• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Стратегии за търговия
    • Слипидж и влиянието му върху системата

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Слипидж и влиянието му върху системата

+ Отговор в тема
    Страница 2 от 3 ПървиПърви Предишно 1 2 3 Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 11 до 20 от общо 25
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 23-09-2021 21:03 #11 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Zagorka
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Zagorka не е на линия
      Маркет мейкър
      Не е зададено настроение

Моля, изберете категория: - Откажи
      Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Аватара на Zagorka
      Град
      Стара Загора
      Начислени плащания
      2,416.67 USD
      Благодарности
      1 425
      Благодарили са му 8 605 Пъти в
      2 614 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Цитирай Първоначално написано от K_W Виж мнението
      Като цяло разликите между бектестовете и няколко брокера са много малки и редки
      Тогава възниква въпроса, защо аджеба брокерите да си въвеждат свои слипиджи, някакви функции за елиминиране на печеливши сделки на клиенти, когато с тях, без тях е почти едно и също. Според мен фокусът е върху маркетинга, не толкова върху несъществуващи функции, които ритейл клиентите твърдят,че брокерите имали и резултатът от тях бил 0:0.
      Конкретно за МТ4 платформата знам, че всеки брокер може дас си премества клиентите в различни групи с различно изпълнение, било то пазарно, било то моментално по цена на брокера. Реално, ЕCN брокерът взема ликвидност и от един клиент и я предава на друг, но с моментално изпълнение на сделките. Демек губещите трейдъри. Така си представям аз бизнес модела.
      В действителност този слипидж няма да играе особена роля, ако търгувате дългосрочно, имате сметка над 10К и си търгувате с максимум обем от 0.1 лота.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Търгувайте комфортно! Преминете към ИнстаФорекс и печелете пари от дома си.

2. Следните 5 потребители изказват благодарности на Zagorka за полезния пост:

ndimitrov73 (24-09-2021), minkov (24-09-2021), Нерегистриран (3)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 24-09-2021 03:50 #12 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ndimitrov73
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ndimitrov73 не е на линия
      Централна банка
      Bahagia

ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите Аватара на ndimitrov73
      Град
      Далече,Далече,Далече
      Начислени плащания
      970.76 USD
      Благодарности
      2 851
      Благодарили са му 8 370 Пъти в
      2 873 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от Zagorka Виж мнението
      Тогава възниква въпроса, защо аджеба брокерите да си въвеждат свои слипиджи, някакви функции за елиминиране на печеливши сделки на клиенти, когато с тях, без тях е почти едно и също. Според мен фокусът е върху маркетинга, не толкова върху несъществуващи функции, които ритейл клиентите твърдят,че брокерите имали и резултатът от тях бил 0:0.
      Конкретно за МТ4 платформата знам, че всеки брокер може дас си премества клиентите в различни групи с различно изпълнение, било то пазарно, било то моментално по цена на брокера. Реално, ЕCN брокерът взема ликвидност и от един клиент и я предава на друг, но с моментално изпълнение на сделките. Демек губещите трейдъри. Така си представям аз бизнес модела.
      В действителност този слипидж няма да играе особена роля, ако търгувате дългосрочно, имате сметка над 10К и си търгувате с максимум обем от 0.1 лота.
      Аз по друг начин разбирам темата и гледната точка на автора. При толкова разнообразия на брокери напълно е възможно да има брокери които използват този инструмент за борба с печеливши трейдъри. И от една печеливша стратегия да я превърнат в губеща и да наклонят везните в тяхна полза. И е добре да следим брокерите какво правят. Защото нищо чудно от един читав брокер да минат в другата група на пиратските брокета. Както се казва "Trust, but verify (Доверяй, но проверяй)". Колегата е намерил 4 брокера които са читави и сравнява този фактор което е нормално и разбираемо. И за сега тези 4 брокера се държат нормално и подобаващо.
      "Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"

Роналд Рейгън

Форекс търговията с ИнстаФорекс е изборът на професионалистите. Открийте сметка.

5. 24-09-2021 19:02 #13 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      Благодарили са му 21 251 Пъти в
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 3
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Аз използвам бркери с много добра и отлична репутация. те не са много, дори са по скоро изключение. Въпреки това не им се предоверявам. Проверката е висша форма на доверие, както се казваше. Не знам на какво се базират твоите знания и заключения относно това как оперират брокерите. Откъде черпиш информация?
      Моите знания по въпроса за слипиджа и МТ4 идват от опита ми по създаване и сетване на мета трейдърски брокери. Преди години съм участвал в съзсдаването на два такива. Когато се свържеш с Мета Куотс и проявиш интерес да закупиш МТ4 сървър срещу 100000$ (цената може и да се е променила, също така с повечко пазарлък може да я свалиш малко) започваш преговори с техен сейлс агент. Той отзивчиво ти прави демонстрация на всички функционалности на платформата. Отделно съм се интересувал и как оперират други брокери.
      Това, че няма големи разлики, не значи, че слипиджа не присъства при всички и не значи, че той е в следствие на реално пазарно изпълнение. Резултата със сигурност не е и 0:0. Нула на нула може да е ако имаш точно 50% сделки със положителен и толкова сделки с отрицятелен слипидж и самият слипидж е в еднакъв размер. Реалността е съвсем друга, както казах при мен преобладават системите, които поради начина по който търгуват генерират почти изцяло негативен слипидж. Дори и при тези, които имат позитивен той винаги е по малък като размер спрямо негативния. Както казах това е проста настройка в МТ4, макс негативен и маск позитивен. Между другото имам сметка и при един брокер, който хич не е в час и изпълнява всичко на цена каквато си му задал, нулев слипидж, даже понякога изпълнява и в гапове. Просто някой, който не е в час е сетвал платформата. Като цяло всички ти слагат повечко негативен слипидж, защото за тях този слипидж си е чиста печалба, дебит от сметката ти.
      Размера на акаунта и лотовете не са от значение отрицателното експектанси си е отрицателно експектански. Дългосрочните системи нямат много по-високо експектанси от краткосрочните. При всички 4-5 пипса средно на сделка е трудно постижимо.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Започнете да печелите пари с ИнстаФорекс.

6. Следните 6 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

Нерегистриран (5), Lucky13 (26-09-2021)

7. 24-09-2021 20:02 #14 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Zagorka
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Zagorka не е на линия
      Маркет мейкър
      Не е зададено настроение

Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Аватара на Zagorka
      Град
      Стара Загора
      Начислени плащания
      2,416.67 USD
      Благодарности
      1 425
      2 614 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от K_W Виж мнението
      Аз използвам бркери с много добра и отлична репутация. те не са много, дори са по скоро изключение. Въпреки това не им се предоверявам. Проверката е висша форма на доверие, както се казваше. Не знам на какво се базират твоите знания и заключения относно това как оперират брокерите. Откъде черпиш информация?
      Моите знания по въпроса за слипиджа и МТ4 идват от опита ми по създаване и сетване на мета трейдърски брокери. Преди години съм участвал в съзсдаването на два такива. Когато се свържеш с Мета Куотс и проявиш интерес да закупиш МТ4 сървър срещу 100000$ (цената може и да се е променила, също така с повечко пазарлък може да я свалиш малко) започваш преговори с техен сейлс агент. Той отзивчиво ти прави демонстрация на всички функционалности на платформата. Отделно съм се интересувал и как оперират други брокери.
      Т.е. "преди години" означава "по времето на маркет мейкърите и бъкитата". Тогава конкуренция почти нямаше. В условията на 5-цифрени котировки, огромна конкуренция, повишение на търговските обеми с 50%, един устойчив бизнес изобщо не би се интересувал от това как да прекара клиентите си. След 2008-2009 г. нещата коренно се промениха. Финансовата криза даде добър урок.
      Сто процента може да се направи някакво софтуерно решение и да се вгради в платформата, не оспорвам това. Но от опит, който главно се базира на търговия на акции с ИБ, знам, че регулациите в това отношение са строги и се проверява аз на каква цена съм заявил поккупка на акция, брокерът каква цена е получил от борсата, каква е неговата комисиона и аз колко точно съм платил за придобиването на акциите и какви ще са отчисленията за борсата. С малките ритейл брокери предполагам, че нещата са по същия начин. Четейки законите, имам основание да смятам, че съм прав. Не,че брокерите не могат да намерият вратичка, която да използват и да изпързалят клиентите си, но това си остава агресивна практика, чиято цел е брокерът да влезе в по-благоприятна позиция, а не това е целта на взаимоотношенията между брокер и трейдър.

Одобрена

Преминете към ИнстаФорекс и печелете.

8. Следните 4 потребители изказват благодарности на Zagorka за полезния пост:

minkov (24-09-2021), Нерегистриран (2), Lucky13 (26-09-2021)

9. 24-09-2021 20:15 #15 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ndimitrov73
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ndimitrov73 не е на линия
      Централна банка
      Bahagia

ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите Аватара на ndimitrov73
      Град
      Далече,Далече,Далече
      Начислени плащания
      970.76 USD
      Благодарности
      2 851
      Благодарили са му 8 370 Пъти в
      2 873 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Т.е. "преди години" означава "по времето на маркет мейкърите и бъкитата". Тогава конкуренция почти нямаше. В условията на 5-цифрени котировки, огромна конкуренция, повишение на търговските обеми с 50%, един устойчив бизнес изобщо не би се интересувал от това как да прекара клиентите си. След 2008-2009 г. нещата коренно се промениха. Финансовата криза даде добър урок.
      Сто процента може да се направи някакво софтуерно решение и да се вгради в платформата, не оспорвам това. Но от опит, който главно се базира на търговия на акции с ИБ, знам, че регулациите в това отношение са строги и се проверява аз на каква цена съм заявил поккупка на акция, брокерът каква цена е получил от борсата, каква е неговата комисиона и аз колко точно съм платил за придобиването на акциите и какви ще са отчисленията за борсата. С малките ритейл брокери предполагам, че нещата са по същия начин. Четейки законите, имам основание да смятам, че съм прав. Не,че брокерите не могат да намерият вратичка, която да използват и да изпързалят клиентите си, но това си остава агресивна практика, чиято цел е брокерът да влезе в по-благоприятна позиция, а не това е целта на взаимоотношенията между брокер и трейдър.
      Търговията с акции е въпрос на друга тема. Тука се говори за Форекс. Не искам да навлизам в подробности защото ме мързи. Ама темата не е определено за акции а за Форекс.
      "Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"

Роналд Рейгън

Авторът на тази публикация търгува с ИнстаФорекс. Защо не се регистрирате?

10. Следните 3 потребители изказват благодарности на ndimitrov73 за полезния пост:

minkov (24-09-2021), Нерегистриран (2)

11. 25-09-2021 16:58 #16 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Преди години 4-5, 2015-2016, ти още малко ще ме пратиш на поръчки по телефона нещата с MT 4 като функции не са мръднали, единствено Мета куотс не знам в момента какви пари искат за сървъра.
      Реалните акции са съвсем друго нещо.
      В МТ4 освен всичко друго брокера може с един клик сам да ти даде каквато си поиска цена или да ти вземе стопа примерно със спайк.
      За спред групите си прав има ги ако не ги кефиш като клиент и искат да ти приберат парите по бързо или просто да те изгонят лесно може да те сложат в някоя с доста по лоши условия.

Как да печелите пари от търговия? Научете всичко за успешната търговия с ИнстаФорекс.

12. Следните 4 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

minkov (25-09-2021), ndimitrov73 (25-09-2021), Нерегистриран (2)

13. 26-09-2021 10:41 #17 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Тази седмица по стечение на обстоятелствата имах лош късмет с позициите ми по време на новини. Точно като по поръчка за темата. Не ми беше никак приятно защото в рамките на буквално няколко секунди ми отвориха и затвориха позициите и то със стабилен слипидж, дори мисля, че имаше Гап, което отдавна не съм виждал при интрадневна търговия. Като се замисля, май не съм имал случай толкова бързо да изгубя едни пари.
      Ако не друго пазара ми понамигна и поущри темата и идеите ми за обсъждане.
      Имах доста позиции в продължение на вечерта почти всички губещи и разбира се позтънах в дроудаун. Като цяло ми е като дежавю, тъй като ми се е случвало и друг път есента и точно септември да са такива. Мисля, че има общо с тези заседания и завърналите се от почивка трейдъри. Въпреки това не смятам за обосновано да спирам системите през този период, тъй като те като цяло по голямата част от времето си губят, но когато хванат добро движение което им пасва правят колосални печалби.
      Качвам екранни снимки от журнала на мета трейдър. Първо видях изпълнението при единия брокер и си помислих, че са ме прецакали, нещо което принципно не очаквам точно от тях. След това разгледах какво се е случило и при други два брокера. Оказа се, че изпълнението е доста сходно въпреки, че единия е само на спред, другия спред и комисионна а третия има висок спред с маркъп и комисионна, навсякъде имам по 10 Тина пипса слипидж. Предвид изключително високата волатилност дори и по големи разлики нямаше да са изненада.
      В крайна сметка пазара е този който не беше на моя страна в случая, няма място за оплакване и претенции към брокера. Ако човек търгува с един брокер, няма как да се убеди в това и лесно може да се почиства ощетен и да вярва, че това е основателно.

Одобрена

Допълнителни печалби с ИнстаФорекс

14. Следните 14 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

Нерегистриран (13), Zagorka (27-09-2021)

15. 27-09-2021 19:30 #18 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Zagorka
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Zagorka не е на линия
      Маркет мейкър
      Не е зададено настроение

Град
      Стара Загора
      Начислени плащания
      2,416.67 USD
      Благодарности
      1 425
      2 614 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Нормални са тези неща при новини, ликвидност няма или е малка. Както казах, където и да търгувате, все тая. Ликвидността идва предимно от маркет мейкърите. Ако търгувате с три различни ECN брокера, незнам защо се изненадвате от слипиджа и при трите. Те просто предлагат различни комисиони, но пазарът е един.

Следвайте ръководството на успелите! Печелете пари с ИнстаФорекс.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

16. Следният потребител изказва благодарност на Zagorka за полезния пост:

minkov (28-09-2021)

17. 28-09-2021 07:29 #19 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 875 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Toва предполагам са позиции около 10пипса базирани на М5, на практика моята най-малка позиция също е с 10 пипса стоп от М15, случва се често да е 11-12-13пипса. Разлики определено отчитам в пазар, част от тях отдавам на ковид ситуацията и поведенческич модел на голямата маса нови трейдъри, разбира се и старите вероятно са се свили или са реагирали по някакъв начин. Но без значение буквално нямам никакви проблеми със слипидж, най-лошото поражение което може да се случи на всяка позиция е разлика с 0,2-0,3 пипса които реално не е задължително да са слипидж, а избор на вход ръчно в грешната секунда. Вход точно на затворил бар е проблем, вероятно ако някой код работи на този принцип би имало проблем.

ИнстаФорекс - прилична печалба, комфортни условия.

18. Следният потребител изказва благодарност на 100 за полезния пост:

minkov (28-09-2021)

19. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    20. 28-09-2021 08:51 #20 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Нормални са тези неща при новини, ликвидност няма или е малка. Както казах, където и да търгувате, все тая. Ликвидността идва предимно от маркет мейкърите. Ако търгувате с три различни ECN брокера, незнам защо се изненадвате от слипиджа и при трите. Те просто предлагат различни комисиони, но пазарът е един.
      Когато прочетох този ти пост и за пореден път видях маркет майкъри, осъзнах, че май говорим за различни неща. Ти спомена, че търгуваш акции и си се интересувал за този пазар. Маркет мейкъри на пазара на акции и същият този термин при ритейл форекса имат съвсем различно значение и същност. На централизираните пазари като NYSE например имат така наречените "специалисти" тези специалисти са маркет майкърите и тяхната работа е да осигуряват ликвидност на борсата. Те са" добрите момчета". Работил съм за кратко като трейдър на NYSE и съм изпълнявал подобна роля. Чрез специализирана платформа поставяш лимит ордъри (малко по различни от тези в MT4) и осигуряваш ликвидност. Тези ордъри се изпълняват само пасивно, като гарантират цена не и изпълнение. За да бъде изпълнен такъв ордър пазара трябва да се "върне" до него. Всеки такъв ордър се вижда от всички пазарни участници и те могат да се възползват от неговата ликвидност. Поставилият ордъра обикновено печели пари от изпълнението му за предоставената ликвидност.
      Когато говорим за форекс пазара и по точно ритейл форекса, под маркет мейкър се разбира брокер който не изнася поръчки към доставчици на ликвидност и сам създава пазара за ползващите го. Тези брокери като цяло не се ползват с добра репутация, тъй като при тях загубата на клиента е печалба. Те заемат насрещната страна и не осигуряват ликвидност на пазара с просто изпълняват виртуално клиентските заявки. Съответно те имат интерес клиентите да губят и понякога ги подпомагат в това, къде по активно къде по пасивно. Именно затова става дума и в темата. Когато говоря за маркет майкъри тук имам предвид тези вторите.
      Цитирай Първоначално написано от 100 Виж мнението
      Toва предполагам са позиции около 10пипса базирани на М5, на практика моята най-малка позиция също е с 10 пипса стоп от М15, случва се често да е 11-12-13пипса. Разлики определено отчитам в пазар, част от тях отдавам на ковид ситуацията и поведенческич модел на голямата маса нови трейдъри, разбира се и старите вероятно са се свили или са реагирали по някакъв начин. Но без значение буквално нямам никакви проблеми със слипидж, най-лошото поражение което може да се случи на всяка позиция е разлика с 0,2-0,3 пипса които реално не е задължително да са слипидж, а избор на вход ръчно в грешната секунда. Вход точно на затворил бар е проблем, вероятно ако някой код работи на този принцип би имало проблем.
      На часова и 15 Мин са позициите, не са им малки стоповете. Стоповете ги събра последвалото връщане, слипиджа само ги увеличи.

Одобрена

Прилични печалби с ИнстаФорекс.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

21. Следните 3 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

Нерегистриран (2), Zagorka (28-09-2021)

+ Отговор в тема
    Страница 2 от 3 ПървиПърви Предишно 1 2 3 Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Стратегии за търговия   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти