Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Здравейте отново!
Отдавна не сме повдигали тази тема, а е една от най-интересните според мен за един трейдър.
Обмислях си вариант за BUY при AirFrance преди лятото, обаче цената в момента се движи в низходяш канал и не излезе ли от него, може да продължи да пада цената.
Засега основна съпротива е $10. Като че ли няма да има пробив скоро над това ниво.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
При Alianz имам покупка на 262.30 и ще държа някъде до 277.0, някъде около върха. Дано стигне дотам цената, засега има потенциал.
По принцип това не е присъщо за мен, но ако лихвите паднат малко, това би се отразило и върху печалбите на банките, а то още и по време на новината цената на банковите акции ще се срине. Има и друго! Цената! Много ми е висока. Писал съм и в тази тема, че предпочитам акции до $100. Тези си ги купих в началото на миналия месец просто защото започна повишение на лихвите, а отчетът беше добър.Това ме накара да действам. След това продадох акциите, а миналата седмица пак купих около подкрепата. Засега има потенциал да ми стигне таргета цената, поне се надявам
Meta-та е с 200 милиарда надолу, спад с около 19% доколкото прочетох, защото Зукърбърг се е фокусирал върху AI и Метавселената, което все пак изисква сериозен финансов ресурс. Още в сряда след доклада акциите поеха надолу. И според мен ще продължат да спадат. Зукърбърг изглежда готов за продажбите, не е нещо, което не е очаквал. Но според него има пазар за AI, най-малкото ние като си пишем сега, изкуственият интелект ще направи едно резюме и ще сравни с наличните в базата си данни потенциални релевантни реклами. Това би довело до по-висок клик рейт, респективно по-добро представяне на рекламите. Оттук рекламодателите ще са доволни, потребителите също, защото няма да виждат реклами, които не ги интересува. Примерно, аз като мъж няма да виждам реклами на женски рокли, ами на мъжки костюми, примерно.
Зукърбърг се е фокусирал и върху шлема си за смесена реалност и очилата с изкуствена реалност, които според мен са една голяма глупост и наистина трябва да се развият максимално, че да има смисъл от такива джиджавки.
Но да се върнем на графиката на акциите. Както виждате съм начертал две подкрепи в синьо. Първата, тази най-горе, всъщност се явява вратна линия на потенциална фигура H&S, която ако цената активира, ще се превърне в съпротива, съответно търсим подкрепа при следващото ниво между $450-$455. За момента виждаме леко стабилизиране на цената, което обаче не гарантира, че цената няма да пробие подкрепата. Аз бих се подготвил психически, но не и финансово, защото има време при един пробив цената да слезе до следващата подкрепа, откъдето може да купя малка част.
Нерегистриран (1)
Здравейте! Отдавна не съм писал и днес реших да го направя с един може би фалшив сигнал за продажба, НО ако вземе да се спусне цената надолу, това е добро дошло. Става дума за акциите на Citigroup, които за около 6 месеца направиха едни 100% нагоре. Аз тях не съм ги добавил към портфейла си, което е голям пропуск от моя страна, но на времето прецених, че имам достатъчно акции на финансови институции и тях ги бях задраскал. Както и да е! Накратко, навремето не се представяха толкова добре, колкото някои други.
Още миналата година си мислех да купя, но се появиха сигнали за SELL-ване, които обаче не се случиха, може би поради увеличението на лихвите.
Мисля да вляза при една стабилна корекция надолу.
При акциите на McDonalds влизам с покупка от днес със стоп на 247.00
Смятам, че голямата подкрепа е около 249.00.
Добре се развива корпорацията, освен това лятото започва, продажбите се увеличават. Ако все пак данните покажат, че продажбите са се увеличили спрямо същия период на миналата година, това би било много добре. Идеалният вариант. Обаче, ако данните сочат спад, аз мисля да затворя, ако има печалба, за да не я изяде пазара и да купя на една по-ниска цена.
Внимавам с тези акции над 100.00, скъпо ми идват и ако взема да си купя прекалено, става лошо.
Акциите на Макдоналдса на 258.0 ги продадох, че почна нещо цената да си търси дъното и ме е страх. Няколко пъти пробва $260 да пробие, но безуспешно. А ако падне още толкова е по-добре за мен, ще влезна по-евтинко. Засега добра печалба от акциите ще има малко за риск.
И при Citigroup имаше добро развитие. Падна си цената до таргета и отпраши нагоре.
Нерегистриран (1)
Здравейте!
Аз влезнах с дълга при Heineken, цената си удари €97, но не затворих. Сега малко съжелявам, че не продадох около 95.00, но тогава мислех, че цената няма да падне толкова. В момента има малки изгледи за ново покачване и аз ще продължа да държа. То като цяло таргетът ми е за 105-110 евро за акция.
В момента и при Тесла следя как се движат акциите, за да влезна с дълга. Ако цената им спадне 38,20%, ще търся цена за BUY. Супер би било да направят и 50% корекция, но уви, леко фантастично звучи.
Винаги съм се питал, кое е по-голям балон. Търговията с акции или с недвижими имоти?
Нерегистриран (1)