И сега въпроса е, дали да пращаме всички оръжие в Украйна и да се надяваме че войната ще си остане там, и бойните действия няма да се разпространят и в други държави, или оставяме Украйна сама, войската и капитулира и бойните действия се пренесят към Молдова, Румъния и България. Другия вариант е, Запада и САЩ решават че такава война в 21 в е абсурдна, събират се на масата на преговорите и договарят мир. Нали помним че " И най-лошия мир е по-добър от добрата война". Запада обаче иска война, такъв му е икономическия интерес. Молдова не е проблем. Румъния май няма сериозна причина да бъде нападана. Интересен е случая с България. Като слушам управляващите келеши, те са готови за война, само че българския народ не я иска. Народа е така смачкан и без война,че съм сигурен че ще откаже да воюва с когото и да било. Ако решат да пращат тук войска и оръжие, това Правителство ще падне веднага, а новото вероятно ще заяви, че който иска война с Русия да си я покани на своя територия и да си воюва. Тук и мобилизация трудно ще се случи. Глупавото младо провинциално население отдавана е на Запад и чиракува за да изхранва семеисвата си. Най-малко емиграция има от София, Пловдив, Бургаз и Варна, но от там войска трудно ще се набере. От тези градове голяма част от наборните никъде няма да мръднат без епилаторите си. Ще има скоростно бягство към Сърбия, Гърция и Турция. Емигрантите едва ли ще се върнат. Както бях писал в друг свой пост преди време, понятието Родина е емоционален конструкт, а младите вече се интересуват само от материалното. В случая няма да го има мотива. Пък и дори да се тръгне на война, тук едва ли някой ще влиза в бой с думите"за родину", или с " Аллах Акбар " като мисюлманите, най-много да тичат и да викат " майка ти шъ и*ааааааа! Те такива ми ти работи с делата български.