Не е баш да не става, обаче трябва да я сметнем без ДДС.
Другата горе-долу подробна е израелската, но и там не е по-различно.
https://datadashboard.health.gov.il/COVID-19/general
От КОНСПЕРАЦИЯТА не можем да избягаме.![]()
От КОНСПЕРАЦИЯТА не можем да избягаме.![]()
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
За моя радост аз и най-близките ми хора не се е налагало да се лекуваме от сериозни неща, иначе имам представа от някои епизодични прегледи, които съм си правил, колко е хумористична здравната система и много се радвам, че не ми се е налагал по-сериозен контакт с нея.
Та във връзка с общото ни мнение за здравната система, не мислиш ли, че многото смъртни случаи не се дължат на липсата на ваксинация, а не неадекватноста на здравната система към проблема, щото според мен е точно така.
Не казвам, че ваксините не са спасили някакви хора, предполагам, че можеше да спасят и някои от починалите неваксинирани, но ми се струва, че за една част от починалите (по-голямата част) опредлено има заслуга точно здравната система и хората не са имали шанс независимо от това дали са били или не са били неваксинирани...
Та според мен по-малкото отчетени смъртни случаи по чужбината по-скоро се дължат на адекватните им здравни системи, а не толкова на ваксините.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
100 (07-12-2021), Нерегистриран (3), kypa (07-12-2021), Emil Enchev (07-12-2021), Lucky13 (08-12-2021), skrasi (08-12-2021)
Как защо? Повече сигурност. Защо да пускат цял самолет преносители в дадена страна като локално си имат достатъчно проблеми? Как всичко го извъртаме срещу ваксините се чудя, аз даже да имам сертификат нямам против всякакви мерки, които да помогнат на хората да са здрави генерално. Всеки мисли само за себе си в тая пандемия ми прави впечатление, как ще ми ограничават правата, как няма да мога да си пия кафето, как ще ми искат тест....как един не каза, че така трябва в случая...
Сигурност и спокоиствие имат само преболедувалите със здрав разум който знаят, че повторно боледуване е невъзможно. Доказателство за това са множество лекари който спокойно си работят без да носят предпазните екипи в ковит отделенията и не се заразяват повторноЗа съжаление преболедувалите сме ужасно дискриминирани. Ако имаш желание да си слагаш разни препарати то това си е твоя работа дори да си слагаш белина пак е твое право аз или някой друг само можем да ти обърнем внимание, че това не е разумно но избора си е твой щом си решил твърдо, че това е правилн!!! Аз нямам желание да си рискувам своето здравето защото съм напълно обеден, че нямам нужда от каквито и да е предпазни мерки но си давам ясно сметка, че много хора от медийте приближени до Брюксел така се стресираха, че напълно загубиха своя разум. Нека погледнем какво се случва и евентуално който иска да си направи някакви издоди! Учениците вече ходят присъствено на училище!!! Броя на новите случай не отчита ръст дори в дни като вторник където се отчитат случайте от събота, неделя и понеделник не будят тревога. На практика от медийте приближени до Брюксел постоянно и непрекъснато ни стресират, че едва ли не идва края на света и ако не си сложиш препаратите напълно неправилно наричани ваксина то риска да се споминеш е огромен. В същото време живота в България прави бавни крачки към връщане на нормалния си ритъм за живот. Ние българите сме прижевели какво ли не та този грип ли няма да преживеем.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Значи ли това, че примерно си решил да не вярваш на тази картинка, защото.... ?Първоначално написано от kypa
От КОНСПЕРАЦИЯТА не можем да избягаме.
![]()
Днеска го видях това изследване на африканците Омикрон щама на Коронавирус е с 2,4 пъти по голяма вероятност да направи повторно заразяване пропуснал си това инфо да ни кажеш….пардон 2,4 пъти по вероятно да не направиш повторно заразяване пиша го така да не разсърдя съфоромците. Като знаем вече че и Р-а му е 2,2 при 1,3 за Делта значи е и 2 пъти по заразен демек ако дойде омикрона тука стартираме отначало и то с по бързи темпове естествен, изкуствен имунитет няма значение. Добрата новина е че няма по тежки симптоми от предния Делта щам.Омикоронът след няколко дена ще навърши един месец, даже ако гледаме графиката на Пфайцер-БионТек-Леки вече го е навършил. Изследването обхваща около три седмици от този месец, което като за предварителна информация горе-долу може да се приеме за достатъчно. Заключенията от изследването се потвърждават и от графиката към него:
Прикачен файл 11105
Следва да се има предвид, че става въпрос за повторно заразяване, а не повторно боледуване, макар че може да се предположи, че ще има някаква връзка между двете.
Абсолютен отговор на този въпрос не може да има, естествено че част от проблема е това, но мислиш ли наистина, че е основното? Надругаде не е кой знае колко по-добре, а и в крайна сметка не е важно защото ние се тук и ще бъдем тук когато ни се наложи.За моя радост аз и най-близките ми хора не се е налагало да се лекуваме от сериозни неща, иначе имам представа от някои епизодични прегледи, които съм си правил, колко е хумористична здравната система и много се радвам, че не ми се е налагал по-сериозен контакт с нея.
Та във връзка с общото ни мнение за здравната система, не мислиш ли, че многото смъртни случаи не се дължат на липсата на ваксинация, а не неадекватноста на здравната система към проблема, щото според мен е точно така.
Още по-генерално погледнато дори да е така, това само може да подхрани доводите в полза да направиш всичко възможно за да не ти се наложи да изтестваш възможностите на здравната ни система. Ако някой си мисли, че примерно Тръмп е лекуван като нормалните хора...лечението му струва х10 на хартия само.
Вярваме, защо да не вярваме?
Само с уточнението, че ваксинирани със и без т. нар. валидност трябва да се съберат в една категория, понеже "ваксинирани без валидност" включва трикратно убодените през първите две седмици след третото убождане.
И с още едно уточнение, че има еднократно убодени, които вероятно са причислени към неваксинираните, макар че дълго време след убождането може би не следва да имат особена тежест.
Следва да имаме предвид също така, че в момента са извън активна вълна. В разгара на лятно-есенната съотношенията бяха по-малки. А колкото повече случаи толкова по-голяма статистическа стойност.
Лео, това изследване макар и не по моя идея го разглеждахме няколко страници назад. Важно да се уточни е, че става въпрос за повторно заразяване (положителен тест), а не боледуване. В Южна Африка (ваксинирани горе-долу колко ние) няма голямо нарастване на смъртността, в САЩ (значително по-ваксинирани) всичките графики правят опити да потеглят нагоре. Може би знаеш, обаче пак да спомена - първите няколко Омикорони са напълно ваксинирани (доколкото може някой да е напълно ваксиниран с тези ваксини).
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
minkov (07-12-2021), Emil Enchev (07-12-2021), pablo (07-12-2021), Нерегистриран (2), skrasi (08-12-2021)
Вероятността от повторно боледуване е равна на вероятноста от повторно умиранеДнеска го видях това изследване на африканците Омикрон щама на Коронавирус е с 2,4 пъти по голяма вероятност да направи повторно заразяване пропуснал си това инфо да ни кажеш….пардон 2,4 пъти по вероятно да не направиш повторно заразяване пиша го така да не разсърдя съфоромците. Като знаем вече че и Р-а му е 2,2 при 1,3 за Делта значи е и 2 пъти по заразен демек ако дойде омикрона тука стартираме отначало и то с по бързи темпове естествен, изкуствен имунитет няма значение. Добрата новина е че няма по тежки симптоми от предния Делта щам.
Нямам представа какво си чел и къде си чел но определено има много ама много да учиш за вирусологията:
Приятно гледане!
Всеки който го е преболедувал има доживетен имунитет а тези който все още не са го срещали не бива да се притесняват новата версия протича леко НО който иска да се информира може просто да гледа видеото нямам намерение да го разказвам.
п.п. Лео гледа и не говори щуротий ще ти се смеят![]()
Аз съм съгласен, даже тая статистика ми се видя малко по-добра от очакваното даже. Предполагам заради бустери, не знам. Но другите, с които сравнявам са малко по-различно формулирани - дали имаш симптоми, дали стигаш до болница и брой смъртни случаи. Там шанса да имаш симптоми е доста по-голям, но шанса да си много зле е средно почти 20 пъти по-нисък. Общо взето статистиките с болните и успеха на ваксинацията имат много малко допирни точки.Вярваме, защо да не вярваме?
Само с уточнението, че ваксинирани със и без т. нар. валидност трябва да се съберат в една категория, понеже "ваксинирани без валидност" включва трикратно убодените през първите две седмици след третото убождане.
И с още едно уточнение, че има еднократно убодени, които вероятно са причислени към неваксинираните, макар че дълго време след убождането може би не следва да имат особена тежест.