Това чудо на финансите около $30 бона се задържа. Незнам дали до $40 бона ще скочи, но ми се струва, че има и такава вероятност. Големи фондове се включиха и ако има повече маркетинг, скоро обемите могат да се повишат.
Това чудо на финансите около $30 бона се задържа. Незнам дали до $40 бона ще скочи, но ми се струва, че има и такава вероятност. Големи фондове се включиха и ако има повече маркетинг, скоро обемите могат да се повишат.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
ndimitrov73 (13-07-2023), ontar (31-08-2023)
Не знам дали е чудо на финансиите, но вече цената на биткойна е под кота 30 000 долара и затова ми се струва прекалено амбициозно да очакваме ръст към 40 000 долара. Големите фондове предполагам, че търсят начини да печелят повече пари и ако може това да става по-бързо. Друг е въпросът дали точно крайно рисков инструмент като биткойна е подходящ за търсене на бързи и стабилни печалби. Иначе се съмнявам, че фондове или банки биха инвестирали дългосрочно в биткойни или други криптовалути. Вече сме си говорили, че идеята при изобретяването на биткойна беше да се създаде алтернатива на банковите разплащания. Новите транзакции с криптовалута трябваше да са светкавични, напълно освободени от всякакви регулации и дори без такси. Ясно ни става, че тази мечта на създателят на биткойна вече няма как да се осъществи за голямо съжаление. Съмнително ми е колко време още и дали изобщо криптото ще оцелее във финансовото пространство, но ще почакам с крайните си оценки. Най-вече защото силата на алчността на хората не спира да ме изненадва в последно време. Ето оня ден аз се оказах прав, че икономическите данни от Сащ възродиха силните надежди на инвеститорите, че Федералния резерв ще спре да вдига лихвите. Съвсем логично водещи бяха много покупки на рискови активи предимно. Биткойнът поскъпна много бързо с малко над 2000 долара номинално или с около 7 процента, което си звучи много добре на фона на почти спрелия летен пазар. Явно в еуфорията е имало фондове, компании и хора, които са купували биткойни по това време. Само че този силен ръст продължи малко над два часа и след това цената се върна с почти 1000 долара надолу и сега отново има някакво успокояване на котировките. Днес приключва август месец и затова гледах месечната графика на биткойна където се вижда, че този финансов инструмент е втори месец на спад след така наречената крипто пролет. На финансовия пазар всичко е възможно, но аз лично много ще се изненадам ако при биткойна се получи импулс за нов ръст. Казвам го без да бъде прогноза, защото е ясно, че при криптото няма нищо сигурно на практика.
Ето я и месечната графика на биткойна малко преди края на този месец :
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (3)
Успоредно с отслабването на долара тази седмица започна да се наблюдава съживяване на часовата и четиричасовата графика на Биткойн. Сривът през средата на август, който се случи само за около два дена оказа толкова силно влияние на всички пазарни участници, че през следващите две седмици нямаше нито купувачи, нито продавачи на пазара и само следяхме скучния рейндж. Възможно е и пазара през отпускарския август да е бил толкова "тънък", че да сме станали свидетели на груба пазарна манипулация. В края на август все пак се стигна до една единствена бича свещ на Н4, която обаче в рамките на два дни беше "нулирана". В началото на тази седмица дъното под $25К беше тествано и се оказа, че не липсват купувачи на пазара. Те успяха да "добутат" цената почти до ключовото фибо ниво 61.8 и с това явно целите им бяха изпълнени. Все пак цената освен че се намира между две важни фибо нива в момента - 50.0 и 61.8, тя прави опит и за пробив на МА200 на Н4. Последният такъв опит, макар и неуспешен, но със затворен бар над МА200 е от 7-ми август.
На часовата графика цената се колебае около дневния пивот на $26513. Най-близката подкрепа е на $26181, а най-близката съпротива е на $26906. Синята стрелка е все още валиден сигнал за покупки, а дебелата синя трендова линия засега успя да спре мечките по пътя им към най-близката подкрепа при затварянето на бара в 14 ч.
Лично аз мисля, че най-лошото премина. Надявам се да видим ръст, но плавен и стабилен на графиката на Биткойн до около $29К, като това не е задължително да се случи днес или дори през следващата седмица.
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
Нерегистриран (2), ontar (23-09-2023)
В последно време наблюдавам доста негативни новини свързани с биткойн , но въпреки това цената му не помръдва надолу. Първо имаше много статии които агитираха хората отново да купуват крипто, как щяла да поскъпне валутата отново, след това обаче го обърнаха на негативни прогнози. Реално мисля че и това с забавянето на преводите не беше случайно, цели 5 дни да чакаш транзакция чрез биткой си е направо недопустимо имайки предвид таксите които се заплащат. Не знам какво точно се случва но имам чувството че всичко това не е никак случайно. Транзакциите с крипто винаги са били едни от най-бързите и сигурните, като разбира се и таксите не са никак малко, но през последните две седмици забелязахме че имаше проблем. Никой не можеше да даде информация какво точно се случва. Ако реално ще трябва занапред да чакам транзакцийте чрез крипто валути да се осъществяват в рамките на 5 дни, то по добре е тогава да си използвам метода чрез банкова сметка и така всичко ще бъде по сигурно поне за мен. Мисля че някой се опитва да обърне посоката на криптото и да свали цената му още малко, но реално не виждам това как ще се случи. Самата аз очаквам от тук нататък крипто монетите да тръгнат уверено на горе и отново да се стигне до висок ръст , дори етериум си мисля че би могъл да надмине цената от 5000 долара. Надявам се забавянето което се случи сега да не се повтаря защото това би било лош сценарий за биткойн.Дали свърши ерата на виртуалните монети не знам, но аз си мисля че все още има какво да видим от това. Сега все повече и повече се рекламират ново излезли виртуални монети които са по джоба на всеки човека и си мисля че все пак може да се рискува някаква малка сума пък каквото стане след това. Но биткойн монетата ми се вижда доста колеблива в този момент.
![]()
Нерегистриран (2), ontar (23-09-2023)
Според мене последните решения и изявления идващи от Федералния резерв на Сащ оказаха силно влияние върху цената на биткойна. Имам предвид, че тъкмо се беше формирал макар и скромен ръст и ето, че очакванията за продължаващи високи лихви в Сащ на практика стопираха процеса. Изрично намеквам, че говоря само за биткойна, защото останалите криптовалути изобщо не ги следя. Иначе при биткойна миналата седмица нямаше драстични промени в цената и може да се каже, че там цари рейндж. Общо взето тази криптовалута вече дълго време не мърда от ценовия диапазон между $25 000 и $30 000, което предполагам, че загатва за възможно силно движение в близко бъдеще. В коя посока обаче на мене поне ми е трудно да прогнозирам и както се казва това е въпрос за един милион долара. След спадовете около 17-18 август биткойнът се опитваше да се възстанови, но не му се получи. Може би защото повечето инвеститори очакваха пробив на нивата от 25 000 долара предвид продължаващото повишаване на лихвените проценти. Тази 2023 година биткойнът се е повишил с около 60 процента и това се случва на фона на безпрецедентни повишения на лихвите от Фед в Сащ. Всъщност не трябва да се забравя, че почти навсякъде по света централните банки са в режим на повишаване на лихвите. Това определено натиска цената на биткойна и може само да се предполага каква щеше да е цената му при по-ниски лихвени нива. Аз лично смея да твърдя, че ключови нива за биткойна са отгоре 28 000 долара и отдолу 25 000 долара. При пробив на съпротивата горе може да очакваме продължаващ ръст към 32 000 долара. Съответно ако подкрепата от 25 000 долара падне следващата е някъде около цена 21 000 долара. Всичко това, което съм написал са мои анализи и прогнози, които не препоръчвам да се използват за взимане на важни инвестиционни решения най-малкото защото аз не съм професионален анализатор. Гледайки графиката на биткойна тя не ми дава никакви отговори на този етап:
![]()
Нерегистриран (1)
Аз дори бих бил по-дързък в прогнозите си при пробив на подкрепата от 25 000 и тя е за тест на 18 000. Като цяло обаче мненията ни за подкрепите и съпротивите се припокриват. Но съм на мнение, че ако се намери някакво по-добро масово приложение на биткойна, а и с него да считаме, че и за всички криптовалути, защото той е бенчмарка, цената би следвало да тръгне рязко нагоре, а защо не и да обърне тренда.
Наскоро обсъждахме биткойна с един приятел и стигнахме до заключението, че тези портфейли с многото биткойни в тях реално може да играят ролята на централна банка и да манипулират цената в определена посока в даден момент.
minkov (25-09-2023)
Предстои да видим дали ще се окаже прецедент или практика, но за мое учудване, след негативната новина за американския долар вчера, когато при много от валутните двойки, в които участва долара видяхме движения по около близо две фигури срещу американския долар, на графиката btcusd се случи точно обратното. Вместо да атакува прихоогическото ниво $40000, Биткойн се върна надолу да тества нива, тествани преди около десет дни и почти успя да достигне най-близкото дъно на часовата графика от 5-ти ноември - около $34400.
Важно е да се отбележи, че в часовете след обявяването на негативната новина от САЩ, Биткойн всъщност съвсем закономерно записа два не особено впечатлителни бичи бара. Срива на цената с около $2000 започна след като американските акули останаха сами на пазара и решиха да оберат стоповете на алчните купувачи на Биткойн с краткотрайни позиции. МА200 на Н1 беше пробита надолу, пробива беше тестван и настъпи изненадващия срив.
Трябва ли това да притеснява хората, които вярват, че вече новият крипто бичи цикъл е започнал? Според мен - не. На графиката ясно се вижда, че купувачи не липсват и цената буквално за по-малко от ден успя да се възстанови до вчерашните нива и вече дори сме свидетели на опит за пробив на МА200 отдолу нагоре. Един от индикаторите, които следя даде много точен сигнал за покупка от зеленото 61.8 фиво ниво. Накратко - корекцията на корекцията приключи и е по-вероятно да видим продължение на възходящия тренд.
На часовата графика с подкрепите и съпротивите се вижда, че най-близката подкрепа, която на практика не беше достигната, но все пак сработи е била на $34578. В момента се вижда, че цената без проблем се справи с дневния пивот, но биковете за момента срещат известни затруднения с червената трендова линия на индикатора, която до някъде съвпада с МА200 на Н1.
Нерегистриран (1)
Нивото от $38 хиляди не можа да бъде пробито, но при една евентуална корекция надолу към $32 хиляди цената може и да продължи нагоре към $42 хиляди. Обемите започнаха да се стабилизират и вървят и те нагоре между другото.
Този последния ръст го дължа на факта, че една от криптоборсите, която беше хакната и койните бяха източени, в крайна сметка се върнаха, защото уж били белязани и хакерите нямало какво да правят с тях, били неизползваеми, но пък от борсата им дали награда. След няколко дни като свърши ефекта на новината ще видим дали няма цената да падне до $32.000.
През последните няколко месеца цената на Биткойн се движи по свой собствен път, необезпокоявана от настроенията на традиционните валутни пазари, както и от търговията на индекси, акции, стоки и други деривати. До вчера силният долар не попречи на възхода на Биткойн, който е окрилен поне засега от очакванията за одобрението на първия Bitcoin ETF в началото на 2024 г. Все пак важната новина за основната лихва в САЩ нямаше как да не се отрази и на движението на BTC/USD. Както с вижда на часовата графика след достигането на нивата над $44К биковете спряха да купуват, а между 5 и 10-ти декември станахме свидетели на продължителен тесен рейндж, след който неминуемо цената отбеляза спад с 10% до около $40К.
В началото на тази седмица се появиха нови купувачи, които само изчакваха новината от Федералния резерв на САЩ. Лихвата се запази на 5.5%. Това не изненада никого и веднага след обявяването на новината започнаха уверени покупки. На графиката се появи синя стрелка, беше пробит вчерашния пивот на $41232. Днес цената се задържа над текущия дневен пивот на $42207.
На другата часова графика с МА200, която следя обаче не всичко изглежда толкова позитивно. Тук също са се появили два много точни сигнала за покупки, но се вижда, че след достигането на зеленото 161.8 фибо ниво, което е съвпаднало с червеното 38.2 фибо ниво и най-важното с МА200, цената рязко се е върнала под важната средна линия, а през изминалия час станахме свидетели на още един опит за неин неуспешен пробив. Склонен съм да си мисля, че преди да видим продължение на възходящото движение, по вероятно е първо да видим корекция до червеното 61.8 фибо ниво около $42000 и вероятно рейндж между $42К и $44К през уикенда.