Те това са думи на д. М.:
https://nova.bg/news/view/2021/07/03...2%D0%B5%D1%82/„По принцип е хубаво човек да се ваксинира. Но преди това, конкретно при тези ваксини, хората подписват информирано съгласие, с което ги информират, че каквото и да им се случи – е на негова отговорност. Тези неща, които могат да се случат – ще станат след време”, посочи Мангъров.
По думите му той не демотивира никого да се ваксинира. „Всеки човек трябва лично да вземе това решение. Затова е и това информирано съгласие”.
Миналото лято беше споменал, че евентуално би препоръчал рисковите групи да се ваксинират като направят ваксините, но това беше преди да се знае, че ще има само експериментални технологии. Всъщност половината препоръки за ваксинирване от тия линкове са от същия период.
За масово ваксинирване аз поне нямам спомен да е адвокатствал.
Пр. К. между другото почти препоръчва "естествен" (доколкото самият вирус е естествен) имунитет за що-годе младите хора:
Пр. Д. споменава и друг аспект, дето ваксмаксърите пропускат, обаче доц. М. също го е споменавал:„Аз ще се ваксинирам, защото съм убеден в безопасността на някои от ваксините. Имам едно условно „да” обаче за ваксинирането на по-младите контингенти, например тези под 40 г., защото те имат достатъчно силен имунитет, добра защита, а някои от тях тепърва ще създават семейства и ще раждат деца", каза още той.
И допълни: „Нека те да разчитат по-скоро на имунитета си и да вземат индивидуално решение с лекаря си”, каза още той.
Та противоречие няма, освен може би евентуално във четящото устройство.Мнoгo e вeрoятнo вълнaтa oт "Дeлтa" вaриaнтa нa СОVID-19 дa дoйдe в Бългaрия прeди нaчaлoтo нa нoвaтa учeбнa гoдинa и зaтoвa aпeлът ми към вcички учитeли и дирeктoри e дa ce вaкcинирaт в cлeдвaщитe дни и ceдмици, зaщoтo нe ce прeпoръчвa вaкcинирaнe в хoдa нa виcoкa вълнa в eпидeмичнaтa oбcтaнoвкa.![]()