Първоначално написано от
semion
Искам да споделя как миналата седмица проболедувах с Омикрон или някаква друга Делта от това семейство вируси.. Започна се като обикновена настинка, и аз много не се разтревожих, като се ограничих с промивки на носа и гърлото със сода и сол. Натурални витамини във вид на лимон, джнджифил и бъзов сироп употребявам всекидневно независимо от състоянието. Плюс сезонни плодове и зеленчуци. Обаче предприетите мерки не дадоха резултат, състоянието започна да се влошава и аз разбрах, че това не е обикновена настинка. През една от първите нощи болеше всичко: глава вътрешни органи, стави, мускули. Но само една нощ. А после тръгна хрема, суха изнуряваща кашлица, леко главоболие и температура 37,2-37,6. От една позната със същите симптоми разбрах какво и назначил доктора и започнах да пия същия антибиотик, плюс витамин С по 1000 мг и да пръскам синулан. Не предполагах, че е свързано някак си с коронавируса, но забелязах, че си изгубих обонянието. Едвам към пети ден кашлицата стана отхрачваща и днес вече е 12-ти ден, продължавам да отхрачвам и хремата още не е преминала до край. Ама толкова слуз, колкото изтече от носа ми от тази болест организмът не е генерирал цял живот. Като лигавицата в носа не издържа и започва да кърви.
Най-интересното е, че като потърсих повече информация за новите мутации на короната в интернет, разбрах, че такава почти няма,особенно от компетентните органи. Пишат че доБългария са достигналинякакви нови мутанти и това е. МЗ само дава статистика, колко хора всеки ден се разболяват, ама доколко тя е реална, много се съмнявам, щото повечето хора карат тези вируси самостоятелно, без лекарска помощ, подобно на мен.
А и нямах желание да се обаждам на джипито,защото помня колко тя се стискаше да ми даде направление за пициар-тест, когато боледувах през 2020 г.