• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Общи теми за Форекс пазара
    • Интересни трейдърски случки и истории

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Интересни трейдърски случки и истории

+ Отговор в тема
    Страница 1 от 2 1 2
    Резултати от 1 до 10 от общо 14
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 13-03-2021 18:52 #1 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      kypa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      kypa не е на линия
      Централна банка
      Suka Mengoceh

Моля, изберете категория: - Откажи
      kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите Аватара на kypa
      Начислени плащания
      31,523.51 USD
      Благодарности
      235 416
      Благодарили са му 74 322 Пъти в
      22 961 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      Gordey7,
      X

Интересни трейдърски случки и истории

Тема предназначена за споделяне на случки и истории, свързани с някой трейдър или трейдърка - ние самите или други хора, за които се предполага, че може да представляват интерес за нас и бъдещите поколения, тръгнали по отрупаният с изобилие от душевна болка, страдание и безпаричие трейдърски път.
      Случките следва да бъдат разказвани (не копирани) цялостно и наведнъж, в приятна за четене съвкупност от горе-долу приблизително около 250 думички.
      Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
      Litecoin Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

2. Следните 8 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:

minkov (13-03-2021), gambletrade (13-03-2021), Fafa (13-03-2021), Нерегистриран (1), skrasi (15-03-2021), Happy68 (15-03-2021), ontar (07-06-2022), Lucky13 (08-06-2022)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 13-03-2021 19:23 #2 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Fafa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Fafa не е на линия
      Централна банка
      Polos

Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Аватара на Fafa
      Град
      У нас
      Начислени плащания
      14,260.74 USD
      Благодарности
      11 596
      Благодарили са му 62 631 Пъти в
      18 219 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Интересна тема. Ще има на какво да се посмеем от позицията на времето, тъй като всеки е имал такива случки поне в началото , когато започваме да се занимаваме с това и си нямаме и грам представа с какво се захващаме и до къде можем да стигнем.
      На първо четене се сещам как отварях сделки и най- редовно бърках бай със сел, често ми се случваше и валутните двойки да бъркам. Мислех че търгувам EUR/USD , а аз съм отворила сделка при озито например и се чудех къде е аджеба тази позиция на графиката.
      Друга куриозна ситуация имах , когато исках да фалирам една сметка, отворих позиция с пълен обем и се сетих след няколко дни за нея, а тя беше на 130$ или 150 /не помня точно/ горница. Отварях и затварях графиката няколко пъти и нямаше грешка.
      Също така емоционално преживяване с голям адреналин ми беше едно скалпиране с доооста прилична сума, 15 пипса ги преживях като ги подскачах пред компа. След това бях хипер доволна, но повече не ми се ще да си го причинявам. Нямам нужда от такова напрежение.
      Случвало ми се е в един от хипермарките на касата докато си чакам реда да си поглеждам графиката и позициите и един господин след мен на опашката да започне да ме заговаря за крипто валутите, при което аз му казвам че не ги търгувам, а той: " Видях аз , видях..."
      Та ей такива ми ти странни случки , които не могат да се случат на обикновените хора.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Печелете пари бързо чрез търговия, изберете ИнстаФорекс..

5. Следните 15 потребители изказват благодарности на Fafa за полезния пост:

minkov (13-03-2021), gambletrade (13-03-2021), Нерегистриран (6), kypa (14-03-2021), Meganvpg (15-03-2021), skrasi (15-03-2021), Kikos (15-03-2021), Happy68 (15-03-2021), ontar (07-06-2022), Lucky13 (08-06-2022)

6. 15-03-2021 11:49 #3 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Meganvpg
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Meganvpg не е на линия
      Стажант
      Не е зададено настроение

Meganvpg е чудесен лъч светлина Meganvpg е чудесен лъч светлина Meganvpg е чудесен лъч светлина Meganvpg е чудесен лъч светлина Meganvpg е чудесен лъч светлина Meganvpg е чудесен лъч светлина Аватара на Meganvpg
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      101
      Благодарили са му 556 Пъти в
      127 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Kikos,
      X
      О, интересна тема. Случки има много. За мен преживяване с висок адреналин беше 2015 година, когато на 15.01 Швейцарската централна банка премахна минималния праг на EURCHF най-изненадващо. Значи слагам си поръчките на компютъра и по мая анализ USDCHF беше за нагоре. Не сложих сделка само, защото имах отворени няколко други и щях да си претоваря акаунта. Та сложих си сделките и отидох до дугата стая (беше някъде мисля около 11 часа на обяд), след 5 минути се връшам на компютъра и гледам USDCHF с огромен червен бар надолу и продължава да пада. За няколко минути падна с 2000 пипса. Не бях виждала такова нещо. Особено пък при тази валутна двойка. Звъня на един приятел и го питам дали е видял какво се случва. Той казва че, че не знае защо. Няма новини, няма нищо. След това вече намирам в интернет какво е станало и си казвам, добре че не отворих buy. Разминах се на косъм. Интересното беше обаче, че имаше фалирали брокери, които не са успели да изплатят печалбите на хора, които са заложили в правилната посока. Тгава се замислих, че то и да спечелиш много пак не е сигурно, че ще си вземеш парите. Може брокера да фалира и става сложно.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

7. Следните 10 потребители изказват благодарности на Meganvpg за полезния пост:

minkov (15-03-2021), skrasi (15-03-2021), Нерегистриран (5), kypa (15-03-2021), Kikos (15-03-2021), ontar (07-06-2022)

8. 15-03-2021 13:31 #4 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      skrasi
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      skrasi не е на линия
      Централна банка
      Yeehaw

skrasi е отвъд представите skrasi е отвъд представите skrasi е отвъд представите skrasi е отвъд представите skrasi е отвъд представите skrasi е отвъд представите skrasi е отвъд представите skrasi е отвъд представите skrasi е отвъд представите skrasi е отвъд представите skrasi е отвъд представите Аватара на skrasi
      Град
      Русе
      Начислени плащания
      936.97 USD
      Благодарности
      13 710
      Благодарили са му 3 284 Пъти в
      652 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Цитирай Първоначално написано от Meganvpg Виж мнението
      О, интересна тема. Случки има много. За мен преживяване с висок адреналин беше 2015 година, когато на 15.01 Швейцарската централна банка премахна минималния праг на EURCHF най-изненадващо. Значи слагам си поръчките на компютъра и по мая анализ USDCHF беше за нагоре. Не сложих сделка само, защото имах отворени няколко други и щях да си претоваря акаунта. Та сложих си сделките и отидох до дугата стая (беше някъде мисля около 11 часа на обяд), след 5 минути се връшам на компютъра и гледам USDCHF с огромен червен бар надолу и продължава да пада. За няколко минути падна с 2000 пипса. Не бях виждала такова нещо. Особено пък при тази валутна двойка. Звъня на един приятел и го питам дали е видял какво се случва. Той казва че, че не знае защо. Няма новини, няма нищо. След това вече намирам в интернет какво е станало и си казвам, добре че не отворих buy. Разминах се на косъм. Интересното беше обаче, че имаше фалирали брокери, които не са успели да изплатят печалбите на хора, които са заложили в правилната посока. Тгава се замислих, че то и да спечелиш много пак не е сигурно, че ще си вземеш парите. Може брокера да фалира и става сложно.
      Даа. И аз си помням много добре момента когато в 11:30 наше време другарят Томас Джордан се явил на пресконференция и общо взето каза, че вече няма да поддържат цената на еврото спрямо швейцарският франк да не пада под 1.20. Общо взето това им решение три години по рано си беше въвеждане на своеобразен валутен борд между швейцарския франк и еврото. Та като рече той че вече няма да поддържат този курс, а ще го оставят свободно да си се ценообразува и .... айдеее сумалък сметки заминаха. Дойче банк загуби около 150 млн евра. Някои брокери и те също закъсаха тотално. Имаше и брокери, които пък искаха от клиентите си да си покрият загубите (Елана да речем беше единият). А тези загуби си бяха значителни за доста трейдъри. Но същите брокери не отваряха дума за това, че не им е задейставала системата за затваряне на позиции при недостиг на средства. А това според мен си е показател. който не бива да се пренебрегва при избор на брокер. Вярно, че това нещо се много рядко и е трудно да се предвиди.
      Но да се върнем на случката - евро франк за секунди от 1.20 някъде спадна до 0.79 ( поне толкова видях), а долар швейцарски франк от 1.03 спада му стигна до 0.74. И на една сметка с около 10 хиляди лева я спасих. Вярно че затворих едни четири хиляди на загуба, но защото не ми изпълни поръчката на 2 хиляди печалба То и нормално де системата да не може да изпълни всички пазарни поръчки. И все пак дори да бях затворил тази позиция със загубата сметката щеще да оцелее. Това поради начина ми на търговия. Доста консервативна и с изполване на малък процент от маржина.
      Но както и да е. Преживяхме и това. Сигурно ако има други подобни сътресения и тях ще преживеем Спомянм си също така, че и Кристин Лагард, която тогава беше на Международния валутен фонд началник, че каза - цитирам - " Ама Томас нищо не ми каза" Така, че никой не е бил наясно какси са ги замислили братята швейцарци

Одобрена

Увеличете доходите си в партньорство с ИнстаФорекс.

9. Следните 11 потребители изказват благодарности на skrasi за полезния пост:

kypa (15-03-2021), Нерегистриран (6), Kikos (15-03-2021), Happy68 (15-03-2021), Meganvpg (16-03-2021), ontar (07-06-2022)

10. 16-03-2021 09:01 #5 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Meganvpg
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Meganvpg не е на линия
      Стажант
      Не е зададено настроение

Meganvpg е чудесен лъч светлина Meganvpg е чудесен лъч светлина Meganvpg е чудесен лъч светлина Meganvpg е чудесен лъч светлина Meganvpg е чудесен лъч светлина Meganvpg е чудесен лъч светлина Аватара на Meganvpg
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      101
      127 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Kikos,
      X
      Това е графиката на USDCHF на 15.01.2015г. Когато реша да правя някоя глупост в търговията си, винаги тази картинка ми изниква в ума и се спирам.
      Този момент от моята форекс история се оказа преломен , защото тогава осъзнах доста неща. Преди това само ги четях по книгите, слушах по лекции, но докато човек не премине през нещо не е убеден, че е истина. Затова най-добрия учител е опита. Въпреки, че нямах отворени позиции с тази валута, не загубих нищо, както и не спечелих нищо от това движение, аз си направих някои важни изводи за търговията:
      1. Тогава тотално се отказах да търгувам по новини (фундаментален анализ) - оказа се, че такива не ни се предоставят, когато ще има големи движения. Гледах всеки ден икономическия календар, четях новини, разсъждавах по тях- но уви, новината която ни трябва, я няма.
      2. Техническия анализ също не работи винаги. Тогава наистина си мислех, че като има тренд на голяма графика, той трудно може да бъде променен. Примерно ще прави корекции цената, ще има рейндж, ще видим някаква фигура, индикатори, вълни и други такива, че да установим, че тренда е свършил и цената вече е в обратна посока. Нищо подобно. Просто цената си тръгна надолу.
      3. Другото важно нещо е, че непременно трябва да се слага стоп на сделките. В случая може стопа да бъде прескочен от брокера, поради разширяване на спред или нещо друго, но все все някъде по пътя сделката ще бъде затворена. Защото иначе наистина стопа ще бъде целия акаунт.
      4. Риска в една сделка и общия риск на всички сделки за акаунта. При такива движения, ако имаме отворени няколко сделки или една с по-висок риск, отново заминава целия баланс. Вярно е, че те се случват на няколко години един път, ама ние не знаем кога ще е. И не знаем на кой финансов инструмент . Преди това през 2008 година в кризата имаше по-голяма волатилност, но после нещата се поуспокоиха.
      Прикачени изображения  

Одобрена

Как да печелите пари от търговия? Научете всичко за успешната търговия с ИнстаФорекс.

11. Следните 3 потребители изказват благодарности на Meganvpg за полезния пост:

skrasi (16-03-2021), Happy68 (16-03-2021), ontar (07-06-2022)

12. 07-04-2021 09:42 #6 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Meganvpg
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Meganvpg не е на линия
      Стажант
      Не е зададено настроение

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      101
      127 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Kikos,
      X
      Колегата пусна темата с цел да се посмеем на забавни случки, а зщо не и да се поучим от някои, но незнам защо никой не иска да споделя. Все пак аз ще ви разкажа още нещо от далечната 2008 година, когато започнах да търгувам. Тогава не слагах стопове. Все още не знаех нищо. Бях се хванала да изучавам индикаторите, като доста често си превеждах информация или от английски или от руски език. Явно е нямало достатъчно на български все още. Та сложих една сделка на EURUSD за нагоре (някъде средата на декември беше) с идеята, че след кризата и великото падане от лятото, сега вече има направено дъно и започва силен тренд нагоре. Толкова много се вълнувах от сделката, постоянно на компютъра ходех да гледам. Представете си като нямаше телефони и таблети, не може много да се отделяш от компютъра. Спомням си, че през нощта не си спирах компютъра. Той работеше всъщност денонощно и ставах да гледам какво се случва. В началото излязох на добра печалба, но аз нали чакам много силен тренд, анализа ми е перфектен и нищо не обрах. И така изкарах с тая сделка доста време. Цената започна отново да пада и аз стоя и си чакам. Докато една сутрин през февруари се събуждам и гледам BALANCE: 0.00. Бях като ударена с мокър парцал. През цялото време си мислех, че акаунта ще издържи и еврото ще полети нагоре. (не помня с какъв риск съм търгувала, ама явно не е бил много малък , акаунта беше 1000 долара, събрани от заплатки). След това, разбира се, спрях да търгувам за известно време. Започнха много да чета и да се уча. А сега ме питайте какво мисля за стоповете!

Одобрена

Не пропускайте най-добрите условия за търговия! Печелете пари с ИнстаФорекс.

13. Следните 5 потребители изказват благодарности на Meganvpg за полезния пост:

skrasi (07-04-2021), minkov (07-04-2021), Нерегистриран (1), ontar (07-06-2022), ndimitrov73 (07-06-2022)

14. 07-06-2022 18:00 #7 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Хайде и аз сега да се включа в темата и да разкажа една интересна случка, която е съвсем пресна, защото се състоя преди малко повече от един час. Надявам се да бъде интерсна за читателите и най-вече полезна, тъй като става дума за бонус сметка при познат на всички от този форум брокер. Разбира се, че говоря за руския брокер Инстафорекс, който е спонсор на този хубав форум. Започвам да разказвам какво ми се случи днес по същество и ще се опитам да бъда максимално обстоятелствен. Вече е ставало дума, че дълго време аз търгувах с валутната двойка евро/долар, но в последно време не бях доволен от нейното държание ако е коректно така да се изразя. Затова търсех алтернативен финансов инструмент, който да изуча подробно за известно време и после ако ми хареса как се държи да започна да го търгувам. Наблягам още веднъж, че съм в процес на прочуване и то в самото му начало. Днес за първи път пробвах как се търгува с валутната двойка английски паунд/американски долар. Защо точно нея я избрах вероятно ще е тема на друг разговор, но да предположим, че сега й е дошъл реда. Реших да не рискувам свои лични средства, които при мене и без това са в голяма липса и използвах бонуса от Инстафорекс. Тук трябва да поясня, че след като получих последните два бонуса миналата седмица аз имах някаква печалба, която още вчера заявих за прехвърляне към свързана реална сметка. Всички знаят, че Инстафорекс дава такава възможност и това според мене е удобен начин да се спасят едни пари от евентуална загубване. Защо да се спасят ли? Ами аз рядко да не кажа почти никога не влизам в дълги печеливши серии от сделки и затова редовно губя. Вече съм се парил много пъти и учейки се от грешките бързам да кеширам дори малка печалба и това е логично. Не знам защо, но този вътрешен трансфер на пари между мои две сметки (бонусна и реална) нещо се забави и днес наобяд още не беше изпълнен. А на мене ми излезна сигнал, че предстои ръст при валутната двойка паунд/долар и реших да се възползвам от него и отворих поръчка с останалите бонусни пари в акаунта ми. Печалбата вече беше отделена и стоеше в режим чакане да бъде изпълнен трансфера към реалната ми сметка. Точно затова реших, че няма да е проблем да продължа да търгувам с останалите бонусни пари, които по принцип хич не бяха много и дори предпочитам да не споменавам числа, защото са направо символични. Прехвърлената печалба също беше от същия дребен порядък. За мене обаче е важен фактът, че след месеци на загуби и фалити най-после спечелих нещо и логичнс беше да я спася тази печалба. Отворената поръчка при валутната двойка паунд/долар хич не тръгна на добре поне в началото. Не бях отворил голям обем при тази поръчка, но вече стана дума, че сумата на бонуса ми е много малка и се появи релна опасност от зануляване на акаунта. Ставаше дума за няколко пипа буквално. Аз все пак бях сравнително спокоен, защото вече бях заделил печалбата си. Какво обаче стана в един красив момент? Малко след 14 часа, когато вече виждах как всеки момент поръчката ми ще се затвори поради свършване на бонуса изведнъж парите в сметката се увеличиха. Оказа се, че от Инстафорекс ми отказаха трансфера и парите се върнаха в бонусната ми сметка. В началото много се изненадах, защото никъде нямаше обяснение защо ми е отказано да направя трансфер. Дори имейл не получих, а в самият бонус акаунт само срещу заявената транзакция за трансфер пишеше, че е отхвърлена без никакви други пояснения. На практика това отказване на трансфера спаси бонусните пари в сметката. Само че това обстоятелство още не беше повод за радост, защото първо така се оказа, че на практика вече нямам печалба. Имах само бонус в отворената поръчка при валутната двойка паунд/долар, която продължаваше да трупа загуба. Реших да не я затварям, но почти си мислех, че това няма да спаси бонуса и макар и със забавяне пак ще се стигне до фалит. Трябва да си призная, че дори се ядосах, защото с това отказване на трансфера на практика ми замина и спасената печалба. Поне така изглеждаха в този момент нещата. Влезнах в онлайн чата на брокера Инстафорекс и посикаха обяснение защо ми отказан този трансфер. След известно забавяне за някаква проверка от там ми отговориха, че не достигали парите в сметката ми за отворената поръчка и затова върнали печалбата. Това не го разбрах и не виждам никаква логика. Щеше да е много несправедливо ако падането на паунда срещу долара беше продължило още малко. При положение, че аз имах сигнал за ръст на същата валутна двойка и евентуален ръст до 1.2590, което май ще се окаже вярно като гледам какво става сега. Тогава обаче положението изглеждаше неспасяемо. Стана чудо или извадих късмет и валутната двойка паунд/долар взе, че обърна и не само изчезна загубата, но поръчката ми излезе на печалба. Избързах със затварянето, но вече нямах нерви, а и тази валутна двойка се оказа много подвижна и не исках да рискувам да стане някой сакатлък. Така на практика с отказването на моя трансфер Инстафорекс ми направиха услуга и ме спасиха от зануляване на бонусната сметка, за което им благодаря. Благодаря и на съдбата, която обърнз посоката, защото бях на косъм от фалит. Сега съм заявил нов трансфер от бонусната към реалната сметка и то на по-голяма от предишната печалба. Направих си нужните поуки и смятам да не търгувам този път докато трансфера ми не се осъществи. Защо толкова го бавят си остава въпрос без логичен отговор за сега. Та това е общо взето моята днешна случка на валутния пазар. Надявам се да ви е било интересно.

Одобрена

ИнстаФорекс е надежден наръчник за света на финансите и инвестициите.

15. Следните 17 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

skrasi (07-06-2022), Нерегистриран (14), Lucky13 (08-06-2022), batDancho (08-06-2022)

16. 08-06-2022 02:03 #8 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Lucky13
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Lucky13 не е на линия
      Маркет мейкър
      Не е зададено настроение

Lucky13 е отвъд представите Lucky13 е отвъд представите Lucky13 е отвъд представите Lucky13 е отвъд представите Lucky13 е отвъд представите Lucky13 е отвъд представите Lucky13 е отвъд представите Lucky13 е отвъд представите Lucky13 е отвъд представите Lucky13 е отвъд представите Lucky13 е отвъд представите Аватара на Lucky13
      Начислени плащания
      212.89 USD
      Благодарности
      3 804
      Благодарили са му 2 936 Пъти в
      760 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Една картина ( от движещите се ), спестява хиляди думи.

Съпорт - мъпорт, ай честито

Вашият път към света на търговията с ИнстаФорекс.

17. Следните 3 потребители изказват благодарности на Lucky13 за полезния пост:

minkov (08-06-2022), gambletrade (08-06-2022), ontar (08-06-2022)

18. 08-06-2022 07:32 #9 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      batDancho
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      batDancho не е на линия
      Централна банка
      Polos

batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите Аватара на batDancho
      Град
      Горна Оряховица
      Начислени плащания
      4,711.46 USD
      Благодарности
      4 251
      Благодарили са му 8 561 Пъти в
      3 935 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от ontar Виж мнението
      Х..... Направих си нужните поуки и смятам да не търгувам този път докато трансфера ми не се осъществи. Защо толкова го бавят си остава въпрос без логичен отговор за сега. Та това е общо взето моята днешна случка на валутния пазар. Надявам се да ви е било интересно.
      При малка сметка е нормално, когато обираш печалбата до последно и имаш отворени позиции, и най-малкото движение в обратна
      посока да е причина да ти откажат тегленето. Интересно как така те пуска да прехвърляш към реална сметка, на мен от миналата седмица
      ми отказва такива транзакции, нищо че имам предостатъчно печалба в бонусната сметка, и сумите, които опитвам да прехвърлям към реалната, са
      нищожни - от порядъка на 10 - 20 долара. Когато сметката и печалбата са ти малки, наистина това е единствения начин да прехвърлиш
      със сигурност - нареждаш трансфер и си сядаш на дланите и ги държиш далеч от клавиатурата.
      Има и една друга особеност, с която рано или късно ще се сблъскаш, ако теглиш цялата си печалба от бонусната сметка.
      Ако в сметката ти има 500 долара бонус, с които си направил 500 долара печалба и си ги изтеглил, и затвориш някоя сделка на минус,
      така че салдото в сметката ти да стане по-малко от натрупания бонус, например 480 долара, после, за да имаш пак достъпни средства
      за теглене, трябва да изработиш всички долари, които си изтеглил, а не само тези, които си загубил от натрупания бонус. В случая, който
      съм описал, преди отново да ти даде да теглиш, трябва да направиш 520 долара печалба, а не само 20, за да излезеш на нула и оттам нататък
      да можеш пак да теглиш.
      Та затова моя съвет е, ако и когато почнеш да реализираш регулярни печалби в бонусната сметка, не тегли до нула, а оставяй всеки път някаква
      част от печалбата във сметката, и внимавай да не затваряш позиции на минус така че да набуташ бонуса. Ако ще губиш, да губиш от твоите
      долари, а не от инстадоларите. В противен случай може да стане така, че да е по-изгодно да теглиш чертата на сметката и да отвориш нова.
      А за пореден първи път да започваш от нула не е от най-приятните занимания.
      Никога не губете време за дискусии, които нямат смисъл …
      Когато невежеството крещи, умът мълчи.
      Вашият мир и спокойствие струват повече.
      Одобрена

Търгувайте комфортно! Преминете към ИнстаФорекс и печелете пари от дома си.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

19. Следните 3 потребители изказват благодарности на batDancho за полезния пост:

ontar (08-06-2022), minkov (08-06-2022), Lucky13 (09-06-2022)

20. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    21. 08-06-2022 09:15 #10 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от batDancho Виж мнението
      При малка сметка е нормално, когато обираш печалбата до последно и имаш отворени позиции, и най-малкото движение в обратна
      посока да е причина да ти откажат тегленето. Интересно как така те пуска да прехвърляш към реална сметка, на мен от миналата седмица
      ми отказва такива транзакции, нищо че имам предостатъчно печалба в бонусната сметка, и сумите, които опитвам да прехвърлям към реалната, са
      нищожни - от порядъка на 10 - 20 долара. Когато сметката и печалбата са ти малки, наистина това е единствения начин да прехвърлиш
      със сигурност - нареждаш трансфер и си сядаш на дланите и ги държиш далеч от клавиатурата.
      Има и една друга особеност, с която рано или късно ще се сблъскаш, ако теглиш цялата си печалба от бонусната сметка.
      Ако в сметката ти има 500 долара бонус, с които си направил 500 долара печалба и си ги изтеглил, и затвориш някоя сделка на минус,
      така че салдото в сметката ти да стане по-малко от натрупания бонус, например 480 долара, после, за да имаш пак достъпни средства
      за теглене, трябва да изработиш всички долари, които си изтеглил, а не само тези, които си загубил от натрупания бонус. В случая, който
      съм описал, преди отново да ти даде да теглиш, трябва да направиш 520 долара печалба, а не само 20, за да излезеш на нула и оттам нататък
      да можеш пак да теглиш.
      Та затова моя съвет е, ако и когато почнеш да реализираш регулярни печалби в бонусната сметка, не тегли до нула, а оставяй всеки път някаква
      част от печалбата във сметката, и внимавай да не затваряш позиции на минус така че да набуташ бонуса. Ако ще губиш, да губиш от твоите
      долари, а не от инстадоларите. В противен случай може да стане така, че да е по-изгодно да теглиш чертата на сметката и да отвориш нова.
      А за пореден първи път да започваш от нула не е от най-приятните занимания.
      Не знам дали щяха да ме пуснат да прехвърля от бонусната към реалната сметка, защото те ми върнаха трансфера след 30 часа в режим чакане и без да има някакво обяснение. После от съпорта поясниха, че ставало дума за недостатъчна сума в сметката за покриване на марджин, но дали е така тепърва ще се разбере. Вчера наредих нов трансфер от бонусната сметка към реалната и той още не е изпълнен. Много ми е странно защо се бави толкова много време подобен вътрешен трансфер. Не падам от Марс и имам реални сметки и в други брокери, където подобни трансфери на практика се изпълняват за секунда и то по всяко време на денонощието. Всъщност правил съм трансфери дори в почивни дни и пак веднага минават, което предполага, че са автоматични и смятам това за напълно правилно. Тука има прекалено много сложни и затрудняващи трейдъра правила, а брокера се е презастраховал, което е излишно според мене. Няма абсолютно никаква опасност да натрупам много бонуси в акаунта си първо защото последните месеци получавам там символични суми. Затова ги търгувам със сто процента риск и влизам в сделки с цялата сума. Всъщност то няма и как да бъде другояче при такава постна бонус сметка меко казано. На моменти ми става обидно от това отношение на брокера, защото съм активен потребител, пиша по много одобрени коментари и се старая да бъда полезен на малкото останали съфорумци. Не вярвам в приказките, че някаква система автоматично оценявала коментарите и смятала бонусите. Може да не ме бива много във форекса, но не съм чак глупак и имам способността да надушвам лесно когато ме лъжат или се опитват да ме водят за носа. Ако все пак имаше подобна система бонусите нямаше да се бавят с по 2-3 седмици, а щяха да се плащат всяка седмица в уречен ден и час. Моята информация е, че са сложили някакъв коефициент (различен за всеки потребител), с който умножават броя на одобрените коментари, а какво пише в тях и колко са дълги няма абсолютно никакво значение. Това че е точно така съм на хиляда процента сигурен. Скоро ще направя една година във форума и за това време съм направил само две тегления по около стотина долара, което е ужасно лоша успеваемост. Вината си е изцяло моя и явно не се справям добре с валутната търговия. Не смятам, че ако продължа да се мъча да постигна нещо в тази финансова сфера ще постигна кой знае какъв успех. Благодаря ти много за пожеланията, но нямам нагласата толкова да ми потръгне форекса, че да почна да правя редовни печалби. Скоро ще изляза в лятна почивка и няма да се натоварвам с взимане на важни решения сега. На есен като тръгна да броя пилците ще видя дали имам още желание да се занимавам с валутна търговия или ще я зарежа окончателно. Вече съм на възраст когато я карам яваш яваш и не прибързвам да казвам хоп за каквото и да е. Важното е да сме живи и здрави пък другото каквото дойде все е добре.

Одобрена

Купувайте, продавайте, печелете с ИнстаФорекс.

22. Следните 5 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

batDancho (08-06-2022), Нерегистриран (4)

+ Отговор в тема
    Страница 1 от 2 1 2
    Бърза навигация Общи теми за Форекс пазара   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти