В темата може да споделите дали търгувате акции, на кои компании и какви са ви очакванията за тях!
Линк: Търговия с акции, Част 2
В темата може да споделите дали търгувате акции, на кои компании и какви са ви очакванията за тях!
Линк: Търговия с акции, Част 2
Последна редакция от privelege : 04-06-2021 на 21:49
Нерегистриран (1)
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
10-ти май е крайния срок за плащане на данъци в САЩ.
Силните ръстове на акциите през миналата година предполагат и голяма парична маса необходима за да се платят тези данъци. Което пък предполага и ликвидиране на част от позициите за да се набави кеш.
Възможна е корекция при акции и индекси до края на седмица.
Записвам текущите нива, за да проверя в понеделник след затваряне разликата.
DOW - 34 100
S&P - 4 200
NASDAQ - 13 800
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
На Apple днес акциите отвориха с гап нагоре и предполагам, че следващата цел ще бъде $133. В петък си публикуват още един отчет и се залага за оптимистични данни.
По-рано някой питаше дали се случва така, че предварително някой да купи, каах ДА, и ето сега е момента, даже нагледно може да се види как се процедира. И след отчета цената надолу тръгва
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Aquila (10-05-2021), Нерегистриран (1)
При Pfizer вече съм със сделка заради по-добрия отчет, по-добра цена не успях да взема, на графиката виждате къде ме ситуираха и на каква цена, а стопът съм го сложил на 35.50. Много надолу е, но има потенциал при тази акция, поне според мен. Надявам се на цена от 40-42, около тази зона вече бих затворил, защото със стопа ще бъде 1:1 Risk:Reward
Aquila (10-05-2021)
Объркал съм датите. Не е 10-ти, а 17-ти е последния срок за плащане на подоходния данък в САЩ.10-ти май е крайния срок за плащане на данъци в САЩ.
Силните ръстове на акциите през миналата година предполагат и голяма парична маса необходима за да се платят тези данъци. Което пък предполага и ликвидиране на част от позициите за да се набави кеш.
Възможна е корекция при акции и индекси до края на седмица.
Записвам текущите нива, за да проверя в понеделник след затваряне разликата.
DOW - 34 100
S&P - 4 200
NASDAQ - 13 800
Записвам отново котировките и ще ги сравня следващия понеделник 23:00.
DOW - 34 780
S&P - 4 230
NASDAQ - 13 720
Zagorka (10-05-2021)
При акциите на Apple ако има спад до $120, ще купя минимум пакет, въпреки че са над $100. Имам малко остатъчен капитал и мисля да го сложа някъде, а Ябълката е потенциална. Като видиш как се строяват феновете на марката пред магазините им за новото айфонче, как да не купиш
Досега не съм ги пипал, защото винаги са ми били много скъпи и като го отворя никога не е подходящия момент.
Дано сега имам късмет, то даже мисля и един лимит да оставя в тази зона.
Нерегистриран (1), Aquila (20-05-2021)
При Qualcomm има добра възможност за покупки, но трябва да се внимава, защото го има и обратния вариант, в който цената да падне под подкрепата.В момента има голям глад за процесори и видео карти, то затова и Playstation не се движат така както ми се искаше с петата им версия на PS бокса.
На дневна графика при QCOM се вижда, че цената реагира позитивно на подкрепата и е възможно обръщане на движението, според мен вече по-рисковите играчи са се ориентирали да купуват.
НО на седмична графика може да видите, че ако има пробив на подкрепата, ще се сформира нещо като H&S и тогава евентуално цената би спаднала до нива от 95-96.
Трябва всеки да си прецени до колко е склонен да поеме този риск.
Нерегистриран (2), Aquila (20-05-2021)
Ако някой е купил при Бионтека, когато по-рано пуснах за фармацевтичните акции, досега да е +39% печалба. Според мен обаче идва съпротива сериозна и може да има корекция надолу.
Ако пробие над 200, до 210 има малко път нагоре, след това следва една необятна територия на исторически върхове при акциите на Бионтек.
Друга представителка на фарма индустрията, Aurinia Pharmaceuticals, днес също е много нагоре заради предложение за придобиване на компанията. Не е много известна, днес при новината за първи път и отворих графиката.