Имам познати, които работят цяла година в курортния град Слънчев бряг. Разправиха ми, че преди седмица и нещо са настанили украинци в един хотел. Тъй като през зимата няма много персонал по крайбрежните курортни места и хотели, са ги настанили в стаите на първия етаж. Обаче на нашите "бежанци" не им е харесало и са поискали на втория, после на третия и най после четвърти етаж им харесало... Звучи като виц, обаче не е. И само по себе си даже и това, доказва колко е прав minkov в горния си коментар и впечатлението му, че не са съвсем "бежанци", а може би хора с финансова възможност. Друг е проблема, че имало украинки, които са влизали в супермаркета, взимали каквото искат и са вдигали скандал, за да излизат без да плащат "защото са избягали от война". Разбира се, че ще има хора, които да се възползват от подобна ситуация... От години сме граждани на България и нито веднъж даже не съм усещал държавата да е "зад" или "с" мен. Надявам се вече това "шоу" от страна на нашата държава да свърши и да не се опитва да докаже на целия свят, колко е гостоприемна - без да осигурява даже и диван на своите граждани. Географията е съдба... Казвам го, в негативен смисъл, за да опиша ефектите и влиянието на географския район и икономическата ситуация върху човешкото благосъстояние. Затова всяка държава трябва да изработи и прилага идеална политика според географското си положение, съседи и конюнктура. Украйна, тъй като беше малко мечтателка по този въпрос, за съжаление направи фатална грешка, като влезе в разправа с Русия. Няма значение кой ще спечели, след като част от красивите градове като Киев и други са разрушени и в руини.