпределение на финансовите средства. Маркирам веднага, че и това твърдение за всеобщата печалба от всички е поредния детрониран мит. Финансовият пазар е място където се преразпределят огромни парични средства на принципа "малките суми отиват при големите". Това вече не е мит и аз лично се убедих, че точно така работи тази система. Знам и за други митове, което не струват дори пукната пара, но за тях ще говоря в следващ коментар.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Как да печелите пари от търговия? Научете всичко за успешната търговия с ИнстаФорекс.

5. Следните 11 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (10), Lucky13 (05-02-2024)

6. 04-02-2024 18:58 #23 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Чоно
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Чоно не е на линия
      Професия:Трейдър
      Berani

Чоно е незавървено бижу Чоно е незавървено бижу Чоно е незавървено бижу Чоно е незавървено бижу Аватара на Чоно
      Град
      Лондон
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      360
      Благодарили са му 339 Пъти в
      77 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Един от големите митове за търговията на валутната търговия е използването на така наречените технически индикатори. Отварям една скоба, за да спомена, че аз имам едно любимо занимание и то е да посещавам редовно всички възможни онлайн форекс обучения. Колкото и да съм вече на "ти" с теорията на валутната търговия мога да кажа, че винаги научавам нещо ново. При последното си онлайн обучение аз отново прибавих нови детайли към броеницата си от форекс познания. Едното беше категоричното твърдение на преподавателят, че индикаторите не са полезни и той не ги използва при своето търгуване. В интерес на истината той обясни, че в началните си стъпки като трейдър е изучавал и ползвал индикатори и се е убедил лично, че не му носят добавена стойност. За този човек мога да кажа категорично, че не само си разбира от материята, но и от десетина години търгува активно за собствена сметка и последната година е имал около 80 процента доходност. Обаче той не използва индикатори и стратегиите му се базират изцяло на ценовите движения или така наречения "прайс екшън". Аз съм съгласен с този преподавател по форекс, защото ако погледнем фактите те говорят преди всичко, че над 80 процента от участниците на финансовия пазар са губещи, което е жалко разбира се. А повечето от тях използват поне по два индикатора, които са така достъпни и в повечето случаи напълно безплатни. Самата платформа ни ги предлага толкова любезно и натрапващо се, че аз веднага се замислих дали целта е всички трейдъри да печелим? На практика така ни се казва, но е ясно, че няма как всички участници на този пазар да печелят при сегашното разпределение на финансовите средства. Маркирам веднага, че и това твърдение за всеобщата печалба от всички е поредния детрониран мит. Финансовият пазар е място където се преразпределят огромни парични средства на принципа "малките суми отиват при големите". Това вече не е мит и аз лично се убедих, че точно така работи тази система. Знам и за други митове, което не струват дори пукната пара, но за тях ще говоря в следващ коментар.
      няма по добър начин да се ориентираш за посоката на тренда или за рейндж, ако знаеш как да анализираш пазара чрез технически индикатори. Като добавиш и малко японски свещи и нещата стават печеливши. Проблема за загубите идва от незнание , алчност за бързо забогатяване и нарушаване на правила които трябва да се спазват стриктно.

Печелете пари бързо чрез търговия, изберете ИнстаФорекс..

7. Следните 9 потребители изказват благодарности на Чоно за полезния пост:

Нерегистриран (7), ontar (05-02-2024), Lucky13 (05-02-2024)

8. 04-02-2024 19:19 #24 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      Благодарили са му 45 404 Пъти в
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Митът, че индикаторите са безполезни е една легенда. Надявам се да схващате разликата между мит и легенда.
      Всъщност такива трейдъри като нас не разполагат с нищо друго освен техническите индикатори.
      Даже графиката която гледаме се явява някакъв вид индикатор, та даже и да си мислиш, че ползваш прайс екшън, за да го ползваш пак ти трябва индикатор - индикатора на цените.
      Повечето то останалите индикатори извън ценовата графика отразяват някакви отношения формирани от основния индикатор - ценовата графика.
      Реално повечето индикатори също могат да бъдат представени във вид на свещи и ще изглеждат не много по-различно отколкто изглежда самата графика, само ще бъдат с доста по-малки амплитуди в движенията.
      Даже има трейдъри (радко се срещат, но има) които търгуват само по такива индикатори без да гледат ценовата графика. Аз специално следя един руснак, който търгува само по показания на RSI без да се интересува от това какво показва ценовата графика. И има прилични успехи.
      Всичко е въпрос на изследване на самите индикатори и най-вече да се ориентираш защо при даден индикатор на тестове се печели, а на реал - не.
      Основната причина е, че самите брокери могат да манипулират техническите индикатори и големия майсторлък при търговията с индикатори е да успееш да игнорираш манишулациите на самия брокер върху тях.
      Основният метод за манипулация на показанията на индикаторите е чрез плаващия спред - увеличавайки за кратко време спреда на няколко пъти през деня и особено вечер след 12:00 успяват да създадат показания на индикаторите, които се отличават малко или много от показанията на същите индикатори в тестера на МТ4. Както е писал и К_В преди няколко мнения МТ4 не е направен да печелим ние, а за да печели брокера. То и затова брокерите плащат такси за да го ползват, а за нас е безплатен и не напразно в Метатрейдър липсва възможност да тестваш стратегии с реален спред - защото това е основния метод чрез който могат да те прецакат даже и привидно коректните брокери.

Одобрена

ИнстаФорекс – печелете пари с надежден брокер!

9. Следните 14 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

Нерегистриран (12), ontar (05-02-2024), Lucky13 (05-02-2024)

10. 04-02-2024 20:42 #25 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      gambletrade
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      gambletrade е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите Аватара на gambletrade
      Начислени плащания
      3,797.82 USD
      Благодарности
      6 775
      Благодарили са му 14 566 Пъти в
      3 584 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Затова са известни също така, индикаторите де, и като детрендвана графика

Започнете да печелите пари с ИнстаФорекс.

11. Следните 8 потребители изказват благодарности на gambletrade за полезния пост:

ontar (05-02-2024), Lucky13 (05-02-2024), Нерегистриран (6)

12. 05-02-2024 09:05 #26 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Чоно
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Чоно не е на линия
      Berani

Чоно е незавървено бижу Чоно е незавървено бижу Чоно е незавървено бижу Чоно е незавървено бижу Аватара на Чоно
      Град
      Лондон
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      360
      77 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      Митът, че индикаторите са безполезни е една легенда. Надявам се да схващате разликата между мит и легенда.
      Всъщност такива трейдъри като нас не разполагат с нищо друго освен техническите индикатори.
      Даже графиката която гледаме се явява някакъв вид индикатор, та даже и да си мислиш, че ползваш прайс екшън, за да го ползваш пак ти трябва индикатор - индикатора на цените.
      Повечето то останалите индикатори извън ценовата графика отразяват някакви отношения формирани от основния индикатор - ценовата графика.
      Реално повечето индикатори също могат да бъдат представени във вид на свещи и ще изглеждат не много по-различно отколкто изглежда самата графика, само ще бъдат с доста по-малки амплитуди в движенията.
      Даже има трейдъри (радко се срещат, но има) които търгуват само по такива индикатори без да гледат ценовата графика. Аз специално следя един руснак, който търгува само по показания на RSI без да се интересува от това какво показва ценовата графика. И има прилични успехи.
      Всичко е въпрос на изследване на самите индикатори и най-вече да се ориентираш защо при даден индикатор на тестове се печели, а на реал - не.
      Основната причина е, че самите брокери могат да манипулират техническите индикатори и големия майсторлък при търговията с индикатори е да успееш да игнорираш манишулациите на самия брокер върху тях.
      Основният метод за манипулация на показанията на индикаторите е чрез плаващия спред - увеличавайки за кратко време спреда на няколко пъти през деня и особено вечер след 12:00 успяват да създадат показания на индикаторите, които се отличават малко или много от показанията на същите индикатори в тестера на МТ4. Както е писал и К_В преди няколко мнения МТ4 не е направен да печелим ние, а за да печели брокера. То и затова брокерите плащат такси за да го ползват, а за нас е безплатен и не напразно в Метатрейдър липсва възможност да тестваш стратегии с реален спред - защото това е основния метод чрез който могат да те прецакат даже и привидно коректните брокери.
      Това са глупости. индикаторите се изчертават на база математическа формула. Примерно МА е средна цена за даден период. Проблема с търговията не е в индикаторите а в анализа им и най вече в стратегията за минимизиране на риска. Може да търгуваш и без да гледаш графика и индикатори, така както играеш ролетка и да печелиш ако имаш стратегия която да минимизира загубите.(управление на риска)

Увеличете доходите си в партньорство с ИнстаФорекс.

13. Следните 10 потребители изказват благодарности на Чоно за полезния пост:

minkov (05-02-2024), ontar (05-02-2024), Нерегистриран (7), Lucky13 (05-02-2024)

14. 05-02-2024 09:23 #27 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      Благодарили са му 45 404 Пъти в
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от Чоно Виж мнението
      Това са глупости. индикаторите се изчертават на база математическа формула. Примерно МА е средна цена за даден период. Проблема с търговията не е в индикаторите а в анализа им и най вече в стратегията за минимизиране на риска. Може да търгуваш и без да гледаш графика и индикатори, така както играеш ролетка и да печелиш ако имаш стратегия която да минимизира загубите.(управление на риска)
      То хубаво, че се изчертават по определена формула, ама ако на формулата се подават нереалистични стойности, съответно и изчертаното е нереалистично.
      Виж, твърдението, че може да се печели само на база стратегия за управление на риска е наистина голяма глупост.

Прилични печалби с ИнстаФорекс.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

15. Следните 9 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

Нерегистриран (7), ontar (05-02-2024), Lucky13 (05-02-2024)

16. 05-02-2024 12:07 #28 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от Чоно Виж мнението
      няма по добър начин да се ориентираш за посоката на тренда или за рейндж, ако знаеш как да анализираш пазара чрез технически индикатори. Като добавиш и малко японски свещи и нещата стават печеливши. Проблема за загубите идва от незнание , алчност за бързо забогатяване и нарушаване на правила които трябва да се спазват стриктно.
      Според мене най-лесният начин да разпознаеш в каква посока е тренда е като погледнеш на графиката локалните максимуми и локалните минимуми. Техническите индикатори е ясно как се изчисляват, но при тях има един проблем, че те използват минали данни за цената. Това преди 20-30 и повече години вероятно е било чудесен начин за прогнозиране при валутната търговия, но вече всичко е много променено. Моят ВФМ (виртуален форекс ментор) е категоричен, че при форекса доста се е променила ситуацията спрямо миналото и да се разчита с остарели методи да се печели в настоящето е крайно наивно. Той дори стига много по-далече и развенчава един друг стар мит, а именно, че финансовите пазари в своето естество са финансови. Идеята е, че при всяко по-силно движение на валутния пазар повечето трейдъри и инвеститори тръгват да търсят каква е причината и са изненадани, когато не намерят важни новини или изказвания на банкери. Много често обаче обяснението е съвсем просто и различно - някоя голяма компания, банка или хедж фонд са решили да купят или продадат даден финансов актив. Тука идва момента да се спомене, че управлението на риска изобщо не е глупост, защото неочакваните резки движения ще стават все по-чести. Единственият начин човек да запази парите сив подобни екстремни случаи е като спазва много строг риск мениджмънт. Иначе е вярно, че такова поведение повече ти пази сметката и рядко носи печалба, но без него положението отива на зле. Не ми стана ясно как може да се търгува без да се следи графиката и дори доста се зачудих. Моят форекс ментор когато ми обясняваше как да си правя настройките на платформата подчерта важността на графиката преди всички останали екстри. Той лично я разполага на целия екран. Аз например си оставям да се виждат котировките отстрани и историята на поръчките отдолу. Мит като понятие не е лоша дума, но се тълкува двояко от различните хора и това понякога е проблем за правилното разбиране на значението й.

Одобрена

Станете печеливш търговец с ИнстаФорекс!

17. Следните 13 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Lucky13 (05-02-2024), treyyy (05-02-2024), Нерегистриран (11)

18. 05-02-2024 13:27 #29 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Vici
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Vici не е на линия
      Дилър
      Polos

Vici е чудесен лъч светлина Vici е чудесен лъч светлина Vici е чудесен лъч светлина Vici е чудесен лъч светлина Vici е чудесен лъч светлина Vici е чудесен лъч светлина Аватара на Vici
      Град
      Германия
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      579
      Благодарили са му 669 Пъти в
      189 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Според мене най-лесният начин да разпознаеш в каква посока е тренда е като погледнеш на графиката локалните максимуми и локалните минимуми. Техническите индикатори е ясно как се изчисляват, но при тях има един проблем, че те използват минали данни за цената. Това преди 20-30 и повече години вероятно е било чудесен начин за прогнозиране при валутната търговия, но вече всичко е много променено. Моят ВФМ (виртуален форекс ментор) е категоричен, че при форекса доста се е променила ситуацията спрямо миналото и да се разчита с остарели методи да се печели в настоящето е крайно наивно. Той дори стига много по-далече и развенчава един друг стар мит, а именно, че финансовите пазари в своето естество са финансови. Идеята е, че при всяко по-силно движение на валутния пазар повечето трейдъри и инвеститори тръгват да търсят каква е причината и са изненадани, когато не намерят важни новини или изказвания на банкери. Много често обаче обяснението е съвсем просто и различно - някоя голяма компания, банка или хедж фонд са решили да купят или продадат даден финансов актив. Тука идва момента да се спомене, че управлението на риска изобщо не е глупост, защото неочакваните резки движения ще стават все по-чести. Единственият начин човек да запази парите сив подобни екстремни случаи е като спазва много строг риск мениджмънт. Иначе е вярно, че такова поведение повече ти пази сметката и рядко носи печалба, но без него положението отива на зле. Не ми стана ясно как може да се търгува без да се следи графиката и дори доста се зачудих. Моят форекс ментор когато ми обясняваше как да си правя настройките на платформата подчерта важността на графиката преди всички останали екстри. Той лично я разполага на целия екран. Аз например си оставям да се виждат котировките отстрани и историята на поръчките отдолу. Мит като понятие не е лоша дума, но се тълкува двояко от различните хора и това понякога е проблем за правилното разбиране на значението й.

Ех, този ontar. Помня когато прохождане във форума, пък виж го сега... Бравос. Поне от към теория здраво си натрупал. Бравос. Като чета твоите постове все повече подозирам кой е ВФМ. Може ли да споделиш име? Ако не искаш да е публично може да ми го напишеш на лични, но по идеите и начина ти на изказ съм почти сигурен кой е, защото и аз съм си имал вземане даване с него. Относно индиците - и свещите/баровете също са индикатори и също използват минали данни. Не всичко е толкова много променено. И сега може да се изработи достатъчно печеливша стратегия базирана на индикатори, просто старите стратегии, които обикалят свободно интернет пространството вече не дават резултати по една или друга причина. Ама за да ти се получи трябва да си наясно и с най- малките детайли, идеи и възможности на използваните
      индикатори.
      Що се отнася до управлението на риска - колегата minkov не твърди че е глупост. Прочети поста по- внимателно.
      Айде успешна търговийка и да се мелднеш с името моля те.

Лесно е да започнете да работите на Форекс пазара! Открийте сметка в ИнстаФорекс и се уверете сами!

19. Следните 8 потребители изказват благодарности на Vici за полезния пост:

Нерегистриран (8)

20. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    21. 05-02-2024 19:15 #30 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Чоно
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Чоно не е на линия
      Berani

Град
      Лондон
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      360
      77 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Ето как. както играта на рулетка с черно и червено.
      Прикачени изображения  

Вашият път към света на търговията с ИнстаФорекс.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

22. Следните 6 потребители изказват благодарности на Чоно за полезния пост:

Нерегистриран (6)

+ Отговор в тема
    Страница 3 от 4 ПървиПърви Предишно 1 2 3 4 Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Общи теми за Форекс пазара   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти