1. За тези увреждания може ли официален източник, щото така само по твои показания, въпреки, че си със сериозни медицински познания, някак си не ми се иска да вярвам на доверие.
Вероятно има странични ефекти от всички ваксини, но от повечето ваксини има обществена полза, т.е. ползите за обществото са много повече от рядко среащните странични ефекти.
2.
За препаратите срещу КОВИД 19 НЯМА доказана обществена полза, а евентуалните странични ефекти не се разглеждат въобще от феновете на препаратите.
3. Не внимаваш в час. Ведна след въпроса ти - 2-3 страници назад в темата съм ти дал отговор и официален източник.
4.Искам. Дай да видим колко са ваксинираните болни от туберколоза, полиомиелит и тетанус - това са ваксините с масова ваксинация. За хепатита ваксинацията не е масова и съответно е безсмислено да се разсъждава, защото не е достигнат критичен праг на ваксинирани за да намалява заболеваемоста.
Чак много хиляди не са.
От полиомиелит през последите 5 години в България няма заболял
В целия свят има 33 случая от 2018 г. до сега
От туберколоза през 2018 г. в България има 1358 заболели - не е изяснен васинационния статус на заболелите
От тетанус през 2020 г. има 1 (ЕДИН) случай на заболял в България - не е изяснен ваксинационния му статус.
Даже болните от хепатит Б, Ц, Д и Е - са общо 250 човека за 2020 г.
Сега вземи и сравни горните данни на заболеваемост с тези на заболелите набодени с този препарат, при които само в България има по 200-300 ваксинирани болни на ДЕН, а да не говорим за милионите в целия свят.
Мисля че има разлика и съвсем ясно става какво означава обществена ефективност на един препарат.
Ако питаш от къде съм взел горните данни, ето ти линк:
https://www.ncipd.org/images/UserFil...sis-5_2020.pdf
Това е доклад за заболеваемоста от остри инфекциозни болести в България през 2020 г. А в самия доклад е посочено от кой официален източник са извлечени цитираните в доклада данни.