Един от последните фактори който са нужни на трейдъра. И така след като стигнем до ниво когато сме намерили правилната стратегия и започваме да увладяваме емоциите и загубите, печелившите сделки започват да взимат превест над губещите и кривата на сметката ни започне криволичещо да пълзи нагоре идва момента да помислим за следващата стъпка. Всеки трябва да си отговори на въпроса а "Сега на къде?" Ще останем ли на това ниво на което сме да джиткаме със малка сметка и естествено да печелин символично или да рискуваме прекалено мноого и да загубим и тази малка сума или.....ще преминем на следващо ниво, а то е да управляваме прелична сметка и да почнем да печелим подобаващо и да започне цялото това време което сме загубили и нервите да ни се отплащат. Разбира се всеки сам за себе си трябва да си отговори на въпроса кога е готов найстина за тази важна стъпка и дали изобщо е готов или някога ще бъде готов. Както се казва:"Човек е толкова голям колкото са големи мечтите му". Тука ще опиша някой брокери които предлагат ПАММ/МАМ и сайтове за продаване на сигнали. Разбира се най-лесния начин е да имате готов капитал, но и дори да го имате готовили сте да го заложите за да проверите дали сте готови за тази важна стъпка. Лично аз бих предпочел да предоставя на инвеститори какво мога и умея и ако имам късмета да се намерят последователи и инвеститори значи съм си свършил работата и добре съм си научил урока. Тази стъпка ще я нарека първоначално натрупване на капитала, който ни е нужен да се отделим и да станем независими(Дай, Боже всеки му).
Стана малко дълго затова следва продължение...........