Aquila (10-11-2021), Emil Enchev (12-11-2021), kypa (19-11-2021)
Здравейте колеги!
Внимавам при петрола! Моите очи виждат текущата ситуация по следния начин:
В петък макар и при намаляващ обем но при червена Делта бара затвори на положителна територия-купувачите намират ликвидност на по-високи нива. Вчера Делтата синя, с намаляващ обем.
Седмичния профил продължава да се запълва. Миналата седмица имаме "Двойно разпределение" и е нормално при запълване на профила цената да качи поне до 83.07, но може да реши да тества горната граница на значимата зона от миналата седмица 84.33.
Дневните профили от сряда, четвъртък и петък на миналата седмица се застъпват, а вчерашния се ситуира над тях - възможно покачване поне докато не видим устойчив пробив на контролното ниво от петък.
Тази сутрин цената проби надолу при повишен обем първоначалния баланс и намери ликвидност под него. Вероятно става въпрос за стопове, които я осигуриха.
Червената Делта във Делта-профила показва нивата. По-късно имаме синя Делта с повишен обем и бичи бар.
Търговията обаче е все още около първоначалния баланс, така че очакваме Франкфурт и Лондон.
" Изненадата е тази, която движи цената, а не това, което всички знаят " Facebook -Forexjssj
Нерегистриран (1), Aquila (10-11-2021), nafets8008 (12-11-2021), Emil Enchev (12-11-2021), kypa (19-11-2021)
Както още вчера писах за паунда, първа цел 1.3611 вече е достигната. Към текущия момент според мен наблюдаваме т.н абсорбция, тоест повишени обеми по Ask и по Bid, които взаимно се неутрализират и цената не може да продълни движението си в същата посока. Иначе нагоре както се вижда има лимитна плътност но купувачите за сега се въздържат.
![]()
" Изненадата е тази, която движи цената, а не това, което всички знаят " Facebook -Forexjssj
Aquila (10-11-2021), nafets8008 (12-11-2021), Emil Enchev (12-11-2021), kypa (19-11-2021)
Aquila (10-11-2021), nafets8008 (12-11-2021), Emil Enchev (12-11-2021), kypa (19-11-2021)
Здравейте колеги !
Това тук е опит за онагледяване на технологията на футпринта. Ако има някъде грешка, да знаете,че съм я рисувал на пияна глава, а английския ми е като на арабин за трети ден в Лондон.![]()
пп. Това борсовата търговия евреите са я измислили, да знаете/ако има въпроси, отговарям веднага/
Нерегистриран (3), nafets8008 (12-11-2021), Emil Enchev (12-11-2021), Aquila (12-11-2021), kypa (19-11-2021)
Вярно, че много триъгълници има, на печата на Соломон приличатНо как точно се използва това? Не разбрах. С лимити за покупки ли? Ако е така, това са много пропуснати възможности, или много повече загуби.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
jssj (11-11-2021), Нерегистриран (3), nafets8008 (12-11-2021), Emil Enchev (12-11-2021), Aquila (12-11-2021), kypa (19-11-2021)
Всъщност нещата са много прости. Толкова прости,че няма по-вече накъде. Обаче като всяко просто нещо, си има своята желязна логика. Няма по-добро тълкуване и четене на пазара. Обаче ако имаш въпросчета, по-добре утре на трязва глава.![]()
nafets8008 (12-11-2021), Emil Enchev (12-11-2021), kypa (19-11-2021)
Когато специалистите обясняват футпринта, обикновенно рисуват само правоъгълник разделен на две-лявата част червена, а дясната синя.И обясняват,че там се записват сделките между пазарните ордери и лимитните заявки. И аз съм го направил, но съм добавил едни триъгълници, съответно син обърнат нагоре и червен обърнат надолу. С това искам да подчертая,че ако това е свещ от голям фрейм и вътре има много движение нагоре и надолу, тоест можем да приемем това за диапазон, то "големите момчета" биха поставили своите сел лимит ордери горе, а бай лимит ордерите долу, но с движението надолу желанието за продажби намалява, а с движение нагоре, желанието за покупки също. /иначе лимитни заявки има навсякъде в зависимост от фрейма на който всеки търгува/ И с пазарните ордери е същото, най-голямо желание има да се продава на високите цени, и най-малко на ниските. Всъщност и всеки от нас иска да продаде върха и да купи дъното.
И съответно -всеки който иска да купи с пазарна поръчка, трябва да срещне сел лимитен ордер, като сделката се записва вдясно, в синята част на правоъгълника, а всеки който иска да продаде с пазарен ордер, трябва да срещне бай лимит заявка и при сделка се записва в лявата червена част. Пазарните покупки се водят "агресивни", " активни" и пр, а лимитните "пасивни", " отзивчиви" и пр. Най-важното е,че за да има сделка, и тя да бъде отразена в лентата, трябва винаги да се срещнат пазарен с лимитиран ордер. Пазарен ордер не прави сделка с друг пазарен, защото те са само в главите ни. Лимитиран с лимитиран .... сигурно има някъде такива борси. Сега не знам как е в БГ, но едно време селскостопанските борси при нас работеха по този начин. Тоест отива байно на борсата, /стая с табелка-стокова борса/ и казва: имам 1000 т жито за продан и го давам на 600лв за тон. Човека отсреща си записва в един тефтер и му отговаря: добре, ако се появи мераклия, ще ти се обадя.После отива потребител на зърно, чука на вратата, влиза и казва: имам животновъдна ферма и искам да купя жито 700т на 350лв за тон. Човека отсреща пак си записва, и казва: в четвъртък ще се събираме продавачи и купувачи, за да видим кой на какви цени ще се съгласи. ... И се събират, и обсъждат, и ако стигнат до съгласие правят сделки. Те така според мен се срещат лимитна с лимитна заявка.
пп със сигурност тук има колеги които разбират по-вече от материята. ако имат желание могат да ме допълнят или поправят. Аз ще отговарям на въпроси доколкото мога.
nafets8008 (12-11-2021), Emil Enchev (12-11-2021), Aquila (12-11-2021), Нерегистриран (7), kypa (19-11-2021)