Кое е хубавото е всъщност темата. А доводите са само подкрепящи предварително избрана позиция. Знаеш как е в такива случай, отваря се нета и се търси не информация като информация, а такава която покрепя нашата позиция. Като в трейдинга е![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ако си забелязал почти не съм писал по въпроса за евентуалната вреда ог ваксините, но винаги съм твърдял, че ваксинирането е въпрос на личен избор, защото ако има някакви ползи от тези ваксини то те са само и единствено персонални, за човека, който е приел препарата.
За лбществото ваксините са безполезни в общоприетите разбирания за евентуалните ползи от една ваксина и след като очевкдно не постигат това, което трябва да постигне една ваксина не виждам причина за тоталния натиск и всякакви силови опити от страна на управляващи за ваксинирани.
Даже да приемем, че евентуално ваксинираните имат по-голям шанс да го прекарат по-леко, пак е въпрос на личен избор на всеки човек дали иска или не иска да си увеличи шанса за леко изкарване на болеста
Примерно аз с радост бих се ваксинирал, ако някой успее да ме убеди, че по този начин ще съм със сигурност безопасен за останалите хора и ще поема риска от евентуални странични ефекти или негативни последици от ваксината. Но понеже това не се постига с тази ваксина, за себе си съм решил да мина през естествения подбор с всичките рискове и вреди, които може да има това мое решение, защото кавото и да се случи е самл за мене.
Приказките, че така ще помогнем на здравната система са меко казано несериозни. Здравната система е създаддна за да ми помага тя на мене и не е сериозен варианта аз да и помагам
След като се налага населението да помага на здравната система, значи тя е била лошо управлявана и не може да реши никакъв сериозен проблем
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
"Обясняваха" го това в началото само. Още в първите месеци стана ясно, че си е съвсем възможно.
В на Бил ГЕЙтс вестникът даже викат, че това е нещо хубаво:
https://www.msn.com/en-us/health/med...na/ar-BB1fERAC
Е, СДС може и до ден днешен да "обясняват", знам ли, там са специален случай.![]()
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Ако някой е производител или по някъкв начи получава финансиране от пройзводителите то за него експерименталните препарати имат някаква добра страна но за останалите е само негативната страна и риска от преждевремена инвалидност в следствие на инфаркт или нещо по лошо![]()
По случай края на пандемията еврейските структури в Русия са пуснали препарат, който наистина ваксинира хората:
https://tass.ru/obschestvo/13870291
Тоест предотвратява заразяване на субекта и разпространение на вируса в популацията.
секреторных антител в носовой полостиТакъв "местен имунитет" се образува при заразяване с вирус, но не и при инжектиране на препарат. Той е причината боледувалите да се заразяват много трудно втори път. Липсата му в комбинация с характеристиките на вируса е причината ваксинираните хора да се заразяват също толкова лесно колкото неваксинираните и да пренасят свободно инфекцията.местный иммунитет в носоглотке
Важно да се отбележи е, че докато ние обикновените хора тепърва разбираме, че такова нещо съществува лицата произвеждащи и одобряващи медицински препарати знаят много добре какво представлява и какво значение има за т. нар. групов имунитет. Тоест това, че масово инжектиране с иРНК ваксини няма да създаде групов имунитет срещу силно заразен респираторен вирус се знае от лицата управляващи пандемията от преди одобрението на ваксините.
Ще споделя и моето лично преживяване с ковид, модел Омикрон. Писиара, си го направих на осемнайсти миналия месец, както очаквах излезе положителен. В дните преди да го направя, се чуствах доста отмалял и с болки в мускулите, все едно имам много тежка мускулна треска. Друг интересен симптом, поне при мен, беше високото кръвно, 100 на 180, проблеми с кръвното преди това не съм имал.
Имах и висока температура, около 38 градуса, която се задържа три-четири дни, след положителния резултат. За температурата не съм пил никакви хапчета. Другите неща които ми изписа джипито, бяха комбинирани витамини, витамин C в конски дози, цинк, витамин Д и магнезий, за болките в мукулите, някакво хапче за кашлица, въпреки че намях такава, препарат за разреждане на кръвта ( трябва да го пия поне месец, за всеки случай ) и пробиотици. Първите няколко дни бяха най-неприятни, болки в цялото тяло, температура и липса на каквато и да е сила, с една дума, чувствах се като парцал.
След това състоянието ми, започна да се подобрява с всеки следващ ден, единствено остана леката отпадналост. За сега други пост ковид поражения не съм забелязъл, не забравям повече от преди, не съм по-разсеян, единствено умората.
За мое съжаление, преди да си направя теста, успях да заразя и баба ми. Тя е почти на 90 години има и доста придружаващи заболявание, при нея нещата протекоха доста по тежко. Беше с висока температура през почти цялата карантина, тежка кашлица с много секрети, болки в ставите и мускулите, тежко възпаление на гърлото, на нея и изписаха същите неща като при мен, плюс антибиотик, заради възрастта й. Все още се възтановява, но много по-бавно отколкото аз, в момента в който се почувства по-добре, ще и направим един рентген, за да видим дали има някакви поражения в белият дроб.
Бих оприличил преболедуването, на зимните грипове които карах когато бях тинейджър.
Американският съд нареди на FDA - американската агенция по контрол на храните и лекарствата в бързи срокове да ускори отговора си за разкриване на документи за ваксината пфайзър.
Това се наложи, тъй като след предишното решение на съда, агенцията е отговорила, че може да разсекретява по 500 страници на месец, тъй като се претоварени, а документацията по одобряването на ваксинат аПфайзър е над 40 000 листа. При този темп на разсекретяване необходимото време било около 75 години. Затова учените са завели ново дело, за да накарат агенцията да се разбърза„
В становището си съдята се обосновава, че след като са им били необходими 108 дни -/това е времето от постъпването на искането за одобрение на ваксината до самото и одобрение/ един път да ги прочетат и да направят анализ, за да предложат този продукт на населението, не би трябвало да има проблем да предоставят тази информация. Та съдията налага ускорен график, като ги задължава от 1 март да разсекретяват по 55 000 страници на месец и до края на годината да бъдете разсекретена информация.
Съдията също дава насоки на агенцията, че тази задача трябва да е приоритет за нея, за да бъдат убедени американците, че ваксината не е била прибързана, както и припомня, че стремежът към знания и истина е основополагащ за американската демокрация, като цитира от първите им президенти, та чак до Кенеди и завършва с изказване на ястреба Маккейн - че прекалената административна тайна подкопава доверието в правителството.
Адвокатите на Пфайзър се опитаха да се конституират като страна, но засега съдията не откликва, а междувременно ред сенатори и пиблични личностти, правят изявления, че агенцията трябва да го направи по най-бързия начин, защото действията на FDA за забавяне само намаляват и без това слабото доверие в публичните институции.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Ваксината на Модерна всъщност била получила пълно разрешение от ФДА на 31.01.
https://www.fda.gov/news-events/pres...vid-19-vaccine
По новините сякаш не обърнаха подобаващо внимание на събитието. Аз лично въобще не разбрах кога се е случило.
Пазарът също не го отбелязва като нещо кой знае колко значително:
(синята вертикална линия отбелязва 31.01)
Както споменах в едно предно мое мнение, новиниде за ковид започнаха да ми липсват покрай тази война. Ама някак си така изведнъж спряха и вече няма нищо за ковид по медиите. Та стигам до извода, че трябвало путин да се намеси за да изчезне вируса. Поне от новините изчезна, а иначе - не знам, защото не се коментира.