Всички потопиха долара само криптото се мота още. Какво чака не знам?![]()
Всички потопиха долара само криптото се мота още. Какво чака не знам?![]()
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Нерегистриран (1), ontar (11-05-2023)
Потопи ли се, по-вероятно е криптото да поскъпне, с него и златото. Понеже и трите криптовалутки, биткойн, рипъл и етериум вървят що годе ръка за ръка, няма да се отрази толкова много движението, защото покупките се разделят в различни криптовалути.
Освен това със затруднението на банките инвеститорите все повече гледат към криптосектора като към убежище.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
ndimitrov73 (04-05-2023), ontar (11-05-2023)
Вече почти два месеца биткойнът се търгува в тесен рейндж между долна граница от цена 27 000 долара и горна такава от 30 000 долара. Ако този диапазон от 3000 долара може да се счита разбира се за тесен рейндж. Все пак това за тази криптовалута са си нормални движения и ако се върнем назад във времето то 3000 долара са нищо за биткойна. Вчера обаче имаше доста силни движения, които аз не мога да си обясня на какво се дължат. Първо биткойнът поскъпна сериозно след новините в 15.30 часа и това може да се каже, че беше съвсем логично на фона на отслабващия американски долар. Вечерта последва силен спад на биткойна спрямо долара от близо 1500 долара , което аз лично скоро не съм наблюдавал. Нямаше в момента никаква по-специална новина или аз поне не намерих такава из икономическите календари. Явно някой реши да поразпродаде повечко биткойни и това натисна цената. Факт е, че по това време индексът Насдак беше силно нагоре, а той почти винаги се движи в една посока с криптовалутите. Малко по-късно биткойнът почти се върна на нивата си от преди спада. Сега гледам, че отново има натиск върху долната граница от 27 000 долара за брой. Не знам дали има причина биткойнът да губи от своята стойност освен тази, че американският долар отново започва да се засилва. Скоро попаднах на анализ в едно видео, че биткойнът има перспектива да поскъпне над 31 000 долара и нагоре, но е важно да се задържи над 27 000 долара. Очакванията на анализаторите са, че точно от тази цена ще последва силно отласкване нагоре. Какво обаче ще стане ако се получи пробив на нивото 27 000 долара никъде не се казва, а това е много възможен вариант?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Биткойнът се влияе от данните за инфлацията, а вчера имаше рилийз на такива за САЩ. Затова беше този подскок нагоре-надолу. Иначе диапазон от $3000 аз си определям като тесен рейндж. Криптовалутата може да прави резки движения, да не го забравяме.
И пак да кажа, не е за марджин търговия този биткойн. Ако се търгува така, трябва много да се внимава и внимателно да се калкулират тези овърнайт комисиони за държане на сделките.
От $17 хиляди до $20 хиляди отне доста време да стигне цената.
От друга страна за търговците е много добре да няма такива драстични промени в цените. Ако това е факт, разплащанията с биткойни ще бъдат по-популярни.
ontar (15-05-2023)
От Гергьовден цената на Биткойн е "на червено". От ФЕД вдигнаха лихвата за пореден път с 0.25 базисни пункта и долара остана стабилен. Все пак спада от около $3000 може да бъде върнат, дори и само за ден, ако има пазарни настроения това да се случи. До тогава цената вероятно ще се колебае между двете близки подкрепи на $26К-26.5К.
![]()
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
Вчера, в неделя, цената проби пивота нагоре, появи се сигнал за покупка, след това пробива беше тестван, а днес цената гледа към втората съпротива на Н1 на $27703 след като се справи с първата на $27323.
Смея да предположа, че тази седмица доларът ще е по-слаб, отколкото беше през предходната седмица. Среброто също има доста загуби за възстановяване.
![]()
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
https://www.tradingview.com/x/AsRbvjZP/
Както писах за мене това е корективно движение надоле защото цената избяга много над ЕМА20. очертал съм зоната на подкрепа така, че има още да пада, ако му позволят биковете. Стейквам си тука и си жъня реколтата.![]()
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
На мене биткойна не ми изглежда никак добре честно казано и съвсем логично не го търгувам в последно време. Сигурно съм споменавал, че бях попаднал на много подробни анализи на експерти как биткойнът всеки момент ще поскъпне сериозно. Един вид щял да се изстреля нагоре над цени от 31 000 долара, 36 000 долара та чак до 45 000. При това беше доста подробно обоснован технически анализ на базата на важните подкрепи около 27 000 долара. Експертът беше категоричен, че при тест на нивото 27 000 долара спокойно може да се купува, защото щяло да се получи силен отскок. Да, ама нищо подобно не стана и биткойнът падна под 26 000 долара за кратко време и сега се мотае под уж толкова важната подкрепа от 27 000 долара. Дали сега това ниво не е станало съпротива се питам без да съм сигурен? Иначе според мене техниката не работи при биткойна и другите криптовалути и основната причина е, че това са крайно рискови активи без регулация. На практика в момента там се търгува основно спекулативно и да не кажа на късмет и на сляпо. Нека си припомним, че биткойнът по едно време непрекъснато поскъпваше и стигна цени от близо 70 000 долара за брой. Тогава дали някой е очаквал да се получи такъв спад в цената на биткойна и да видим дъна от 15 000 долара в началото на тази година? Дълбоко се съмнявам, че каквато и да е техника е можела да предвиди подобно падение в цените на криптото. Дори се сещам, че тогава се говореше за цени от 150 000 долара, 200 000 долара и дори 1 000 000 долара за един биткойн. Истерията беше абсолютна и имаше хора и компании, които влагаха всичките налични пари в биткойни и дори взимаха кредити за да ги обърнат в крипто и тях. Хубаво е да си ги припомняме тези неща точно сега когато има някакво сравнително успокояване на движенията при биткойна. Не за друго, а за да имаме едно на ум, че всеки момент може да последва рязко движение в някоя от възможните две посоки. В коя посока ще поеме биткойнът е въпрос за много пари?
Нерегистриран (2)
Реално погледнато, форекс пазарът също не е регулиран и е децентрализиран. Еврото също падна до дъно за отрицателно време. Че даже и под паритета с долара. След това започна една стабилизация. Да разбираме ли, че и еврото не търгуваш?На мене биткойна не ми изглежда никак добре честно казано и съвсем логично не го търгувам в последно време. Сигурно съм споменавал, че бях попаднал на много подробни анализи на експерти как биткойнът всеки момент ще поскъпне сериозно. Един вид щял да се изстреля нагоре над цени от 31 000 долара, 36 000 долара та чак до 45 000. При това беше доста подробно обоснован технически анализ на базата на важните подкрепи около 27 000 долара. Експертът беше категоричен, че при тест на нивото 27 000 долара спокойно може да се купува, защото щяло да се получи силен отскок. Да, ама нищо подобно не стана и биткойнът падна под 26 000 долара за кратко време и сега се мотае под уж толкова важната подкрепа от 27 000 долара. Дали сега това ниво не е станало съпротива се питам без да съм сигурен? Иначе според мене техниката не работи при биткойна и другите криптовалути и основната причина е, че това са крайно рискови активи без регулация. На практика в момента там се търгува основно спекулативно и да не кажа на късмет и на сляпо. Нека си припомним, че биткойнът по едно време непрекъснато поскъпваше и стигна цени от близо 70 000 долара за брой. Тогава дали някой е очаквал да се получи такъв спад в цената на биткойна и да видим дъна от 15 000 долара в началото на тази година? Дълбоко се съмнявам, че каквато и да е техника е можела да предвиди подобно падение в цените на криптото. Дори се сещам, че тогава се говореше за цени от 150 000 долара, 200 000 долара и дори 1 000 000 долара за един биткойн. Истерията беше абсолютна и имаше хора и компании, които влагаха всичките налични пари в биткойни и дори взимаха кредити за да ги обърнат в крипто и тях. Хубаво е да си ги припомняме тези неща точно сега когато има някакво сравнително успокояване на движенията при биткойна. Не за друго, а за да имаме едно на ум, че всеки момент може да последва рязко движение в някоя от възможните две посоки. В коя посока ще поеме биткойнът е въпрос за много пари?
Колкото до биткойна, аз дори бих казал криптовалутите като цяло, такива резки движения, голяма волатилност, са нормални поради ниските търговски обеми. Няма ликвидност.
Нерегистриран (2)