Ако гледаме нещата като краткосрочни трейдъри късите бяха по добър вариант през последните дни от към техническа гледна точка. Намира ме се е мечи пазар, това ясно за всички. В мечи пазар низходящите движение винаги да по силни и ясно изразени. Сега днес с този бърз спад и връщането му от краткосрочна гледна точка нещата вече изглеждат малко по различно и вече късите са не толкова атрактивни и моментума е възходящ. Така или иначе аз съм си на мнение, че такива анализи са много бозава работа и при единични прогнози резултат а е близък до случайността.
От инвестиционна гледна точка това си е много добър момент за покупка, тъй като е съвсем възможно да не видим такива ниски цени годиниа дори и никога. Покупките в бичи пазар са много по неизгодни. Ако примерно смятате че BTC отново ще се покачи до 79к, от къде предпочитате да купите от 21к или от 40к когато ще е очевидно накъде вървим? Колко още може да паднем от 21к, 12к, 10к ? Ами защо да не върнем от 40к пак до 21к за една корекция?
В крайна сметка при дългосрочният хоризонт на инвестирането фундаменталните фактори и цикли имат по голямо значение от краткосрочната техника, която реално показва какво се случва в момента и е най достоверна що се касае до действията на пазарните участници в най-близко минало.
Каквото и да си говорим достъп ни до информация е ограничен а тези за които се знае че я имат вече купиха. Визирам CEO то на Кракен, който наскоро каза, че си е купил BTC на 18к и Binance, които също купиха доста около тези нива преди няколко седмици