И ГЕРБ ще си отиде, ама трябва още малко време - по-точно 2 години, тогава изтичат мандатите на герберските кметове и вече съвсем няма да има от къде да крадат, а партия като ГЕРБ изчезва в момента в който изчезнат и възможностите за кражби.Пак глупости говориш Новак. ГЕРБ както се доказа не само няма да изчезне ами и ще играе важен фактор в бъдещето на страната. И последните три избора го доказаха. Едноднеките се пръкват бръмкат и изчезват. По вероятно е партиите на "Промяната" да изчезнат отколкото ГЕРБ. Държи си 22-26% и е бетон. Ако искаш да управляваш без ГЕРБ убирай утайката от дребните партиики борещи се за оцеляване. И ПП щяли да търсят кадри от тези лузари хахаха смях в залата. Ама е добре, че лидерите им поне са с топки. Губяд изборите подават си отставката. Те партииите не могат да си оправят да задържат ректората тръгнали държава да оправят. Айде бегай у лево подит Майчето. РР гледай само този мандат как ще му се стопи рейтинга. И после една никому неизвесна партиика като Първанката и ще го виждаме от време навреме. Ама да полапа още един мандат държавни пари и после ще си живее живота. Много сте ми смешни с Пъблик Всичките ви партии се сгромолясват и се държат на сламак ама още едно си знаете "ГЕРБ ще изчезнат". Още много хляб има да се изде и много червени президенти да се сменят докато се случи това. РР последно време много ми заприличва на Тодор Живков. По външност имам предвид. Не знам слуяайно ли е това или не. Хайде тичкайде към урните да гласувате и събирайте сили за още.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Emil Enchev (18-11-2021), gambletrade (18-11-2021), Нерегистриран (2), ontar (19-11-2021), kypa (19-11-2021), batDancho (21-11-2021), Salim (22-11-2021)
Гледам дебата и все по-тъжно ми става за тоя човечец ...
Милото нежно цветенце.
Що просто не си стоя с всичките тоги на топло в кабинетчето, що се върза на схемите на гербаджиите, ... мъка, мъка, голяма мъка.
И току що се отметна да е казвал, че сблъсъка щял да е между интелектуалец - обединител и военен, изпълняващ заповеди цял живот.
Да не го бях чул лично, че да му повярвам.
Пълна гротеска.
Другарят Радев му изкърти сите зъбки.
Барабар с мъдреците.
" ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
Здраво го уплаши Радев как подскочи като трябваше да му даде ръка.
Днес цял ден се опитвам да отворя сайта на БСП и антивирусната ми пищи на умряло. Чак сега го отворих, очевидно е че Нинова няма влияние върху сайта на партията
https://pogled.info/
130-годишната партия на Дядото ще падне жертва на Бабата...
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Имат бая мънгзи от магистрали, обществени поръчки и прочие. Ако вече не са потънали вече в частни сметки и джобове, могат да удържат още неколко години.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Герджика се оказа, че не е запознат с правата и задълженията на президента но амбиции президент да става. Повтаряше няколко упорки на ГРОБ който на всичко отгоре не са верни явно и този като тиквата живее в свой собствен свят.
Аз също се чудя защо му беше на учен и интелигентен човек като Анастас Герджиков да се включва в тази кандидат-президентска кампания? Какво си е мислел наистина не знам, срещу човек като Румен Радев трябваше да се изправи много по-различен тип опонент. Всъщност ние в България не разполагаме с много кадърни политици. Ето един Лозан Панов сам се закопа с непремислени изказвания. Вчера дебатът не беше нещо особено и дори ми се стори доста миролюбив. Ясно е, че сегашният президент печели по точки. Специално го гледах дебата и ми се видя, че мина много бързо и без да има особена пушилка. Трябваше Бойко Борисов да се кандидатира за президент. Те с Румен Радев си имат закачката от години и вероятно щеше да се получи много по-равностойна битка. Изобщо не взимам страна, а само предполагам какво би се получило. Все пак помним, че Борисов много пъти през годините намекваше, че ще завърши политическата си кариера като президент или най-малкото като се опита да стане президент. Защо се отказва и измъква от тази възможност нямам идея? Хората говорят, че не обичал да губи избори, а и не само такива битки. Да но той и като политически лидер почна редовно да губи изборите за парламент. Не очаквам да има някаква особена интрига на балотажа за президент. Аз лично няма да отида да гласувам и по принцип е вероятно избирателната активност още да падне. Това е логично и нищо чудно по-малко от 30 процента от имащите право на глас да отидат до избирателните секции. При това положение Радев няма как да загуби своята преднина от над 700 000 гласа. Възможно е все пак част от разликата да бъде стопена в полза на Герджиков, защото така се получава обикновено в такива неравностойни битки. Част от подръжниците на Румен Радев ще решат, че победата е ясна и няма да се разкарват да гласуват пак. А тези които не харесват сегашния президент може да се амбицират и да подкрепят Анастас Герджиков. Това обаче при тази огромна разлика от първи тур не предвещава обръщане на резултата.Гледам дебата и все по-тъжно ми става за тоя човечец ...
Милото нежно цветенце.
Що просто не си стоя с всичките тоги на топло в кабинетчето, що се върза на схемите на гербаджиите, ... мъка, мъка, голяма мъка.
И току що се отметна да е казвал, че сблъсъка щял да е между интелектуалец - обединител и военен, изпълняващ заповеди цял живот.
Да не го бях чул лично, че да му повярвам.
Пълна гротеска.
Другарят Радев му изкърти сите зъбки.
Барабар с мъдреците.
Като знам какви при какви професори съм учила в Софийския университет - интелект, ерудиция, харизма, оратори - ами твърдо не ми е Герджиков, дори и да се абстрахирам от партията, която го подкрепя, държеше се като заядлива леля.
Доста култови реплики рече без въобще явно да се замисля:
"Съединените щати не се месят във вътрешната политика на никоя държава"
"нямам нищо общо с Герб"
и още доста имаше.
Както виждате антуражът на тази президентска двойка, с който обикаляше страна, а колаборацията ректор на висше учебно заведение и бивш министър на вътрешните работи под чието ръководство МВР би студенти е нечистоплътна за мен.
Вчера около СУ цял ден имаше студенти предполагам, млади хора с големи и по-малки плакати с надпис "СУ не е ГЕРБ", не съм го видяла досега отразено по медиите.
Имам хипотеза за възможност на балотажа ДПС да се извърти и да подкрепи Радев и след изборите да махне Карадайъ и няколко знакови фигури на движениетов опит за смяна на действащите лице с нови имитиращи промяна в напън да се запази някое ъгълче влияние.
Щото Карадайъ може и да е трети на президентските избори, но си е все повече в ъгъла на българската политика.
Днес ми се обадиха 2 ма представители на движението "не съм от герб, обаче" да ме агитират да гласувам за техния кандидат - едвам се сдържах да не изпадна в бурен смях - на мен с такава агитация, отчаяна работа.
Всички организации, които подкрепиха Панов, чието кандидатиране беше голяма грешка и за него и за партията, която го подкрепи, застанаха зад Радев, което пък явно окончателно вбеси Панов - този човек май живее в някаква друга реалност.
Любопитна съм Луна ще даде ли политическо изявление все пак издуха в графата " и други" политици, които доста време се бяха настанили в политическото пространство.
А мерудийката на всеки протест и участник на всички избори на олимпийски принцип е събрал цели 1020 гласа.
Последна редакция от Novak : 19-11-2021 на 14:36
Emil Enchev (19-11-2021), minkov (19-11-2021), kypa (19-11-2021), batDancho (21-11-2021), Нерегистриран (1)
След половин час всичко ще стане ясно, но според мен на втория тур на тези избори се случи
едно много важно нещо - ГЕРБ беше изоставен от най-верния си съюзник / и единствен / ДПС.
След гръмките обещания, че на втория тур ще подкрепят кандидата на ГЕРБ, преди наколко дни
обаче имаше рязък завой и думите на карадайъ бяха съвсем неясни и изпълнени със много словесна
баластра. Конкретните му думи бяха : "Избирателят на ДПС е много мъдър, ще направи правилния
избор и ще гласува за президент за този, който най-много се доближава до очертания профил на
обединител на нацията". Със това той негласно показа на избирателите си, че вече не е заедно с ГЕРБ,
и ще се търси допирна точка със новите "силни на деня". Като погледнах репортажите със празните
изборни секции във Турция, сравнени със изборите от преди една седмица, смятам че и султан ердоган
вече е отписал нашия боко и не го интересува каква ще е съдбата на най-верния му съюзник от ЕС оттук
нататък. Подготовката за този завой върви отдавна, част от нея беше и издигането на карадайъ за президент,
за да могат да получат ясна представа за това, на какви гласове могат да разчитат при евентуални следващи избори.
Сега вече ГЕРБ е сам срещу всички, ДПС според мен са го отписали и ще направят всичко възможно да
подобрят отношенията с другите политически сили в парламента, за да са по-близо до хранилката.
Както каза Минков, ГЕРБ все още разполагат със достъп до ресурси, и това ще е до следващите местни избори.
Дотогава има две години, и за това време ПП ще изградят структури по места и е много вероятно на следващите
местни избори пак да са първа политическа сила. Всико зависи от това, какви действия ще се предприемат от
следващото правителство, което ще е доминирано от тях.
Ще поживеем, ще видим, както казва един славянски народ.
Никога не губете време за дискусии, които нямат смисъл …
Когато невежеството крещи, умът мълчи.
Вашият мир и спокойствие струват повече.
gambletrade (21-11-2021), minkov (21-11-2021), Emil Enchev (22-11-2021), Нерегистриран (4), Salim (22-11-2021)
Седмицата преди балотажа социолозите оглушително мълчаха след краха на техните прогнози при предишните избори. Чак в изборния започнаха да се появяват проучвания поръчани от телевизиите.
Мина балотажът, нямаше изненадани, освен ГЕРБ разбира се и кандидат-президентската им двойка. По европейските новини Радев е представен като борецът срещу корупцията, още преди балотажа, а днес вече е - победи кандидатът, който се бори срещу корупцията.
Та в международен план стартира с добър имидж, което е добре и за страната.
На ДПС не мога да отрека, че постъпиха по най-добрия начин за партията си, като оставиха вкъщи голяма част от избирателите си и изиграха по перфектен начин дистанцирането си от неизменния им съюзник през последните години ГЕРБ. Сега ще видя дали ще се сбъдне втората част от хипотезата ми - оставка на Карадайъ. Опити за запазване на влиянието им ще има, оглушителното недоволство на лидера на ДПС вече само им вреди, те не искат да са просто опозиция, а да са опозиция с парче от баницата, та очаквам смяна на подхода, което виждаме вече се случи и на балотажа.
Мернах, че от електората на ГЕРБ 12 процента са гласували за Радев.
Герджиков не загуби с достойнство, беше като свадлива леля през цялото време и повтаряше едно и също заучено при всичките му изяви, което пък никак не подхожда на етикета интелектуалец. Жив и здрав, но ми е жал за студентите му, ако въобще преподава.
И този път "Рашков е виновен" -, за загубата на ГЕРБ. Тази партията докато не се поогледа малко във вътрешните си процеси и продължава да търси виновни само извън нея все по-бързо ще приключва.
Друго, което се видя, че Нинова не е вече представител на електората на БСП, въпреки призива й да не се гласува за Радев, социалистите не я послушаха. Такова явно приставане на ГЕРБ няма да остане без последствия за нея. Там ще се люшкат много и предполагам ще бъдат най-нестабилното звено в новата коалиция.
Salim (22-11-2021), Нерегистриран (1)
Той да си гледа своята лира вече, че му става много. 1лв е равен 6.45 лири в момента, като четете това, може би ще се е качило ощеот началото на годината, лирата е паднала с приблизително 40-50%, въпреки че имат уста да говорят, не мисля че имат нужни средства да влияят на вътрешни политики вече
Novak (22-11-2021), Нерегистриран (2)