Това са данните за Израел представени графично:
![]()
Това са данните за Израел представени графично:
![]()
Последна редакция от kypa : 19-04-2021 на 21:27
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Добре е да се направи първо тест за антитела а после ваксината.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
kypa (20-04-2021)
Много добре си го написал така е. Отказах цигарите, започнах движение сред природата, старая се да се храня здравословно, а от както заведенията са затворени (бяха затворени) вместо по събирания си податяваме със семейството ми по някой уикенд на спа и мога да кажа че се чувствам много по-добре. Избягвам опасните места където има много хора а вместо това си правим разходки и питници. Чувствам се отлично и паниката от вируса изчезна. Сега чакам есента да се бия отново противогрипната ваксина и така. Все още съм на мнение че няма да си поставя ваксина за коронавирус.Честно ли? Избирам вируса. Просто защото той е по-ясен и към момента няма уж генетична намеса.
Айде сега - тотално нелогичен ...... дай по-полека. Не ме е страх нито от вируса, нито от ваксината. Ако някой желае да ми слага нещо, първо трябва да ме убеди, че е необходимо. А за мен към момента не е необходимо.
Ако човечеството продължава да живее по начина, по който живее към момента (десетилетия наред) и обикновенния грип може да стане смъртоносен. Не виждаме по-далеч от парата, масата, колата, почивката, прическата, и което е най-страшно - всичко това за сметка на иключително ненужен, прекомерен стрес.
даже бих казала, че към момента ковид е само предупреждението, за да се освестим
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не мисля, че някой е длъжен да убеждава някой за нещо.Честно ли? Избирам вируса. Просто защото той е по-ясен и към момента няма уж генетична намеса.
Айде сега - тотално нелогичен ...... дай по-полека. Не ме е страх нито от вируса, нито от ваксината. Ако някой желае да ми слага нещо, първо трябва да ме убеди, че е необходимо. А за мен към момента не е необходимо.
Ако човечеството продължава да живее по начина, по който живее към момента (десетилетия наред) и обикновенния грип може да стане смъртоносен. Не виждаме по-далеч от парата, масата, колата, почивката, прическата, и което е най-страшно - всичко това за сметка на иключително ненужен, прекомерен стрес.
даже бих казала, че към момента ковид е само предупреждението, за да се освестим
Дали е необходимо или не всеки си решава.
Единственото необходимо е здравните власти да осигурят наличната информация било за вирус, ваксина, и прочее до знанието на хората.
Другото необходимо е налагане на някакви ограничителни мерки за групови събирания , плюс информация какви индивидуални мерки трябва да спазват за да пази всеки себе си или хората с който е в контакт , не че последното има голямо значение, понеже тук болшинството знаят повече от сите лекари, вирусолози, имунолози и професори по медицина от целия свят.
Не знам някой да ни е убеждавал или питал за детските ваксинации, които преди да бъдат приложени, почти не са били изпитани.
Освен ако някой не мисли , че десетки или стотици хиляди родители преди време са дали децата си доброволно екпериментално да ги ваксинират за детски паралич, туберкулоза, тиф, тетанус, хепатит или бяс, че видиш ли един ден да може и нас да ни ваксинират с тези напълно безопасни и изследвани ваксини.
kypa (20-04-2021), Нерегистриран (3)
Всъщност не е и точно това е най-големия проблем. Изобщо не се знае няколко месеца или година след боледуването какво ще е положението. Знае се че при 60% има следи. Ако беше ясно, заразяваш се, мъка 1месец, шанс да умреш 1-2%....е тогава вече не бих се ваксинирал. Всъщност технически погледнато ваксината е по-добре изследвана и предвидима от вируса. Основната характеристика на ковид-а е точно неговата непредвидимост, нямаш никаква идея какво, как и колко ще засегне.
А между другото ваксинираните са вече почти милиард, вероятно до края на пандемията ще е ваксиниран половината свят...
И още нещо, ако решиш да не се ваксинираш губиш едни 2-3-4 години от живота в спазване на мерки, ограничения, страх, не можеш да пътуваш и т.н. Особено пък ние както сме в България и ще излезем последни от филма.... Прави ми впечатление като контактувам с хора навън, че масово само тук ни гонят конспиративните теории с такава сила и сме толкова против ваксините, навън по англия, сащ и китай хората си слагат и дори не го мислят.
В момента най-липсващата информация е корелацията (или липсата на такава) между ваксините, новите случаи и смъртността - каква част от новите диагностицирани и смъртни случаи са ваксинирани и каква част от ваксинираните получават диагноза или умират. И колкото повече липсва толкова по-интересна изглежда. А при четвърти месец прекаран във ваксиниране и милиард убодени хора информацията трябваше да бъде масово достъпна вече.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Има едно интересно видео по темата, не съм убеден дали мога да го намеря пак, но идеята е следната - ефекта от ваксиниране се появява когато много голям процент са ваксинирани. Общо взето при наближаване не тези 80% условен стаден имунитет ще спре всичко. Ако в момента имаме 10 или 20% ваксинирани как това ще спре понататъчното разпространение като ваксинираните са преносители?В момента най-липсващата информация е корелацията (или липсата на такава) между ваксините, новите случаи и смъртността - каква част от новите диагностицирани и смъртни случаи са ваксинирани и каква част от ваксинираните получават диагноза или умират. И колкото повече липсва толкова по-интересна изглежда. А при четвърти месец прекаран във ваксиниране и милиард убодени хора информацията трябваше да бъде масово достъпна вече.
Дори още по-лошо, масова теория е че в началото на ваксинацията нещата ще се влошат поради факта, че това се случва в натуралния пик на пандемията и поради факта, че нововаксинираните реално стават допълнителна опасност за околните. До достигане на едно много напреднало ниво нещата може и ще са зле. Прогнозите са 2022ра...
Да ама има и друга гледна точка.Има едно интересно видео по темата, не съм убеден дали мога да го намеря пак, но идеята е следната - ефекта от ваксиниране се появява когато много голям процент са ваксинирани. Общо взето при наближаване не тези 80% условен стаден имунитет ще спре всичко. Ако в момента имаме 10 или 20% ваксинирани как това ще спре понататъчното разпространение като ваксинираните са преносители?
Дори още по-лошо, масова теория е че в началото на ваксинацията нещата ще се влошат поради факта, че това се случва в натуралния пик на пандемията и поради факта, че нововаксинираните реално стават допълнителна опасност за околните. До достигане на едно много напреднало ниво нещата може и ще са зле. Прогнозите са 2022ра...
Четох някакъв материал от някакво световно светило в медицината, който твърдеше, че сегашната ваксинация е грешка и че още в медицинските университети учели докторите, че по време на епидемия не се прави ваксинация и имаше някакви медицински обяснения защо това било повече вредно отколкото полезно. Основния довод за това правило в медицината беше, че всъщност ваксинацията по време на епидемия води до много бързи мутации на вируса и практически обезсмисля ваксинирането.
На мен поне ми звучи логично, а и на практика се вижда колко много мутации има в момента и няма как някой от производителите да поеме гаранция, че ваксината ще действа и срещу новите мутации и се явява логичния въпрос какво от това, че си ваксиниран, като реално не знаеш дали тази ваксина те пази и от следващите мутации.
И реално даже ваксиниран имаш същата алтернатива като не ваксинираните - или да спазваш всички мерки, което те ограничава точно колкото и преди да си бил ваксиниран, или да решиш, че си безсмъртен и да разчиташ на съмнителното твърдение, че ваксинираните боледували по-леко, без да са изяснени по-дългосрочните поражения.
Специално за България заветните 70 или 80% се изместват все някъде в светлото бъдеще - последно през май или юни очакваме многота ваксини, ама ние ги чакахме и през февруари, и през март, и този месец ги чакахме.
Та, така де, според някои медицински фактори ваксинацията е колкото полезна, толкова и вредна.
Да попаднах и аз на темата, логика че има има....обаче защо ни е ваксина след като всичко вече е преминало? Резултатите в страните, които са много напреднали са доста обещаващи до момента, не можем да го отречем това.Да ама има и друга гледна точка.
Четох някакъв материал от някакво световно светило в медицината, който твърдеше, че сегашната ваксинация е грешка и че още в медицинските университети учели докторите, че по време на епидемия не се прави ваксинация и имаше някакви медицински обяснения защо това било повече вредно отколкото полезно
Абсолютно е така, но в предвид, че трбява да прецениш сам дали искаш да изполваш надеждния или ненадежден щит срещу вируса или да се пробваш натурално. Очевидно е вече че всички ще стигнем до тази точка.И реално даже ваксиниран имаш същата алтернатива като не ваксинираните - или да спазваш всички мерки, което те ограничава точно колкото и преди да си бил ваксиниран, или да решиш, че си безсмъртен и да разчиташ на съмнителното твърдение, че ваксинираните боледували по-леко, без да са изяснени по-дългосрочните поражения.
Taка е, но който иска има как реално. За масата, които чакат на личния лекар отиде догодина докато стигнем свестен процент.
С две думи обаче едва ли някой ще излезе чисто сух от ситуацията...
То, добре, че са малко искащите, защото ако бяха повече щеше да стане сложно положението, защото няма достатъчно ваксини. Според мен тези, дето чакат на личния лекар, не са съвсем надъхани за ваксината, иначе наистина има и други начини.