Всеки сам избира в какво да вярва. Едни вярват на украинската армия, други на азовските батальони, а трети на руснаците. Някои посрещаха руснаците като освободители, други като окупатори, а трети избягаха зад граница, защото знаеха,че руснаците идват за тях. Те това е според мен положението. Само не знам след войната какво национално помирение ще има, защото голяма част от украинското налеление всъщност беше избито от азовците.
https://www.facebook.com/watch?v=542046553922666
[https://www.facebook.com/watch?v=542046553922666[/video]
" Изненадата е тази, която движи цената, а не това, което всички знаят " Facebook -Forexjssj
Дойдоха си вече нашите моряци на родна земя, радвам се, че всичко приключи благополучно„ Голям конфуз за управляващите тази спасителна операция. Те вероятно са готвили нещо, но очевидно са преговоряли не с когото трябва и колко са преговаряли е трудно да се каже.
Петков днес отиде лично да ги послещне във Варна, прати им и правителствения самолет в опит да замаже лъжите изговорени от него по евакуацията им, вероятно и да им даде индтруктаж какво да говорят, една от съпругите на моряците каза, че са ги посъветвали да не говорят нищо преди да получат инструктаж от Външно министерство. А Лена Бориславова направо си излъга вчера в ефир без да и тръпне окото. На въпрос как ще коментира спасяването на моряците от въоръжените сили на Донбас и на руснаците, без замисляне отговори, че това е фалшива новина.
Важното е, че историята има добър край, но ме разочароваха много с лъжите„
През почивните дни бях във Варна, чела бях колко много били украинците там, но като видях на живо, определено са повече от очакванията ми. Ходят на тумби, семейства от по 7-8 човека с бабата, дядото, децата, много шумни, даже повече и от румънците. Паркират навсякъде и безобразно, е аз не се оплаквам за малко бях и за първи път като ходя имаше свободно места на платените паркинги и да не се налага предварително да си запазвам място за цялото време, което ще съм там, но за варненци сигурно е кошмар тази ситуация.
Реших да открия сезона на сладоледа и се заговорих с един продавач на сладолед, който нахока една украинка, която ме предреди да си застане на опашката, тя почна да вика $Слава на Украйна, той каза, слава, не слава, тук си в България и си спазваш реда, тя се фръцна. Заговорих се с човека, каза че, вече ги разгонва защото е изгорял с много сладоледи, които не са си платили и му е писнало да слуша лекции и да отговаря на въпроса дали сладоледа е руски, защото те нямало да ядат руски сладолед, да не говорим, че отгоре пише италиански сладолед.
Но си е наше момче търговче, снабдил с едни кутии, на които пише руски сладолед и една с украински сладолед, а вътре слагал най-евтиния нашенски и като му поискат руски, вади руската кутия, като му поискат украински вади украинската кутия и им го продава на двойна цена, като от под щанда само в случай, че предварително си платят. Каза че покрай тази история и украинците с имоти по морето, които не идват за първи път са придобили много лоши навици. Викам му много свободно си хортуваш с мен, каза ми - ти не си от наште, от София си, толкова ли ми лича го питам, човека каза, че от години това работи, преди това е завършил история във Великотърновския и познава до 100 км кой откъде е, по неговите думи, напоследък рядко се спирали българи да купуват сладолед, пълно било с украинци, молдовци, руснаци, румънци. В центъра на Варна с изключение на продавачите и аз почти не чух българска реч.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
А да, от донбаските милиции казаха, освен че Азовци държали нашите моряци като заложници , даже и кораба бил потопен
После самите български моряци казаха, че никой - нито украинци , нито руснаци са стъпвали на кораба , нито някой се е свързвал с тях да отправя някакви искания , заплахи, забрани и прочее.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Чудя се сега на кого да вярвам !!! Кирчо е МинистЕр Председател, а тези там са само съпруги на моряците от кораба. Да беше малко разминаването в информацията, да не го правим на въпрос, ама те нещата съвсем различно звучат от устата на моряците. ...Вчера слушах интервю и разбрах,че новата партия щяла да бъде онлайн партия, и щяла да бъде " Облачно базирана". Тия хора наистина са някъде в облаците, и рядко стъпват на земята. И май са решили там да си стоят и само от време на време да ни поръсват с "благодатен дъждец".
https://www.facebook.com/gero.pero.5...02960508582802 /видеото от един колега/
" Изненадата е тази, която движи цената, а не това, което всички знаят " Facebook -Forexjssj
Много се изложи Кирчо с тази евакуация, за нея си мислех, че чака нещо покрай гърците, които искат да евакуират оттам и франсетата нещо да включат и наште, не съм очаквала, че ще проявяват инициатива за контакти сами България сама да ги евакуира, но сега и с лъжите много ме отвратиха.
Всички се излагат, лъжат безобразно, но в крайна сметка друго не може и да се очаква, все пак това е война дали на бойното поле дали информационна или икономическа ,войната си е война, гледаш да убиеш противника пък няма да го лъжеш, няма как да стане . Пък за нас като зрители и четящи остава да търсим как да се ориентираме кое до колко е лъжа и доколко истина. Жертвите станаха десетки хиляди, а разбитите животи сигурно стотици хиляди вече, и това е само началото.Две противоположни мнения - едното на Зеленски че войната може да продължи 10 години и другото на Кадиров, че е въпрос на няколко дни. Едва ли ще са 10 години ,но и Кадиров се изхвърля с няколкото дена. С това струпване на въоръжение ще е късмет ако не пламне цяла Европа във война.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Аз не съм виждал твърдения, че корабът е потопен, само че азовци са заплашвали да стрелят по него с танкове ако се опитат да напуснат. Имаше твърдения също за съборени (от азовци) кранове, които блокират изхода на пристанището.
Изказвания от моряците също не съм срещал и доколкото знам няма публикувани такива. Само от някакъв началник във фирмата собственик на кораба, които не изглеждат по-достоверни от изказванията на т. нар. премиер. Като цяло не става твърде ясно точно за какво се борят собствениците на кораба - дали наистина са искали да евакуират моряците или всъщност са ги натискали да стоят на кораба.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
200 000 московчани ще си загубят работата в резултат на напускането на западните фирми според кмета на града.
Не мисля, че това е голям цифра в предвид, че Москва е 12 милиона души.
Ако пък се започне и местно производство и създаване на заместители на западните стоки, то тези работни места могат бързо да се възстановят.
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
За Царевна се чу, когато жените им биха камбаната в пресата, че собственика на кораба не им дава да се евакуират и никой не им помага, междувременно се оказа, че от другия наш кораб Рожен са евакуирали моряците, които са поискали основно със съдействието на собственика и други скоро ще се евакуират. Оттам тръгна казуса.
Доколкото знам напускането на кораб е обвързано с финансови условия, както и такива да има минимален правоспособен екипаж, и е обвързано с плащането на заплатите. Но тук ситуацията е по-различна от Вера Су където екипажът отказваше да напусне кораба, защото така щяха да загубят парите си, а корабособственика кораба. Със сигурност войната се води форсмажор и правейки сравнение между собствениците на двата кораба Рожен и Царевна, определено не е в полза на собственика на Рожен.
Сега историята се раздуха и предполагам ще им запуши устата с някакви пари плюс малко рекет, че няма да си намерят работа - класика, но такъв по-добре да не ти е работадетел.
Новите ни управляващи няма да ги коментирам - оплетоха се в лъжи като пилета в калчища, много им е зле пиара. Обаче ми възниква и друг въпрос, защо Кирчо не хвърли на кучетата корабособственика, а така го пази, за другия кораб четох едно интервю с един от моряците, което сега не намирам, който каза че не е имало никакъв натиск, собственикът е казал, че няма да настоява някой да пази кораба животът преди всичко, ако има доброволци да останат ще еблагодарен, останали са капитан с няколко човека доброволци. Каза в интервюто, че доколкото знае евакуацията им е станала със съдействието на Външно.
Та имам някакво усещане, че има някакво шу-шу, му-шо между Кирчо и собственика на Царевна. Един път не спомена Рожен - ей тъй да се изфука, а той обича, вижте ме как помогнах и какво направих, та затова си мисля, че и евакуацията в Рожен наистина си е била изцяло на външно и не сме да се похвали в тази ситуация, че Слави пак ще му резне крилцата.
А новата Външна министерка няма дар слово и не стои добре на екран, но ми прави впечатление, че впоследствие се разбира, че доста работа се върши в това министерство и доста е направено, въпреки че не илиза нонстоп по медиите.