В тази тема бих искал да проследим проекта на възпитаниците на Харвард Кирил Петков и Асен Василев. Този проект има претенцията че може да обедини всички почтенни хора в политиката и да насочи усилията им към ново бъдеще за България.
В тази тема бих искал да проследим проекта на възпитаниците на Харвард Кирил Петков и Асен Василев. Този проект има претенцията че може да обедини всички почтенни хора в политиката и да насочи усилията им към ново бъдеще за България.
" Изненадата е тази, която движи цената, а не това, което всички знаят " Facebook -Forexjssj
Първите реакции на политиците от т.н. "системни партии" са остри и гневни. Те приемат почтенността като задължение , което не желаят да спазват, защото явно ще удари личния им интерес. Цялата стара политическа класа са мобилизирали енергия да оплюват Кирил Петков и Асен Василев, а това всъщност е доста показателно за страха който изпитват, тъй като виждат че новия проект получава одобрение от обикновенните хора. Предполагам,че цялата предизборна кампания на системните партии ще премине в говорене срещу "почтенните натрапници". ....интересното тепърва предстои!!!
" Изненадата е тази, която движи цената, а не това, което всички знаят " Facebook -Forexjssj
kypa (20-09-2021), gambletrade (20-09-2021), Emil Enchev (20-09-2021), Нерегистриран (3), minkov (20-09-2021), Novak (20-09-2021), ontar (20-09-2021), pablo (21-09-2021), КинО (21-09-2021)
Бях сигурен, че ще се появи тема за този прословут проект. Признавам си, че съм доста скептичен по простата причина, че съм се нагледал на подобни проекти. Това за почтенността и обединението под едно знаме на всички почтенни хора се отнасяше за доста проекти в нашето близко и по-далечно политическо минало. Не знам дали при СДС това е важало, но при НДСВ виждам прилики едно към едно. И тогава дойдоха хора завършили престижни университети в чужбина и работили в известни западни и американски компании. Как се справиха е друга тема и аз не се наемам да давам оценка. После имахме проекта БББ на Жорж Ганчев и Ред, законност, справедливост на Яне Янев. Сигурно не сте забравили Атака на Волен Сидеров и НФСБ на Валери Симеонов. Сигурно пропускам нещо, но всички тези политически проекти дойдоха с почти същата идея да съберат почтените хора и да борят корупцията. О, ми да - разбира се, че и Герб на Бойко Борисов дойде на власт със същите лозунги и доста време се задържа. А нима партията на Станислав Трифонов Има такъв народ не прилича на сегашния нов проект. Тя спечели предишните избори и предложи за двете си правителства все хора с престижни образования и професии в страната и чужбина. Дали "Продължаваме промяната" не е стара песен на нов глас или претоплена манджа времето ще покаже. Каква е точно тази промяна и дали няма да намажат само определени олигарси. Защото сега всичко ми прилича на игричката по върховете: "да вземем парите от лошите олигарси и да ги дадем на добрите". Нещо което няма да ми промени живота изобщо нито на мене нито на милиони българи. Може да се каже, че ми е писнало вече да ме лъжат и затова подхождам с голямо недоверие към всякакви прехвалени спасители дошли от чужбина. Особено когато се вижда много кои пари стоят зад този нов политически проект. Кръга Капитал с неговия водач Иво Прокопиев още от времето на Сергей Станишев имаше директни апетити към властта. Дали с търпение и умели ходове не дочака своя златен шанс? Знае се, че първия му коз беше Демократична България с Христо Иванов, но явно там нещата не се получиха и сега се вадят два нови коза от ръкава - Асен Василев и Кирил Петков. Нека видим какво ще стане?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
jssj (20-09-2021), Нерегистриран (4)
Аз съм от наивниците, и за сега им вярвам. Разбира се до тук само по интуиция, защото тепърва предстои да им видим работата. Във всеки случай като служебни министри се държаха доста адекватно, и промениха някои неща. То затова и старите политикани така остро наскачаха. Вижте само как ДПС нарекоха Кирил Петков -"шугар фейс". Каква ирония, баш "гьон суратите" да го кажат. До тук само Мая Манолова домонстрира адаптивност, и търси път към новия проект. Всички останали направо са озверели. Изровиха всичко за обявените вчера имена и вече сглобяват компромати. Това лично мене много ме радва, защото страха в кочината вече се усеща. Ангажирани са всички журналя и политолози в оплюването. Много се надявам да устоят на провокациите и да не се превърнат в клоуни като пишман-политиците на Слави Трифонов. На изборите ги виждам поне трети след ГЕРБ и ИТН. После "Да България" и ДПС. БСП ако не ги подкрепи Президента отиват на шесто място. Най-голяма мъка ми е,че ГЕРБ ще са отново първи, защото те представляват не просто избиратели, а представляват българската простащина култивирана в българския криминален преход. ... Даже и видни икономисти наскачаха да се подиграват на харвардските политици- с десни мерки леви политики щели да правят и обратно, с леви мерки -десни политики. Кой да им каже,че момчетата са ми чели постовете тук във форума, дето обяснявах,че вече няма лява и дясна политика, а всичко се свежда до търсене на баланс. След падането на социализма и победата на глобалистите, вече никой не се интерсува от противопоставяне на ляво и дясно, печалбата се търси навсякъде. Пък и примера с Китай съвсем обърка теориите на полит-теоретиците. Айн Ранд и Маркс нещо много си пастнаха, .... кой да повярва.
Значи аз тука искам да уточня, че като говорене и излъчване Асен Василев и особено Кирил Петков са ми симпатични и много ми се иска да успеят. Това което свършиха като служебни министри и особено начина по който го презентираха буди голямо одобрение. Тогава защо съм толкова скептичен за техния проект? Ами както вече писах по-горе съм се нагледал на подобни изпълнения, които завършват под кривата круша. Тука нещата не опират до качествата и намеренията на хората, защото си личи, че те искат да успеят. Проблемите идват от това, че наистина има някакво много силно задкулисие, което умее да използва успешни и почтенни лица за постигане на нечисти цели. Така че няма никаква гаранция, че и с този проект няма да се случи същото. Нека не забравяме, че само в България социализма си отиде уж с нежна революция и съвсем безкръвно. На практика бившата комунистическа партия само си смени името и си запази цялата икономическа власт. Това че бившата Държавна сигурност продължава и сега да дърпа конците на управляващите май не е само конспиративна теория и скандалите в последните два парламента го доказват. Уж партиите на протеста имаха желание и мнозинство за промяна, но се изпокараха и хванаха за гушите почти от нищото. ДПС оплюха служебните министри, но в последно време чух и добри думи за тях от тази партия. Относно Герб си прав, че са събрали доста простащина, но не това е водещото да печелят голям брой гласове. Тази партия все пак беше над 10 години на власт и се е окопала доста здраво. Икономически също има доста лостове за да влияе на процесите и ще трябват години за да бъде отстранена напълно от държавната софра. А Мая Манолова добре си дава сметка, че влизането й в следващия парламент е доста несигурно и затова се опитва да се присламчи към този обещаваш политически проект. Дали ще успее е друг въпрос.
Накрая ми се иска да споделя, че във България политиката по принцип е сбъркана и всичко се прави наопаки. Ето сега се събират двама успешни бивши министри и решават да правят партия. Сформират екип и към тях почват да се приобщават симпатизанти и дори им се приписва от коя партия ще дойдат техните избиратели. Правилният и нормален начин е група граждани с общи интереси и бъдеща визия за своя живот да се съберат и да си основат партия. После вече да си изберат лидери и да тръгнат да събират симпатизанти и да градят структури и чак накрая да се явяват на избори. Тука нашите партии се крепят около своите лидери и са като някакви пирамиди без идеология и програма.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Сбъркал съм с политолозите. Не всички са срещу новия проект. Тук имало един който им се възхищавал, и даже е по-голям оптимист от мене. Сега всичко зависи от двамата Кирил Петков и Асен Василев. Трябва да са безстрашни, защото само миг разколебаване, и ще ги размажат. Старите шебеци изобщо не се шегуват, а трябва да им се признае че са и доста умни.Вече тридесет години мачкат цял един народ без капка свян.
http://www.svobodnamedia.bg/novini/s...-jelaya-uspeh?
Emil Enchev (20-09-2021), ontar (20-09-2021), Novak (20-09-2021), Нерегистриран (1), pablo (21-09-2021)
Сериала "Избори без край" продължава с пълна сила. Вече в новия трети сезон влизат и нови лица.
На всички е ясно, че целта е зазпиляване на вота и по възможност не сформиране на правителство. Поговорката " Я не сакам да съм добре, Я сакам на Вуте да му е зле". С две думи ние правителство няма да правим защото без ГЕРБ явно няма да стане, ама е по-важното ГЕРБ да не може да състави правителство нищо, че по- голямата част от избирателите гласуват за тях. С една дума за проекта, още с думите " С десни методи към леви цели" ми става ясно за какво иде реч. Джендърсвото явно е модерно и навлиза яко и българската политика. ББ не подписа Истанбулската конвенция и еднополовите бракове и други теми подобни извращения ама като гледам новите явно много симпатизират на тези нови течения и философии нищо чудно, ако вземат властта да се присъедините към Истанбулската конвенция. Гответе се за следващите избори. Нова година нов късмет. ГЕРБ вече е на твърд ректорат от тук няма къде да пада. Новите те първа им предстои да се доказват. И с тези нови които видя българския изберател трудно може да се излъже отново да повярва на любовта от пръв поглед така, че на новите никак не им е лесна задачата. Що се отнася до тази " Подмяната продължава" 8-10 % ако спечелят трябва да си ударят гъза в тавана. Повече е им давам. Майчето ще драпа да остане.
Шоу мъст гоу он. Както се пееше в една песен
Последна редакция от ndimitrov73 : 20-09-2021 на 17:58
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
ontar (20-09-2021), Нерегистриран (1)
Да България е партия с интелигентна и грамотна членска маса, но неслучили на партийни лидери. Двамата съпредседатели имат политически минало, което не може да се нарече будещо доверие, както и личностни характеристики, които отблъскват много хора. Дясната идея последните години беше приватизирана от властогонци с голямо его, което отблъскваше десния избирател, както и безкрайните вътрешни борби за власт и отцепване.
Двойката Петков Василев към този момент подходиха толерантно. Вместо да узурпират ръковоството на партия, не би ги затруднило според мен, правят нов проект.
Възпитани, образовани, добре стоят на екран, нови хора от каквито нашето политическо пространство има нужда.
Имам някакви притеснения по отношения на тях, които не са съществени, но имам едно важно, дали и зад техния гръб не занича Прокопиев, който по американски образец да е решил да заложи на повече коне.
Допреди посещението им в Мариците, където обещаха, че ще подкрепят тяхната кауза да не ги затворят, щях да кажа, че ще гласувам за тях. Сега вече съм разколебана. Наясно съм, че зелената европейска сделка е много трудно изпълнение за бедна държава като нашата, че ще доведе до поскъпване, затваряне на бизнеси, но то неминуемо ще се случи по-безпроблемно или по трудния начин, правителствата избират пътя. Тъй като правителството на ГЕРБ през 2018 г. е пропуснало да удължи срока, както други държави, при нас датата 2025 година чука на вратата и това евъпрос, който не може да бъде отлаган.
Такъв ангажимент с нежелание вероятно ще бъде поет от служебното правителство сега с внасянето на плана. Още няма яснота по този въпрос.
И планът за възстановяване не може да се отлага до безкрай и ангажимент за бъдещето на енергетиката е трудно да се поеме от това правителство.
Двамата са наясно с този въпрос кат обивши служебни министри - та какво обещават, нещо което не очакват да изпълнят или нещо, което смятат да изпълнят.
Това определено му смути.
Смятам, че ако Отровното трио влезе / дано да разкарат Дончева/ има голяма вероятност да имаме правителство от ИТН, Да България, ПП и Отровното трио.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
ontar (20-09-2021), jssj (20-09-2021), Нерегистриран (5), Emil Enchev (20-09-2021), gambletrade (21-09-2021), pablo (21-09-2021)
Слави Василев в последно време много нашумя и редовно го канят в различни телевизии. Този млад политолог подкрепя президента Румен Радев и дори стига по-далече като говори за превръшането на България в президентска република. Все пак не знам дали знаеш, че Слави Василев е член на инициативния комитет, който на времето издигна Радев за президент. Освен това той беше голям фен на партията Има такъв народ и съм го виждал в телевизионно студио пламенно да обяснява и защитава нестандартните ходове на Слави Трифонов. В последно време обаче си признава, че и той е разочарован от някои действия на тази партия. Има и някои пикантерии около житието на Слави Василев, които сигурно имат значение за неговите политически възгледи и бърза кариера. Той е учил в Америка и е син на агент на бившата Държавна сигурност. Баща му е Васил Василев завеждащ кореспондентски пункт в Париж през времето от 1986 г. до 1991 г.. Съответно е бил агент и секретен сътрудник към Първо и Второ главно управление на ДС. След промените става крупен бизнесмен чрез приватизацията на завод „Мраз“. Васил Василев също е основен участник в инициативния комитет, издигнал президента Румен Радев. Така че всичко е много добре свързано. Искам да кажа, че рядко ще се намери човек без силен гръб и пари да тръгне да плюе по Герб по телевизията. А какво да кажа за старите шебеци освен, че не трябва да бъдат подценявани. Тази вечер лидерът на Демократична България Христо Иванов се появи в едно телевизионно предаване и вече започна да обяснява как ще говори с лидерите на новия политически проект Продължаваме промяната. Човекът има идея да се стигне до общо явяване на следващите парламентарни избори. Христо Иванов се надява да се създаде коалиция още преди парламентарните избори. При това положение на Демократична България ще им се наложи да подкрепят президента Румен Радев за втори мандат. Няма как това да не е част от сделката, ако се стигне до такава разбира се!Сбъркал съм с политолозите. Не всички са срещу новия проект. Тук имало един който им се възхищавал, и даже е по-голям оптимист от мене. Сега всичко зависи от двамата Кирил Петков и Асен Василев. Трябва да са безстрашни, защото само миг разколебаване, и ще ги размажат. Старите шебеци изобщо не се шегуват, а трябва да им се признае че са и доста умни.Вече тридесет години мачкат цял един народ без капка свян.
jssj (20-09-2021)
Това момче го харесвам, един от малкото който не говори със заучени фрази и тече мисъл.Сбъркал съм с политолозите. Не всички са срещу новия проект. Тук имало един който им се възхищавал, и даже е по-голям оптимист от мене. Сега всичко зависи от двамата Кирил Петков и Асен Василев. Трябва да са безстрашни, защото само миг разколебаване, и ще ги размажат. Старите шебеци изобщо не се шегуват, а трябва да им се признае че са и доста умни.Вече тридесет години мачкат цял един народ без капка свян.
ontarq стига де, образованието не е порок, нито възпитанието, пък и си е хубавец. Като застане до гербера Стойчо, който как не го уволниха от университета след миналогодишните изцепки разликата е от земята до небето.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
jssj (20-09-2021), ontar (20-09-2021), Emil Enchev (20-09-2021), Нерегистриран (1), gambletrade (21-09-2021), pablo (21-09-2021)