Първоначално написано от
Novak
Започнаха преговорите за правителство, вече се хвърлиха имена на министри. Този път от страна на ИТН директно ще преговаря Слави, Тошко Йорданов с изказванията срещу Кирил Петков и Асен Василев този път няма да бъде в преговорния екип. Смятам че е по-скоро добър знак и желание съставянето на правителството да се случи.
С БСП -то ще е тегаво, Нинова в момента е водена единствено от личен интерес и предвид събитията ще си пее стихчето за политиките и едва ли ще свърши нещо, или ще се пазари за пост, защото очевидно дните и в БСП са преброени този път. Нейният враг с партиен билет е против тя да влиза в преговорния екип, а да са гласува на пленум състава на този екип, който пък пленум Нинова се ослушва да свика.
И си пусна днес снимка с Кирил Петков във фейса, че преговаряла. Като ги гледам двамата на малката масичка ми е по-скоро някаква визита на учтивост на Петков в централата на БСП, отколкото преговори.
Интересното е, че партията победилка на изборите ПП все още няма офис, а за целта ползва един автобус, с който ходеше по предизборни срещи.
Малко встрани от съставянето на правителството - много партии си заминаха и е редно да освободят офисите, които ползват, министърът на културата от няколко месеца се е заел със задача да търси нови офиси на ГЕРБ, тъй като се оказва, че най-бедното министерство на културата, всеки месец е назад с 90 000 лева от офисите на ГЕРБ в НДК.
Би трябвало да се освободят етажите в култовата сграда на Раковска 134, където в момента са НФСБ.
Засега с изключение на предложението за външен министър ми харесват другите предложения. Смятам за груба грешка за външни министри да не се слагат дипломати от кариерата, а политически лица по принцип.
Правосъдното министерство ще е много тежко, Янаки Стоилов го харесвах като правосъден министър, но той стана конституционен съдия. Към това кресло със сигурност ще има интерес от всички партии, предполагам, че ПП ще го даде на друга партия, тъй като нямат изявени юристи около тях, но се сещам за един, бивш шеф на следствието, юрист от кариерата който ще изрине всичко, за да доведе до край битката за върховенството на закона в частта за прокуратурата та би ми допаднал един такъв избор, повече от министър от Да България.