saxsten, Естетствено че аз и ти ще ги изгоним. Няма кой друг. Оказа че освен медиите, които получават пари от държавата, синдикатите също получавали по 8 млн годишно по европрограми. Ако някой се чуди защо от толкова много време няма синдикална стачка, да си знае

И кой остана ? Опозиция , няма, ГЕРБ не са опозиция, не искат оставка на правителството и не искат да се връщат. След малко шум и крясъци, вече никой не ги преследва/разследва.
Към момента единствения полезен ход е реакция и протести срещу всеки за който лъсне, че е обвързан с олигарси. Или за който се вижда, че е некадърен или се разкрие, че е излъгал. не знам кой ще дойде, но знам, че който е некомпетентен, лъже, маже и е близък с олигарси - трябва веднага да си ходи.
Иначе искам елементарни неща:
1. Достъп до инфраструктура ( в момента на улицата на която живея тротоарите се в такова състояние и има толкова паркирани автомобили, че за да си купя хляб, трябва да си рискувам живота )
2. Искам държавата да защитава имуществото ми. В момента си го защитавам сам, и ако някой ми вземе или ми счупи нещо , няма как да бъда обезвъзмезден.
3. Искам елементарни условия за бизнес, което означава държавата тотално да се разкара от бизнеса и изобщо да не се меси.
4. За неща , като реформа в образованието, здравеопазването или пенсионната система и администрацията, да не говорим.
Това са само част от нещата. Не може политик да нарича хората лумпени, терористи, платени и да не е аут от политиката веднага. В белите страни за много по-малко се подава оставка.