Първоначално написано от
batDancho
Малко ми е странна войната в Украйна . . .
Уж руснаците са обкръжили Зеленски в Киев, а той посреща гости от Европа - премиерите на Полша, Словения и Чехия. Даваха ги по
телевизията как най-спокойно и без да се притесняват, си говорят във влака на път за Киев. Как дойдоха до бункера на зеленото
човече и кой гарантира безопасността им дотам и обратно ? Със влак, където няма абсолютно никаква защита срещу атака с каквото
и да било оръжие, даже и стрелково?
Уж Путин е звяр, а остави жива и на свобода журналистката-протестър. Зеленски е уж положителният герой в тази война, а разстреля
веднага, без съд и присъда един от членовете на своята си преговорна делегация по подозрения, че е предател.
Украинци, бягащи от лошите руснаци, тръгват от Украйна със домашните си любимци да си спасяват живота. Пристигналите в Балчик
и Созопол не отсядат в собствените си къщи и апартаменти, а отиват на хотел, защото там не плащат сметки. Украинките, пристигнали
като бежанци в Габрово последните няколко дни желаят да си подсигурят фризьор, маникюрист, козметик и масажист в града. Държат
децата им да учат в училище с басейн и искат да ги запишат на извънкласни занимания като бокс и карате.
Що за мигранти са това? Според мен огромна част отпристигналите тук са от една по-особена прослойка в Украйна, която използва
ситуацията, за да напусне страната, а по-обикновените, финансово не толкова красиви хора са оставени в Украйна на произвола на
съдбата да оцеляват както могат. Украйна е в топ пет на най-корумпираните страни в света, и официално вече се казаха и тарифите
за напускане на страната – варират от 1500 до 5000 долара на калпак. Със тези и други прояви мисля, че така желаното от тях
състрадание и съчувствие, което искат да получат в България, много бързо ще се обърне на 180 градуса.
Ще поживеем, ще видим.