minkov (26-06-2023)
В Европа може и да Спадат цените но не знам ние в коя Европа се намираме и дали изобщо сме в нея тъй като при нас инфлацията беше най-голяма но за сметка на това не се забелязва спадане на цени или може би много малък процент който наистина не се отразява по никакъв начин поне това което се забелязва цените на храните у нас постоянно се вдигат и то от месец се наред А като годишна инфлация го дават на 27% само че за мен тези проценти въобще не ми се струват верни Даже бих казала че на някои стоки са почти 100% вдигнати може би се изчислява на база различни хранителни продукти и ако на някой няма рязко увеличение то на други са със значително и се смята средно аритметично да в една пазарна икономика винаги цените могат да се променят но в случая нямаме намаляне на цени а само повишение което както коментирахме преди това при нас не е инфлация а дефлация тъй като за единица сума на следващия ден може би няма да могат да се купят същите продукти които са купили на предходния което иначе казано с времето ще се понеже стойността на парите и ако се изчисли кошницата на годишна база тогава стойността не знам каква точно ще бъде в проценти но сигурно надвишаваме всички европейски цени та Именно за това казвам че не знам в коя Европа сме но иначе като гледам и статистиката Не е кой знае колко завишението на цените а като влезем в магазина тогава виждаме за какво иде реч А иначе в еврозоната и инфлацията се измерва така наречения хармонизиран индекс на потребителските цени което означава че страните в Европейския съюз прилагат една и съща методология само че при тях е така но ние не знам в коя Европа сме
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
minkov (26-06-2023), Нерегистриран (2)
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
minkov (28-06-2023), Нерегистриран (1)
Паричното предлагане в Еврозоната расте с едва 0,3% на годишна база. Толкова нисък растеж (липса на растеж) на парите в обръщение не е имало от както съществува еврото.
Дефлацията идва и който реагира последен, пазара ще го изхвърли.
Забелязвам, че у нас веригите реагират последни на липсата на инфлация и дори дефлация при някой стоки като олио, плодове, зеленчуци, бира. Още държат зимни надути цени. Дано някой верига замине в небитието поради лош мениджмънт. Няма да ми липсва.
![]()
minkov (28-06-2023), Нерегистриран (1)
Подпомагаме ги за да не останат случайно гладниИ не за друго , ами са на удобни места и имат големи паркинги. Пък и повечето неща които ти трябват ги има на едно място е затова е цялата работа иначе никога не бих пазарувала от тях
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
За съжаление е така и трябва да променим мисленето си
minkov (30-06-2023)
От началото на 2023 г. инвеститорите са изтеглили $27 милиарда от европейски фондове.
https://www.bloomberg.com/news/artic...l-about-europe
Цените на производител в Еврозоната падат с 1,5% на годишна база. Само за месец май са -2% надолу.
Търговците продължават да се ослушват, но който свали последен цените, първи ще си замине от пазара.
Асен Василев как ще ги прави тези 10,5% растеж на Номиналния БВП при настъпваща дефлация е истинска загадка за мен. Още повече, че полицай и пожарникари искат 10% нагоре в заплатите "щото има инфлация", а баничари и кръчмари ползват 9% преференциално ДДС "щото има пандемия". Този бюджет не го виждам как ще излезе.
![]()
minkov (05-07-2023), Нерегистриран (1)