Първоначално написано от
batDancho
Засега както вървят нещата, не мисля, че която и да е политическа сила може да извади кандидат, който да е някаква
реална алтернатива на Радев. ГЕРБ са доста компрометирани като политическа сила, когото и да сложат на старта, ще обере
всички негативи на ГЕРБ и ако е наистина стойностна фигура, ще бъде безвъзвратно похабен. Явно не могат да намерят кандидат
или са изпаднали в положението ' тези, които стават, не искат, а тези, които искат не стават' - въпреки че аз за себе си не мога
да открия някаква от известните фигури на ГЕРБ, за когото биха гласували мнозинство. А смятам, че в България точно в настоящия
шанса в настоящия момент да се появи "неизвестния кон", който да спечели състезанието е нулев. В кръга на майтапа - сега е момента
бат Бойко да се кандидатира и да покаже на всички, как може да 'бие на избори', но ми се струва, че ще си натиска парцалите.
БСП ми се струва, че няма да извадят друг кандидат, а ще подкрепят Радев, поради простата причина, че вече са под нивото
на дъното, но под вещото ръководство на другарката Нинова продължават да копаят надолу. Ако извадят друг, освен Радев,
на следващите парламентарни е много вероятно да се борят да минат четирипроцентната граница.
ДА(й) България са единствената друга политическа сила, която може да излъчи реален кандидат за президент, според мен имат
един представител със реални възможности, но са много пресни като политическа сила и няма да рискуват самостоятелно.
Останалите политически сили не ги коментирам, защото според мен нямат никакви шансове и са наясно с това. Според мен те
ще обещаят подкрепата на тоя или оня кандидат в замяна на някакви благини на следващите парламентарни избори.