За огромно съжаление в България последиците няма да утихват през следващите години но за момента се игнорира огромния брой сърдечно съдови заболявания сле поставяне на експерименталните препарати...
Крайно безрасъдно хората си слагат въпросните препарати без да си направят тест за антитела въпреки, че редица лекуваци доктори в отделения за доведената болест алармираха, че това е крайно не редно и последиците могат да бъдат с фатален край.
На практика мерките с който трябваше да ограничават доведената болест не я ограничиха същественно доведоха до по висока съртност а мнозина се психясъха без да са срещали доведената болест защото повярваха в силно преувеличените медийни твърдения. Още колко доброволно си наложиха домашен арест което е крайно не здравословно и в бъдеще също ще се отрази на тяхното здраве е също един много притеснителен въпрос ???
Аз лично имам познат който напусна работа и се само изолира. Престана да спортува и се отдаде на крано вредни навици: До колкото ми е известно не консумира алкохол но едва ли да е пълен въздържател определено не пуши но за сметка на пова пие повече от 2-3 литра дневно газирани напитки /да не ги споменавам това са известни марки/ пържени храни и всевъзможни не здравослови храни. Спорта е напълно заменен с гледане на спортни програми и през последните 3-4 е увеличил теглото си драстично което подозирам се е отразило и на неговото кръвно...
На практика за пореден път се доказва колко е бил прав Мангъров още от самото начало като казваше, че тези мерки са безполезни и ще увредят здравето на мнозина който по онова време бяха напълно здрави физически и психически. Колкото по скоро бъдат премахнати тези ограничителни мерки толкова по малко ще са последиците за здравето на огромната маса от населението. Колкото по малко се гледат телевизий и се слушат всяващите ужас новини толкова по добре за здравето на хората защото видимо има сериозно увреждане на психичното здраве сред висок процент от населението .