Първоначално написано от
Vlado57
Здравейте, не бях сигурен къде точно, в коя тема имам предвид да ви споделя мнението си и мноите гледни точки относно ПП, г-н Кирил Петков, Украйна, Русия, бежанците и цялата създала се неудобна ситуация от така наречената "война".
Та да краме по същество, на фона на НАТО и Русия, между които е и истинският конфликт според мен, вярвам че и много от вас споделят мнението ми, та ако трябва да се сравняваме с тях, дали териториално, дали икономически или с население, винаги знака по-малко ще сочи към нас, само от тези споменати фактори трябва да ви става ясно, че ние сме незначителни в този конфликт няма какво да направим за да го разрешим или да обърнем везните ако подкрепим някоя страна, както вече направи г-н Петков.
Единственото, което можеше да направим и което направихме доста добре, доста бързо и организирано е това да подслоним и помогнем на хората бягащи от страните в конфликта (главно украински жители).
Та до тук добре, лошобняма, живеем във времена в които трябва да се помага на всеки, на мен обаче не ми стана добре след като се замислих, за както вече казах, начина по-който се реагира бързо и се отделиха доста средства. Всеки ще каже, че няма нищо лошо в това, но не има! Лошото не е това, че сме помогнали на братски народ, а това, че когато за 1 седмица намерихме хубави жилища, провизии и средства за оцеляване, когато отворихме места в детските градини и училищата за украинските деца, с това отреагиране в тази "бетствена ситуация" правителството показа, как могат да решат проблемите на българите за седмица, но умишлено не го правят и ние сме принудени да се занимваме и да се опитваме с проекти като "Капачки за бъдеще" или "Българската Коледа" да помогнем на бетстващите и стращи БЪЛГАРИ, които са така не заеади война а заради оправата или досегашната оправа, но това е друга тема.
Не искам да критикувам правителството, пак казвам няма лошо да се помага, но първо облечете вашите деца преди да обличате на комшията...
Благодаря за вниманието!
Бъдете здрави и успешни!