Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Elsup (13-10-2023)
В последно време ми прави впечатление че много брокери предлагат възможност да инвестираш в акции при тях. Тоест не да търгуваш а да закупиш акции при тях и те да ги управляват известен период от време. Има възможност за изплащане на печалбите през някакъв интервал от месец като през останалото време те държат твоя актив. Минимума за инвестиция е 1000 лв, а най-добрия вариант според тях е да сключиш договор за 5 години поне. Аз не съм много запозната с това, защото реално никога не съм търгувала акции. Разглеждам някакви опции при български брокери, но все пак ми се струва че 5 години е прекалено много време да нямаш право да теглиш парите си. Борсата е доста непостоянно и компания което днес е на върха утре спокойно може да бъде на дъното след няколко часа. Нямам много време да разуча нещата а наистина ми иска да се пробвам в търговията с акции. Другото което ме спира е че ми е слаб английския и едва ли бих могла да събера достатъчно информация за дадени компании на български или чешки език. До колкото си спомням ако договора е за 5 години, то нямаш право да теглиш парите си през този период. Също така смятам че 1000 лв за такава инвестиция са доста малка сума а повече не бих рискувала. Наистина много ми се иска да се пробвам да инвестирам в акции, но за сега все още отлагам това. Най вече ме притеснява факта че понякога пазарите отварят с доста голяма разлика в цената и това предполагам води и до доста големи загуби и зануляване на сметки.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (1)
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Нерегистриран (1), Zagorka (17-10-2023)
Жалко, да, аз съм с покупка при NVIDIA и затворих по-рано днес, макар че цената беше тръгнала вече в низходяща посока. Тази новина направо я довърши.
Мисля да се освобождавам от Uber-а. Чакам го да направи една корекция нагоре и да продавам, поредполагам, че около маркираното на графиката цената ще обърне, няма да се пробие съпротивата, обаче ще сложа един стоп на сделката, за да може при един евентуален пробив да ми се запази сделката. Сега стоп съм сложил на 40.20. Надявам се под $42 да не пада цената.
Обаче като акция трябва да си призная, че изобщо не ми харесват. Да, хубава печалба направиха, на много добра цена, популярни са, обаче не е моето. Ако правя последващи покупки, те ще са основно краткосрочни. Заради перспективата.
Ето я и графиката, умишлено съм сложил съпротивата, за да покажа долу-горе докъде мисля, че цената ще коригира.
![]()
Нерегистриран (3)
Коалиция от 33 Главни прокурора на 33 американски щата завеждат дело в Калифорния срещу Мета (Фейсбук) (включително щата Калифорния).
Отделно и паралелно 9 щата завеждат дела на собствената си територия включително щата Ню Йорк.
Обвинения: събиране на лични данни на деца без съгласието на родителите, психологическа и физическа вреда.
Медиите цитират изследвания според които 44% от децата потребители на Фейсбук и Инстаграм в щата Ню Хемпшир се чувстват безнадеждни и тъжни... пречат на училището и съня...
И т.н., четете си сами..
https://nhjournal.com/formella-targe...rting-nh-kids/
Очаквам акцията да отвори с Гап надолу. Без значение обаче колко голям е Гапа, ако отворим над цена 276$ аз ще съм влязъл с къси. Новината е значително и вероятно ще вреди финансово и имиджово на Фейсбук. Възможно е други държави да последват САЩ. Може и Борислав Сарафов да се задейства, макар че аз лично се съмнявам.
![]()
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Нерегистриран (1)
Мета отчете добър финансов резултат за 3-то тримесечие. Акцията вероятно ще отвори с Гап нагоре. Все още смятам обаче, че тук дългосрочно сме надолу. Един отчет нищо не променя.
META | Meta Platforms Q3 23 Earnings
- Rev $34.15B (est $33.51B)
- Ad Revenue $33.64B (est $32.94B)
- Q4 Revenue Seen Between $36.5B - $40B (est $38.76B)
- Facebook Monthly Active Users 3.05B (est 3.05B)
Нерегистриран (1), Zagorka (26-10-2023)
Нерегистриран (1)