Нерегистриран (6)
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
minkov (18-03-2025), heavencloser (18-03-2025), Нерегистриран (6)
Според Политико, Тръмп е заявил, че Елон Мъск ще напусне ролята си на ръководител на “Департамента за правителствена ефективност”.
Това би трябвало да се отрази силно позитивно на акциите на Тесла. Бойкотите на компанията в Европа и САЩ вероятно ще приключат.
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
minkov (02-04-2025), Нерегистриран (5)
Здравейте, не сме си писали отдавна, затова мисля да напиша някой друг ред, а и в крайна сметка днес има голям повод да се пише, особено при акциите.
Технологичните акции са надолу заради митата на Тръмп. "Ябълката" от $224 е надолу с над 8% и в момента се търгува за около $205.
Големите корпорации са надолу, което много ясно се отрази и на индекса на Dow Jones. Страхотен спад.
А и честно казано като гледам акциите на Ябълката ми се прииска да купя с надеждата да се затвори гапа. При Амазон същата работа. После се спрях с идеята, че щом е толкова голям гапа, може цената да продължи низходящото си движение и да направи една корекция от около 15%.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Аз си мисля, че целия пазар на акции (или поне американския) ще навлезе в някаква по-сериозна корекция, защото от доста дълго време пазара е в сериозен тренд и има само леки корекции - не повече от 50% от предходното движение и това е вече около 3 години. Някъде до 6-7 дни преди вдигането на митата от Тръмп графиките на повечето американски индекси изглеждаха така, сякаш поредната 50% корекция е завършена и започва нов възходящ тред. От няколко дена има ново низходящо движение - вероятно породено от очакванията за новите митнически тарифи и вече днес дъното на предната корекция е подминато и графиките на американските индекси изглеждат така, като, че ли вече са стигнали върха започва низходящ тренд.Здравейте, не сме си писали отдавна, затова мисля да напиша някой друг ред, а и в крайна сметка днес има голям повод да се пише, особено при акциите.
Технологичните акции са надолу заради митата на Тръмп. "Ябълката" от $224 е надолу с над 8% и в момента се търгува за около $205.
Големите корпорации са надолу, което много ясно се отрази и на индекса на Dow Jones. Страхотен спад.
А и честно казано като гледам акциите на Ябълката ми се прииска да купя с надеждата да се затвори гапа. При Амазон същата работа. После се спрях с идеята, че щом е толкова голям гапа, може цената да продължи низходящото си движение и да направи една корекция от около 15%.
Ако съм прав и наистина ще има поне краткосрочен тренд то следващите 1-2 месеца ще слезнат още надолу акциите а заедно с тях и индексите.
Иначе за APPLE е ясно защо пада, продуктите им се произвеждат в Китай и около него и ще имат сериозни проблеми с продажбите в САЩ, защото цената им ще скочи доста. Ясно е за други технологични компании като Хюлет Пакард защо падат - или се правят в Китай или поне там се правят много от компонентите, които използват в производството.
Обаче защо падат здраво и акции като тези на Гугъл и Фейсбук, като тях вноса и тези нови тарифи въобще не ги касаят. Това ме навява на мисълта, че спада ще е глобален за американския фондов пазар, което всъщност не е лошо, защото е подходящ момент да се закупят нови акции на по-добри цени. Естествено за да се реализира смислена инвестиция трябва да има свободен капитал. Та на мен ми се струва, че който има капитал за харчене сега ( или в следващите месеци де) е момента да обогати портфолото си от акции говоря за хората които гледат на акциите като на дългосрочна инвестиция. За спекулантите - те си решават - нагоре или надолу.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Aquila (04-04-2025), Нерегистриран (8)
Здравейте!
Днес очакваме нова порция с данни и в момента разглеждам FOX, защото ситуацията при тях е по-сложна.
Анализаторите очакват по-ниска печалба от акция спрямо миналогодишната, а както съм начертал на графиката, цената е в низходящ канал, което при лоши финансови резултати означава, че цената ще се движи вътре в него. Съответно при по-добри резултати, очакванията са за пробив на този канал. Това означава, че можем да очакваме поскъпване над $48. Чакам да видя в 16:30 как ще отвори пазара и разбира се новата порция с финансови показатели.
![]()
Нерегистриран (5)
Днес, още преди да отворят официалните борси всички американски акции са между 3 и 7% нагоре.Здравейте!
Днес очакваме нова порция с данни и в момента разглеждам FOX, защото ситуацията при тях е по-сложна.
Анализаторите очакват по-ниска печалба от акция спрямо миналогодишната, а както съм начертал на графиката, цената е в низходящ канал, което при лоши финансови резултати означава, че цената ще се движи вътре в него. Съответно при по-добри резултати, очакванията са за пробив на този канал. Това означава, че можем да очакваме поскъпване над $48. Чакам да видя в 16:30 как ще отвори пазара и разбира се новата порция с финансови показатели.
Нерегистриран (5)
Според WSJ, Тръмп иска да продаде Теслата която купи само преди 2 месеца. Изглежда разрива между Тръмп и Мъск е необратим.
Нямам акции на Тесла, но ако имах, бих ги продал веднага.