Тез пророци следовници на нашта поговорка, не е важно аз да съм добре, важно е Вуте да е зле не ме кефят.
Сега да видим какво ще стане с евакуираните азовци. Доста журналисти питат какво е точно това капитулация, евакуация, единственото сигурно за сега е, че е плен. Прави ми впечатление, че освен в началото на обсадата на завода Азов, след това се изпадна в пълно мълчание по въпроса с чужденците в Азов. Договориха ли ги, спазариха ли ги, по никакви медии не се говори за тях. Зеленски днес нещо много меко го раздаваше далеч от обичайнния му хейтърски стил, даже и за преговори говори. Съмнява ме рашките лесно да ги пуснат. А дали Азов няма да плати цената и да стане жертввен агнец за начало на преговорите. Украинците спират дотук и жертват Азов, русаците се бият в гърдите с победа с денацификацията и всичко продължава да идват вече фирмите да строят, но кой ще плаща.
Вчера слушах Борел - да много, силно и прочие сме съпричастни, да руснаците са лоши, обаче трябва много внимателно да смятаме санкциите доколко вредят и а нас и дали налагащият санкции е плаща по-скъпа цена от този срещу когота са наложени.
Следващия пакет санкции забуксува.
Четох и малко полска ястребска преса с гугъл преводач, възмушават се, че поляците масово ходели в Калиниград да пазаруват и да зареждат гориво, възмутени, че го правят и ходят в омразната Русия да пълнят резервоари и багажници храна. Това е животът, във времена на криза обикновения човек му идва в повече да плаща цената, а и да не забравяме, че това е масово явление навсякъде по пограничните райони по света и трудно се спира.
А междудругото украина на руски озачава покрай, покграничен район.