Здравейте. Нов съм във форума и искам да попитам дали има теми за обучение но от самото начало КАК, ЗАЩО и КОГА?
Здравейте. Нов съм във форума и искам да попитам дали има теми за обучение но от самото начало КАК, ЗАЩО и КОГА?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Разгледай тук:
https://forum.bg/showthread.php?438-...ll=1#post41122
https://forum.bg/showthread.php?610-...l=1#post180464
И добре дошъл във форума.
" ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
jssj (21-09-2021), Novak (21-09-2021), kypa (21-09-2021), nafets8008 (22-09-2021)
Пълно, изчерпателно и смислено начално обучене няма да намериш.
Самообучение му е майката.
Ако съвсем ти липсва основа в сайта бейби пипс има много статии за основните термини и положения в трейдинга. От там нататък надграждаш със самообучение
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Emil Enchev (21-09-2021), Novak (21-09-2021), kypa (21-09-2021), nafets8008 (22-09-2021)
Една демо сметка отваряш и започваш да четеш първо що е то пазар, участници на пазара и каква е ролята на брокера, какво е първичен, каккво вторичен пазар. После минаваш на управлението на капитала. Не е като да си разпределиш месечния семеен бюджет. Аз съм на мнението, че стратегиите главно върху управлението на капитала трябва да се съсредоточат, а не върху други странични глупости.
И още нещо, намериш ли стратегия свободна, без да плащаш за нея, някакви идеи кога и защо да се отвори сделка, особено на основата на някой индикатор, бягай от тях. Сто процента са губещи.
minkov (21-09-2021), ndimitrov73 (21-09-2021), Novak (21-09-2021), kypa (21-09-2021), nafets8008 (22-09-2021), Нерегистриран (1)
Ако ти е губещ алгоритъмът на работа, колкото и да го управляваш тоя капитал - все е тая. Според мен.Една демо сметка отваряш и започваш да четеш първо що е то пазар, участници на пазара и каква е ролята на брокера, какво е първичен, каккво вторичен пазар. После минаваш на управлението на капитала. Не е като да си разпределиш месечния семеен бюджет. Аз съм на мнението, че стратегиите главно върху управлението на капитала трябва да се съсредоточат, а не върху други странични глупости.
И още нещо, намериш ли стратегия свободна, без да плащаш за нея, някакви идеи кога и защо да се отвори сделка, особено на основата на някой индикатор, бягай от тях. Сто процента са губещи.
Относно платените и неплатените стратегии - надявам се не му казваш, че щом е платена, значи сто процента печели...?
Пунта мара са 99.(9)% в нета, но в част от тях има зрънце идейка, което би могло да се взаимства.
" ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
minkov (21-09-2021), Novak (21-09-2021), kypa (21-09-2021), nafets8008 (22-09-2021), Нерегистриран (1)
Демо един месец, решаваш че си безсмъртен и отваряш реална сметка с не много голяма сума. Скачаш смело в дълбокото и чичо Колю /маржин кол/ те посреща в кратък срок.
Имаш два пътя - или казваш майната му, не е за мен или това ли ще ми се опре на мен и се хвърляш да четеш и пробваш В един момент главата става каша и почваш по-лека, лека да отсяваш зрънцата от плявата, да задаваш въпроси - това защо така или да си казваш това няма да проработи защото еди-какво си и си изминал с някой друг фалит някакъв път. Пак се чудиш - да продължавам или да зарежа. Продължаваш моменти на просветление стават все повече, откриваш разни нещица, които работят в добър процент, управляваш позициите и така - дълго и трънливо изглежда.
И след това не много окуражаващо мое виждане, да кажа, че във форума спокойно може да задаваш конкретни въпроси от всякакво естество и ще бъдат разкоствани от всяка гледна точка.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Emil Enchev (21-09-2021), gambletrade (21-09-2021), minkov (21-09-2021), kypa (21-09-2021), nafets8008 (22-09-2021)
Лошото е, че и да е работещ алгоритъмът пак не значи, че ще печелиш. Докато разбереш как точно работи. Къде грешиш и т.н. и с работещ алгоритъм ще отнеме доста време. Ама като е решил човека да не го отказваме още от самото начало. Попътен вятър.Ако ти е губещ алгоритъмът на работа, колкото и да го управляваш тоя капитал - все е тая. Според мен.
Относно платените и неплатените стратегии - надявам се не му казваш, че щом е платена, значи сто процента печели...?
Пунта мара са 99.(9)% в нета, но в част от тях има зрънце идейка, което би могло да се взаимства.
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
minkov (21-09-2021), kypa (21-09-2021), nafets8008 (22-09-2021)
Никой не го отказва. Даже напротив.
Човека си пита, ние си казваме мненията.
Всеки е изминал някакъв път, въз основа на който си е изградил определена позиция по темата.
Вярна - грешна, ... позиция.
И по принцип -използвах определението "губещ" алгоритъм, а не работещ или неработещ. Чети внимателно.
Приравнявайки го към твоя изказ, той е неработещ такъв.
minkov (21-09-2021), kypa (21-09-2021), nafets8008 (22-09-2021)
Значи най ме кефят такива, дето влизат с ник нейм написан с главни букви. И директно отварят тема ....
.... дали има теми за научаване на форекса. Поне да беше казал, че е прочел 10-тина теми и да пита за още
kypa (21-09-2021), nafets8008 (22-09-2021), Emil Enchev (22-09-2021), Novak (22-09-2021), Нерегистриран (3), ndimitrov73 (25-09-2021)
Хитов, поанглийскому можеш ли да четеш бря?
Мога да ти връча няколко книжки ако искаш. Тези книжки са по-полезни от началото дето търсиш.
Като четенето е важно, много добре си се ориентирал, че трябва да четеш, обаче по-важно е търгуването. Легендата гласи, че трябва да прекараш 10 000 часа пред графиките, преди да може да изкараш някой лев. С четене вероятно може би можеш да спестиш 2-3 000, но не повече.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
nafets8008 (22-09-2021), Emil Enchev (22-09-2021), Нерегистриран (2), Novak (22-09-2021)