Както мнозина знаят няма научно потвърден случай в България за човек починал от доведената болест на практика има хора за който се предполага че са починали от доведената болест...
Който жела да разбере защо това е така просто да гледа видеото![]()
Както мнозина знаят няма научно потвърден случай в България за човек починал от доведената болест на практика има хора за който се предполага че са починали от доведената болест...
Който жела да разбере защо това е така просто да гледа видеото![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Те науката и наблюдението вървят ръка за ръка и между другото не е нужно науката да ти казва, че наблюдаваш падаща звезда, науката ще ти каже, че това е доизгарящ в атмосферата метеорит, но това е едно и също явление, нали така?
И пак между другото, само този, който през годините дали изобщо се е занимавал с медицина някаква, вероятно е спечелил повече пари от лъжеговорене, т.е. това, което искаш да чуеш, отколкото лекарите на първа линия са получили като бонуси и заплати за двете години.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Пламен Пасков е докторТе науката и наблюдението вървят ръка за ръка и между другото не е нужно науката да ти казва, че наблюдаваш падаща звезда, науката ще ти каже, че това е доизгарящ в атмосферата метеорит, но това е едно и също явление, нали така?
И пак между другото, само този, който през годините дали изобщо се е занимавал с медицина някаква, вероятно е спечелил повече пари от лъжеговорене, т.е. това, което искаш да чуеш, отколкото лекарите на първа линия са получили като бонуси и заплати за двете години.
Просто гледай видеото не е дълго така няма да се излагаш излишно както в случая.
п.п. Да си чувал за аутопсия на починали със симптоми на доведената болест???
Графиката на Модерна не изглежда особено добре последните няколко (или повече) седмици:
Модерна все още не са получили пълно одобрение от ФДА, а изминаха значително повече месеци от подаването на заявлението отколкото имаше между двете събития за препарата на Пфайцер-БионТек-Леки. Преди получаването на такова одобрение от страна на БионТек за графиката на Пфайцер имаше близо два месеца стабилно движение нагоре.
Златната вертикална линия показва датата на получаване на одобрението.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Спор няма, съгласен съм че системата не става, още преди актуалната пандемия съм го споменавал безброй пъти тук във форума. Само че кагато половината народ е болен, дали 2 години са достатъчни за реорганизация на която и да било здравна система?
Дори конкретно само на болниците и персонала количествено?
А и защо българите чакаме все някой да ни оправя? Дали са ни възможност да намалим многократно товара за болниците, а ние искаме да орпавяме здравната система от днес за утре? Това е като да искаме пред нас да върви снегорин да чисти снега понеже не сме си сложили зимните гуми.
Никой риск анализатор няма да допусне толкова рязтягане на бюджета предварително нали? Едва ли е възможно в която и да е сфера, особено в примера със застрахователните компании където има сериозна конкуренция.
Ето днес случаите са 12,5к, утре може лесно да са 15к и т.н., ако за месец време станат х10 а дори стартово са много......кой ще презапаси болниците х10?
Нерегистриран (1), kypa (27-01-2022)
Не е вярно това ! Къде го прочете ?100, това е емоционален отговор без никаква конкретика, израелците вече установиха, че бустера не влияе на омикрон, ти твърдиш, че ше лекува постковид, за който щам вече не оказват никакво влияние разработените досега ваксини.
Идеята, че тази ваксина би могла да се ползва и за състояния на трудно възстановяване не е откриване на топлата вода. Има много препарати с различни щамове микроорганизми, които са разработени от десетилетия за такова възстановяване, но са по-различни от ваксините и съдържат комбинации отбактериални лизати от различни щамове микроорганизми и досега никога не се е смятало, че са универсални.
Като стане земетресение и ми падне къщата ще подам претенция към застрахователната компания, с която имам сключена застраховка на жилището, в която е включено земетресението, включително и наводнението, което малко оскъпява застраховките на жилища.
Нали знаеш какво е застраховка - това е договор между мен и застрахователя, след като аз спазвам моята част и съм платила, съвсем нормално очаквам и застрахователя да спази неговата част и при настъпване на събитие да ми плати това, за което съм се договорила.
Подобно е и със здравното осигуряване, там обаче е задължително държавата ме задължава да плащам определена сума всеки месец, срещу което ми гарантира определен обем дейности по моето здраве. След като аз си плащам чинно, очаквам и гарантирания ми обем дейности да го получавам и нормално е да настоявам не само аз, а всеки здравомислещ човек. Не е нормалното упрекът да е към хората, които в по-голямата си част са изрядни, а не към този държавата, респективно управляващите я, чиито правила хората спазват, но насреща им се обяснява че те са си виновни.
Информацията от целия свят е , че след втора доза нямаш достатъчно добър имунитет срещу щама омикрон и може да се разболееш , въпреки че се кара по-леко , но след бустер нивата на антитела и имунната защита скача с няколко пъти. И тези който се заразят го карат по-леко.Ако бустера не действаше в Израел нямаше да започнат да прилагат 4-та доза . А и не само там , но и на много места вече по света.
https://news.bg/world/izraelski-eksp...-kovid-19.html"Израелски експерти препоръчват четвърта доза на ваксината срещу ковид-19"
Тестове на експертите показват, че след четвъртата ваксина човек развива от 3 до 5 пъти по-добра защита срещу ковид."
И след като установиха, че бустера действа и то с пъти повече отколкото при тези с две дози, на много места по света намалиха срока за поставяне на 3-та доза на 3 месеца вместо 6 месеца. И след като Израел е държавата с една от най- развитата медицина , дали лекарите там не знаят какво правят ?
https://news.bg/int-politics/angliya...id-rekord.html"Англия с нов COVID рекорд"
"Въпреки това, хоспитализациите и смъртните случаи остават на по-ниски нива в сравнение с предишните вълни"
https://www.dnes.bg/koronavirus/2022...a-covid.517722"В пъти е по-ниска смъртността в страните с високо ваксинационно покритие.
Фактите от цяла западна Европа, където първо се разпространи щама омикрон и където нивото на ваксинация беше най-високо, показаха нови антирекорди от болни, и с пъти по малко хоспитализирани и смъртни случаи , и това при положение че болшинството са без бустер , а с две дози. Професор Аргирова също обобщава данните , че смъртността в страните с високо ваксинационно покритие остава ниска. Въобще никъде не се открива информация за което твърдиш, че бустера не действа на омикрон. И колкото и да се опитваме да се оправдаваме с нашето здрвеопазване , с болниците или лекарите ( много хора на това залагат високата смъртност и нас ) лечението, регистрираните медикаменти, както и ваксините са едни и същи за целия свят и те са поръчани и за нашите болници. Пък и нали доскоро нямаше антивирусен препарат за ковид и протоколите за лечение у нас до голяма степен се препокриват с това , което се прилага като лечение навън в развитите държави. Защо тогава сме на първите места по смъртност в света ? Явно причината не е само в нашата здравна система след като използва същите медикаменти и ваксини, който се използват в целия свят ! И няма как да е по друг начин . Факта е, че държави от третия свят с много по -слабо развита медицина или здравеопазваща система от нас , са с подобна или по-малка смъртност от ковид, само потвърждава , че е грешно да се "бършем" с нашата здравна система. Още по-малко да обвиняваме и лекарите, много от които вече "живеят" в отделенията за ковид, понеже и това се чува много често. Англия вече си позволява да отхлабва мерките, защото пика при тях вече премина. В Австрия също се говори за отхлабва на мерките, но първо приеха закон за задължителна ваксинация. Франция пък обмисля да премахне ограниченията за всички , който си поставят трета доза , и то докато омикрон още не преминал. Защо ли ?
Последна редакция от jivko78 : 26-01-2022 на 09:51
Нерегистриран (5), kypa (27-01-2022)
Човек, не ти говоря за цялостна реформа и подобряване на здравната система - това ми е ясно, че в моя живот няма да стане.Спор няма, съгласен съм че системата не става, още преди актуалната пандемия съм го споменавал безброй пъти тук във форума. Само че кагато половината народ е болен, дали 2 години са достатъчни за реорганизация на която и да било здравна система?
Дори конкретно само на болниците и персонала количествено?
А и защо българите чакаме все някой да ни оправя? Дали са ни възможност да намалим многократно товара за болниците, а ние искаме да орпавяме здравната система от днес за утре? Това е като да искаме пред нас да върви снегорин да чисти снега понеже не сме си сложили зимните гуми.
Никой риск анализатор няма да допусне толкова рязтягане на бюджета предварително нали? Едва ли е възможно в която и да е сфера, особено в примера със застрахователните компании където има сериозна конкуренция.
Ето днес случаите са 12,5к, утре може лесно да са 15к и т.н., ако за месец време станат х10 а дори стартово са много......кой ще презапаси болниците х10?
Аз ти говоря за действия насочени директно към решаване на проблемите с лечение на КОВИД - например в Силистренска област интензивните легла да станата от 10 на 20 примерно и в Бургас от 20 на 30 или 40 - ей за такива неща ти говоря, не да оправим цялата здравна система.
А това вече не би трябвало да е толкова трудно. Все ще се намери някой лев за оборудване. Не би трябвало да е чак толкова скъпо, че да не може да стане. Ама не е станало.
Една аутопсия може да покаже причините са смърт - примерно пневмония и дихателна недостатъчност !
А би ли обяснил, как една аутопсия ще докаже ако причината е вирус, кой е вируса ?
kypa (27-01-2022)
Разбрах те, но това дали е толкова лесно? А човешкия фактор? Кой ще следи какво се случва на новите легла? А недостига на апаратура? Реално не е съвсем сигурно колко сложна е тази задача, но докато се разболяват и персонала едва ли е най-лесната. В моите очи без да знам подробностите, няма как всичко да опира едва ли не до физическия брой на леглата.Аз ти говоря за действия насочени директно към решаване на проблемите с лечение на КОВИД - например в Силистренска област интензивните легла да станата от 10 на 20 примерно и в Бургас от 20 на 30 или 40 - ей за такива неща ти говоря, не да оправим цялата здравна система.
А това вече не би трябвало да е толкова трудно. Все ще се намери някой лев за оборудване. Не би трябвало да е чак толкова скъпо, че да не може да стане. Ама не е станало.
В много болници не приемат пациенти в тежко състояние въпреки наличието на легла просто защото няма необходимия ресурс за правилна хоспитализация. Болницата не иска да бъде отговорна дори и да може да помогне, защото изхода никога не е ясен и ако всичко не е направено по точната пътека някой трябва да понесе отговорност. Т.е. не само легла, а трябва да има всички условия за да са равнопоставени постъпващите и да се лекуват по план.
Пак стигаме до това, че се иска едва ли не по-големи болници и повече персонал, как да се случат тези неща в необходимите мащаби?
kypa (27-01-2022)
Ти пак формализираш израза легла - ако е само леглото е много лесно.Разбрах те, но това дали е толкова лесно? А човешкия фактор? Кой ще следи какво се случва на новите легла? А недостига на апаратура? Реално не е съвсем сигурно колко сложна е тази задача, но докато се разболяват и персонала едва ли е най-лесната. В моите очи без да знам подробностите, няма как всичко да опира едва ли не до физическия брой на леглата.
В много болници не приемат пациенти в тежко състояние въпреки наличието на легла просто защото няма необходимия ресурс за правилна хоспитализация. Болницата не иска да бъде отговорна дори и да може да помогне, защото изхода никога не е ясен и ако всичко не е направено по точната пътека някой трябва да понесе отговорност. Т.е. не само легла, а трябва да има всички условия за да са равнопоставени постъпващите и да се лекуват по план.
Пак стигаме до това, че се иска едва ли не по-големи болници и повече персонал, как да се случат тези неща в необходимите мащаби?
Едва ли държавата не може да пренасочи средства за да оборудва с необходимата техника.
Като ти говоря за контрол на риска имам предвид пренасочване на ресурси от всякакъв вид - пари, хора, техника, така, че да могат да се посрещнат очакваните болни.
Значи има някакви хора дето постоянно изчисляват колко ще се разболеят и толкова ли на никой не му идва на акъла да продължи сметките и изчисли необходимия ресурс за лечението им. Вместо да се осигури ресурса се обвиняватхората, че се разболяват