Добър ден на всички колеги и колежки трейдъри във форума!
Британския паунд спрямо щатския долар се намира на важно ниво, като в момента се решава дали ще продължи корекцията или долара отново ще удари. Според мен ако продължи корекцията нагоре, то цената би трябвало да достигне до сма50 (жълтата средна) на дневна графика, там би трябвало да срещне добра съпротива и да има продавачи. От друга страна ако трейдърите бъдат нетърпеливи с продажбите, то нищо чудно още днес да има слизане надолу, като ключово ниво надолу е 1.2750. Под това ниво можем да считаме, че корекцията е приключила и е възможен нов тест на нивото 1.2100
Много зависи какво ще се случи и с индексите, като се очакват няколко новини да излязат скоро. Тогава инвеститорите ще покажат дали все още ги е страх от лихвените нива от страна на федералния резерв и дали можем да очакваме по агресивни покачвания в следващите месеци. Според мен едва ли ще видим толкова силен долар и крах на пазара, при положение, че уж федералния резерв следят достатъчно пазара за да не се случи това. Все пак е нормално да видим спад на фона на борбата с инфлацията. Интересно е също така как ще реагират банката на Англия, ако все пак продължи спада, особено ако цената слезе под 1.200, което може да задейства доста нови продажби на британския паунд.
Ще видим какво ще стане, но според мен е по-вероятно да се движим между нивата 1.20 и 1.30 доста дълго време, преди да видим нов тренд в някоя посока.