Първоначално написано от
100
Точно това е, както и модернизацията, комерсиализацията и напредъка на технологиите правят горното и по-лесно и по-възможно. След някоя година ще ядем изкуствено месо и не ми се мисли какво още... Проблема е че парите и интересите не убиват хората веднага, а бавно под формата на хронични болести и деградация.
И още по-големия проблем, е че здравната система лекува хората на следния принцип - лошия начин на живот и консумацията на боклучави преработени храни и токсини се приема константа, там е и не може да бъде променено нищо, съответно единственото решение е да предписват хапчета и после още хапчета за да се "лекуват" новите симптоми и проблемите, които са причинили предишната серия хапове.
Бях на ендокринолог преди 2-3 години, жена, тежеше около 150кг. Преди мен влезнаха 3-ма с подобно телосложение, на които им увеличаха дозите лекарсва единствено.
Влиза диабетик със 50кг наднормено тегло и му вдигат дозата инсулин, което го прави да покачи още повече тегло, защото последния трябва задължително да консумира захар и нишесте по цял ден....така е нормално. Същия може да овладее нещата ако просто спре да консумира проблемните храни. И да си даде едни 10-20г поне живот в добро здраве, а не просто да е жив някак си. Това се знае от десетилетия, но на здравната система не й пука, няма пари там. Болните са има няма половин милиард, други 2 милиарда са на прага да се класират, много полезно за касичката...
"Лечението" на всички хронични проблеми работи на същия принцип - ако имаш проблем получаваш хапче. Ако искаш огъня да загасне защо просто не спреш да наливаш гориво в него е въпроса??
Та с оглед, че здравната система работи по този начин и легално меко казано подкопава здравето на всички, ваксините някак са основния проблем и основната тема за дискусии. Това е защото са по-лесно смилаема тема за обществото, по-"очевиден" проблем. Добавките, подсладителите, стабилизаторите, оцветителите и т.н. са тествани и щедро пуснати за безопасна масова употреба...нали?
По време на пандемията, встрани от ваксините, най-болни бяха възрастните 70+ и на второ място хората с влошено метаболитно здраве, за което говорим. Тези същите хора ще имат повече проблеми не само след ваксините, ковид-а, а при всяко нараняване, настинка и т.н. Просто това е "нормалното" в днешни дни. Говоря като индивид бил и в двата лагера, неинформираността е страшно нещо...